hpavictor Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 Exista soft-uri moka pe net pentru simularea corectoarelor de ton la montaje cu tuburi , te poti folosi cu succes de ele pentru a intelege ce anume trebuie sa modifici pentru a fi in sfarsit multumit...... Link spre comentariu
zal Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 E şi normal să se audă aiurea cu schema aia, nu ştiu de unde a copiat-o neamţul ăla beat, dar condensatorul de pe cursorul puţometrului de înalte nu e de 680pF ci de 200pF, de acolo ai tonurile dezechilibrate. 680pF are ampliful A-350, la puţometri de 100k, totul fiind cu trz. Link spre comentariu
diff Postat August 13, 2011 Autor Partajează Postat August 13, 2011 E şi normal să se audă aiurea cu schema aia, nu ştiu de unde a copiat-o neamţul ăla beat, dar condensatorul de pe cursorul puţometrului de înalte nu e de 680pF ci de 200pF, de acolo ai tonurile dezechilibrate. 680pF are ampliful A-350, la puţometri de 100k, totul fiind cu trz. Pai am 2 scheme de eminent,una este de 680p iar alta spre mirarea mea intradevar de 200p,momentan am schema tunata de dom Lazaroiu,maine incerc cu valorile originale sa fac numai scimbarea asta sa vad diferenta. Link spre comentariu
diff Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 Problema rezolvata,acum nu numai ca nu am bas dar cu potentiometrul pe la trei sferturi sar membranele din difuzoare ,am folosit schema modificata de dom Lazaroiu cu modificarea de rigoare iar acum cele 2 benzi de corectii sunt perfect simetrice atit pe bas cat si pe inalte,ca sunet per total este incredibil,as spune sunet fara bariere,foarte curat,un sound foarte cald in ceea ce priveste frecventele inalte si tot spectrul,prima piesa cu care am testat capodopera a fost A-ha crying in the rain,v-a dau cuvintul meu de onoare cind am auzit primul tunet redat de amplif mi s-au inmuiat picioarele ,asa reproducere a sunetului cu asa dinamica nu am mai auzit eu lucrind numai cu tranz pina in prezent,daca ar fi sa am un regret in privinta aceasta , ar fi ca nu m-am ocupat de subiectul Lampi mai devreme inca din copilarie avind lampi si tot ce tine de amplifuri de-mi puneam in cap cu ele,dar mereu am considerat ca subiectul asta nu ma fascineaza si ca este ceva invechit lipsit de orice importanta,total gresita abordarea mea pe timpul acela dar....acum am o alta perspectiva referitoare la tuburile electronice si sunetul in general pe lampi.Sper ca nu am pus intrebari destul de idioate incit sa stresez pe cei pe care le-am cerut cate o parere sau un PM,dar acestea au insemnat ceva pentru mine fiind un mic boboc in alte tuburilor.Ok acestea fiind spuse multumesc celor care m-au sustinut si m-au coordonat ,in special userilor,Viobio, +_Florin_+ ,Valderama,O.Lazaroiu,Zal,Gabriele si nu in ultimul rind userului turcanu_daniel pentru sasiul realizat cu profesionalism.Cum proiectul meu este gata in proportie de 99% voi posta ceva poze cu dinsul si ceva poze si din timpul realizarii,astept pareri de orice fel,critici si/sau imbunatatiri aduse Link spre comentariu
THOMAS Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Felicitari pentru realizare,nu s-ar zice ca este prima in domeniul tuburilor! O lucrare ingrijita,frumos realizata in schimb cred ca s-au fumat(si se vor fuma) foarte multe tigari pana la finalizare,nu???........am glumit,nu-i problema mea,inca odata felicitari si la mai multe! Link spre comentariu
diff Postat August 14, 2011 Autor Partajează Postat August 14, 2011 Ca,completare am folosit pe intrare rca de calitate nu pocnitorile care le gasesc la tot pasul,trafo alimentare Petra Iasi,traf soc conceptie proprie sub indrumarea colegilor de pe forum,trafo iesire de la Hammond,mufe de iesire tip Neutrik cu 4 contacte individuale pe care am legat ambele iesiri respectiv 4 si 8Ohmi,lampi finale 6ca7 EH Electro Harmonix,defazor si preu 12ax7 aceeasi firma,vu-metru EM84.Ca paranteza uitati primul sosit care si-a dat acordul in ceea ce priveste calitatea sunetului ,stind langa mine pe parcursul constructiei , ce sa mai zic, cea mai 'audiofila' pisica ever Link spre comentariu
zal Postat August 14, 2011 Partajează Postat August 14, 2011 Cred că trebuia totuşi să foloseşti valorile pieselor din reţeaua Baxendall din schema corectă.Părerea mea... Link spre comentariu
diff Postat August 16, 2011 Autor Partajează Postat August 16, 2011 Gata si capacu pentru trafo toroidal si ceva poze,astept ceva pareri sau sfaturi,cu stima. Link spre comentariu
zal Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Scuze dacă sînt insistent, dar ai încercat şi cu valorile corecte ale reţelei Baxendall? Link spre comentariu
diff Postat August 16, 2011 Autor Partajează Postat August 16, 2011 Scuze dacă sînt insistent, dar ai încercat şi cu valorile corecte ale reţelei Baxendall?Nu sunteti insistent,din contra ma bucur ca mi-ati adus aminte.Schema tunata o facusem pe un cablaj de test fara a modifica valorile corectiei Baxendall din corectia initiala care o facusem cu valorile corecte,pur si simplu am facut alta retea de tip B.. cu care m-am jucat nintel dar fara mari diferente cum am mai spus, bass redus cu inca 10% fata de ce era :cry: ,dar chiar si aceasta corectie refacuta de Dom Lazaroiu in momentul in care am schimbat C-ul de 680p cu cel de 200p subit s-au egalizat corectiile,inaltele erau mai atenuate iar basul crescuse simtitor,perfect.Urmatoarea miscare a fost schimbarea c-ului pe corectia oficiala care o facusem cu valorile corecte(in afara de acel cond)dar care nu umblasem la ea,dupa schimbare am realizat ca se aude formidabil de bine , dar de data asta cu corectiile egalizate,momentan cu potentiometrul dat la 3sferturi vad miscari ale membranelor difurilor de bas de spui ca am un crossover care imi coboara frecventa la 40 80hz si nimic altceva ,acum depinde mult si de unde provine inregistrarea,ce comprimare are dar si melodia in sine,cum eu ascult vinil , acum am surplusul acela de bas care lipsea dar nu exagerez , de obicei merg cu totu pe 'Flat' inalte jumate bass la fel atltfel muzica devine zgomot,un meloman stie despre ce vorbesc .Ca tot am ajuns cu vorba aici am comandat un pick up ceva mai finut ,m-am uitat pe fisa tehnica si am avut o revelatie,sa nu mai vorbesc de pret care este cu mult sub pretul legendarului Technics SL-1200 MK2 ,http://www.audio-technica.com/cms/turntables/1dd57155b119cdad/ asta vizavi de digitalizarea vinilurilor profi si a sunetului redat bineinteles cu o doza de calitate,promit un filmulet cit de curind cu ampliful meu avind ca sursa un turntable,dar mai am putin de lucru ,momentan lucrez la o corectie RIAA cu tuburi pentru intrarea de phono,acest pick up are si iesire de linie cu RIAA incorporat dar si o iesire direct din doza 2,4mv per canal in cazul unei doze magnetice,prefer sa merg pe latura analoaga si sa nu folosesc pe calea de semnal nici un circ integrat (operational),sau tranzistorizat,acuma ca m-a lovit boala lampilor ,cu stima Link spre comentariu
blue Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Parerea mea este ca o retea de corectie trebuie folosita cu moderatie, 5-6 dB sint suficenti pt a ajuta incintele, peste aceasta valoare sunetul doar se "coloreaza" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum