+_Florin_+ Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 In acest caz iti recomand miezuri de 8 ... 10cmp pentru fiecare drosel, cu intrefier de 0.2mm.Rezistenta in cc creste cu cat diametrul conductorului este mai mic si nr de spire este mai mare.Diametrul conductorului se alege functie de curentul prin drosel, in cazul tau trebuie bobinat cu 0.4mm, pana la umplerea carcasei. Trebuie sa pui si foita izolatoare subtire intre fiecare rand (strat) de bobinaj. O varianta ar fi sa folosesti in locul foitei de hartie banda de teflon care se gaseste in comert. Acum depinde mult de miezurile de care dispui, daca au fereastra mare iti intra mai multe spire deci o inductanta mai mare, lucru care e de dorit. Oricum, cei 1.8H se obtin pe orice miez. Ca sa-ti faci o idee despre rezistenta in cc a viitorului drosel, trebuie sa faci unele calcule simple: vezi cam cate spire incap pe un strat, inmultesti cu cate straturi incap in fereastra miezului (luand in considerare si izolatia dintre straturi). Stiind aproximativ nr de spire, vezi cam ce lungime de sarma iti trebuie pentru 1 spira (lungimea spirei medii). Apoi calculezi lungimea totala a sarmei bobinei.Stiind ca sarma de 0.4mm are o rezistenta specifica (data in tabel) de 0.1383 ohmi/metru, afli rezistenta totala a bobinei. Daca rezulta putin mai mare (de ex. 130 ... 150 ohmi in loc de 118) n-are nimic. Sa nu fie cu mult mai mare. Condensatorii de 32uF iar nu sunt critici ca valoare, poti pune linistit 47uF. Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 6, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Mersi mult,o sa ma apuc de cele 2 drosele cit pot de repede posibil avand miezuri ramase din multe trafo exact cu miezu de care am nevoie 8 9 cmp Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Acest traf care Il am acum,cum am mai spus ulterior are 2 Infasurari de 310v din care voi pleca cu 2 punti redresoare fiecare destinate unui canal independent cu filtraju lui ,ai idee cam ce sarma sa folosesc pt a obtine valoarea de max 120ohmi? , si da voi folosi 2 drosele pentru cele 2 canale .complici sursa daca vrei sa faci alimentare separata pentru fiecare canalcresti si costul amplificatorului,o sa ai nevoie de 8 condensatori de filtraj (condensatori la 500v se gasesc greu si sunt scumpi asa ca vei fi nevoit sa pui cite doi in serie),daca sunt de calitate costa multcred ca ai un traf de 2X310V ,fa o redresare cu doua diode si mediana o pui la masavei iesi mult mai ieftinparerea measucces Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 6, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Aici nu se pune problema de costuri,doar al fac pentru mine si multa pasiune lasand costurile componentelor.Mergeam pe ideea sa am 2 surse total separate si independente dar este si asta o idee cu numai 2 diode si un set de condensatori pt ambele canale realizand totodata si o simplificare al etajului cu pricina, si relativ cu costuri la jumate.Trafurile sunt comandate si cred cat de curand sa Incep "confectionarea" amplifului,momentan sunt in dispute aprinse in realizarea sasiului de catre cineva care lucreaza cu tabla daca negocierile cad o sa apelez la userul Viobio in realizarea uneia profi,va tin la curent cu constructia,ms Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 6, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Ca veni vorba de condensatori ce-mi recomandati sa folosesc pe partea de semnal? am gasit ceva mai bunicei 'Wima ' din poliropilena sau din poliester de la arcotronix. h**p://www.psc-audio.ro/catalog/advanced_search_result.php?keywords=100n+400v&x=0&y=0Ps: Nu-mi plac chinezariile Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Ca veni vorba de condensatori ce-mi recomandati sa folosesc pe partea de semnal? am gasit ceva mai bunicei 'Wima ' din poliropilena sau din poliester de la arcotronix. h**p://www.psc-audio.ro/catalog/advanced_search_result.php?keywords=100n+400v&x=0&y=0Ps: Nu-mi plac chinezariile wima Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Daca alegi varianta cu alimentator unic pentru 2 canale va trebui sa folosesti un drosel mai "baban" de vreo 12 ... 15cmp si bobinat cu sarma de 0.6mm, curentul fiind dublu. Rezistenta specifica a sarmei de 0.6mm este de 0.0615 ohmi/metru - ca sa poti face calculul. Rezistenta in cc ar trebui redusa la 1/2. Atentie si la rezistentele urmatoare din partea de alimentare, consumul este dublu. Varianta cu alimentare separata ofera performante superioare in ce priveste diafonia, dar este mai scumpa si ocupa mult spatiu dupa cum a spus si colegul @viobio. Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 7, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Wima deci ms,Inca un aspect legat de partea de preu,cum am mai spus eu ascult muzica de pe vinil ,ca doza folosesc ceva specific melomanilor un Shure v15 mk3 care este predestinata in specificatiile producatorului sa apese pe vinil cu 2mg aceasta avand o iesire de 3,4 mV per canal.Ce ar trebui schimbat la acest preu pt a folosi o intrare de pick up cu aceasta sensibilitate? Ms Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Ai expus in atasament un amplificator lautaresc..... Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Tragic, tiganii au descoperit tubul... ce urmeaza ? Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Ca veni vorba de condensatori ce-mi recomandati sa folosesc pe partea de semnal? am gasit ceva mai bunicei 'Wima ' din poliropilena sau din poliester de la arcotronix. h**p://www.psc-audio.ro/catalog/advanced_search_result.php?keywords=100n+400v&x=0&y=0Ps: Nu-mi plac chinezariile Daca spui ca niste euro in plus numai conteaza, atunci ai putea sa incerci si Cornell Dubilier.Uite aici niste date (de remarcat dv/dt, inductanta,tangenta de pierdere ) http://www.cde.com/catalog/film/#propSau daca esti foarte pretentios, atunci iata "solutia finala" http://www.banzaimusic.com/Supreme-Silver-Gold-Oil/ .Dar daca vei folosi asa ceva , probabil vei incepe sa te gandesti si la rezistente carbon composite Allenn Bradley.Si la traful de alimentare.Si la tuburi ,...si la trafurile de iesire....si uite asa ajungi la cu totul altceva.P.S. Nu toate chinezariile sunt de aruncat.Cel putin cele facute pt piata din USA sunt chiar remarcabile....parerea mea TM(trade mark) Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 7, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Partea de preu e facuta pt mic si instrumente asta Inseamna ca amplifu e lautaresc ? modificand sensibilitatea de intrare prin schimbare de ceva valori ori adauglnd un preu separat cu sensibilitatea dorita al transform in ce am nevoie Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Partea de preu e facuta pt mic si instrumente asta Inseamna ca amplifu e lautaresc ? modificand sensibilitatea de intrare prin schimbare de ceva valori ori adauglnd un preu separat cu sensibilitatea dorita al transform in ce am nevoie Stii ce inseamna o corectie RIIA pentru o doza de pickup ?Atunci ce nu intelegi din mesajele colegilor ca acel amplificator Emerit este pentru chitari si alte scule lautaresti , la asta sau referit colegii .Numai modificand sensibilitatea nu ajungi nicaieri , cauta ca sunt milioane de scheme pentru preamplif de doze cu milioane de corectii gata facute de circa 50 ...60 de ani care merg perfect. Orice schema de etaj final cu ce lampi vrei tu poti face atat timp cat in fata amplifului folosesti un preamplificator pentru doza pe care o ai .Daca iti este greu sa te hotarasti de ce nu faci cum face toata lumea de circa sute de ani : pui mana faci ampliful si preampliful de test si te joci pe el cu modificari pana iti place cum suna si apoi treci pe curat totul si gata ! Link spre comentariu
89-CEC Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Ai expus in atasament un amplificator lautaresc..... OFF_topic...............Daca despre un asemenea aparat CLASIC spunem ca este un "lautaresc" inseamna ca nu ne putem numii cunoscatori . Cand aceste aparate se produceau TU spargeai seminte pe malul Dambovitei si te scobeai cu "scobitoarea " improvizata din matura ; dar de , ai ajuns pe meleaguri straine si acum te vezi um mare super talent . Sa fi sanatos dar nu uita ca Dynacord totusi e un mare brand pe cand tu tot mancatorul de seminte de pe malul Dambovitei ramai . Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Presupun ca a vrut sa faca referire la faptul ca acest amplificator era folosit in special de lautari,in "vremurile de demult",dar sa nu uitam ca aceia care-l foloseau erau chiar LUTARI,in adevaratul inteles al cuvantului si in sensul pozitiv,sa nu-i amestecam cu "digitaliziatii" manelisti din ziua de astazi(!!!!!!) adica aceste supozitoare muzicale. Referitor la DYNACORD,ce sa spun,cred ca nici in ziua de astazi cineva nu poate realiza un transformator de iesire cu performantele ce le aveau OT-urile din DYNACORD,chiar daca simplitatea schemelor era debordanta si spun asta in cunostinta de cauza.Schema ce doreste sa o realizeze este extrem de simpla,dar ma repet,nu va suna niciodata bine decat cu un OT bine facut,altfel se va auzi ca orice "pocnitoare".Important este sa inceapa constructia si incet,incet,"sapand" si testand va reusi sa faca ceva serios. Spor la treaba si asteptam rezultatele si pana atunci,intrebari dar si raspunsuri legate de acest subiect.Sa nu fim rautaciosi si "profesori" caraghiosi care deseneaza fel de fel(grafice,scheme...) si dau sfaturi fel de fel pentru niste chestii arhi-arhi cunoscute si chiar abordabile cu ajutorul internetului.Inventatorul tubului (trioda),Lee De Forest si toti cei care au contribuit la dezvoltarea tuburilor au facut toate astea fara ajutorul calculatorului si/sau a internetului,dar au facut ceva....din NIMIC ! Daca suntem asa de "profesori" hai sa inventam acum,cu toate aceste informatii,tubul (trioda) "P.N.P", nu.(?!)...,de ce nu,daca suntem atat de destepti si capabili pe baza inventiilor altora!!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum