diff Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Va salut cu respect,am si eu un proiect in desfasurare in a construi un amplificator cu lampi pentru auditii de 50w sinus avand 2 boxe unitra de 140w /8 ohm care suna dumnezeieste fiind refacute 100% de mine .An momentu de fata am stranse 4xEL34 si ceva ECC83 NOS JJ si un transformator de iesire de la o putere RFT data la casare de mult timp:) As dori un sfat sau o schema pentru acest proiect de care as dori sa al pun in aplicare.Mentionez ca am terminat facultatea de electronica acum 8 ani si am ceva experienta in ale electronicii si putin in ale lampilor citind foarte multe carti de domeniu.De ceva timp(15 ani) sunt mai mult ocupat cu un vechi hobby constand in rebobinarea difuzoarelor si a oricarui tip de difuzor din orice incinta acustica . Multumesc pentru timpu acordat topicului asteptand sugestii ,multumesc Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 De ex: viewtopic.php?f=28&t=67922 @diff puteai sa cauti si tu pe forum, d`aia avem search. Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Am vazut o schema romaneasca(fiind patriot ) de la Doina Sigma de 50w.Ca schema electronnica ami pare simplista si chiar usor de realizat avand an componenta piese care se gasesc mai peste tot anafara de trafo de iesire bineanteles.Antrebarea mea este merita sa abordez acest proiect deoarece nu am avut niciodata o Sigma sa o testez pe un turntalbe(pick up) sa vad acuratetea sunetului si ' caldura ' sunetului pe lampi dealtfel neavand nici un amplificator de gen.Cineva care detine sau stie cum suna acest amplificator sa-mi spuna daca merita facut pt un meloman asa anrait ca mine Multumesc anca o data . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Tinand cont ca nu ai trafurile de iesire originale de pe Doina Sigma eu zic ca degeaba iti spune cineva care are acest amplificator original ca se merita sau nu pentru ca diferentele pot fi mari. Doar traful de iesire poate face ca sunetul de iesire sa fie diferit cu mult. Conteaza si lampile dar si condensatorii de pe calea de semnal. Deci din pacate tu nuai cea mai importanta componenta a amplificatorului: transformatorul de iesire care isi pune amprenta decisiv in sunetul obtinut. Oricum partea buna este ca in functie de suma de bani pe care doresti sa o investesti poti sa gasesti solutii pentru traf: fie il cumperi din afara (varianta mai scumpa) fie poti apela la diferiti useride aici care se ocupa cu asa ceva si au experienta, fie il faci tu dar .... nu stiu catde bine iti va iesi. Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 M-as risca sa iau un traf de la http://www.hammondmfg.com/1608.htm tip 1650k de 50w sa ancerc o varianta mono si odata vizavi de buget o varianta stereo al acestui proiect.Credeti ca se potriveste acest traf pentru schema Doina Sigma care vreau sa o realizez? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 cauta schema si da un link ca sa poti primi un sfat, sau daca stii datele trafului din schema respectiva scrie-le aici si vei primi sigur macar o parere. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Va salut cu respect,am si eu un proiect in desfasurare in a construi un amplificator cu lampi pentru auditii de 50w sinus avand 2 boxe unitra de 140w /8 ohm care suna dumnezeieste fiind refacute 100% de mine .An momentu de fata am stranse 4xEL34 si ceva ECC83 NOS JJ si un transformator de iesire de la o putere RFT data la casare de mult timp:) As dori un sfat sau o schema pentru acest proiect de care as dori sa al pun in aplicare.Mentionez ca am terminat facultatea de electronica acum 8 ani si am ceva experienta in ale electronicii si putin in ale lampilor citind foarte multe carti de domeniu.De ceva timp(15 ani) sunt mai mult ocupat cu un vechi hobby constand in rebobinarea difuzoarelor si a oricarui tip de difuzor din orice incinta acustica . Multumesc pentru timpu acordat topicului asteptand sugestii ,multumescCauta aici: viewtopic.php?f=5&t=61050&start=15 ,unde userul< +_Florin_+> iti va recomanda un amplificator foarte bun si simplu.Daca realizezi schema de acolo,satisfactiile vor fi maxime,bineinteles daca si constructia va fi lucrata ingrijit si cu piese de calitate,chiar si cu acele hulite JJ-uri !P.S schema de acolo este a unui DINACORD de 50W,o firma serioasa incomparabila cu pocnitorile de SIGMA,DELTA,GAMA,BETA.... si altele. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 diff, nu se înţelege de la început dacă vrei un amplif definitiv mono sau unul stereo, mai ales că faci trimitere la un trafo Hammond ce se foloseşte cu două perechi de lămpi. E aiurea să-l foloseşti doar la experimente şi să-l înlocuieşti mai tîrziu cu altul. Mai bine foloseşti de la început 1650H (HA) sau P (PA), ptr Raa 6,6kOhmi, la un amplif stereo. Eu am folosit 1650HA şi sună bestial. Cîteva măsurători aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=28&t=71534 P.S. Încearcă să nu mai scrii cu a în loc de î la începutul cuvintelor, sau măcar foloseşte i, dacă tastatura nu e reglată ptr limba română - diacritice. Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 2, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2011 As ancepe prin a multumi tuturor celor care m-au andrumat si totodata ajutat in a gasi o schema pentru proiectul meu.Prin prisma faptului ca rebobinez saptamanal difuri Electrovoice stiu cum suna multe sisteme de gen dar,difurile sunt slab realizate din punct de vedere strict constructiv in schimb filtrele fac diferenta fiind niste mici uzine .An rest Dinacord ami inspira incredere si acuratete de aceea m-am decis sa raman la schema asta fiind totodata usor de abordat.An urmatoarele zile o sa comand in prima faza un traf de la Hammond 1650H in a realizarea unui modul mono pentru teste.Multumesc Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 5, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Trafurile Hammond sunt 400 roni versiunea 1650P le astept sa vina in decursu a 2 saptamaini cred,am un traf de alimentare foarte solid si destul de "baban" recuperat dintr-o putere germana gen PP cu 4xEL34(nu i-am masurat sectiunea) are 2 secundare cu sarma de 0,4 de 310v si 4 de 6,4v cu sarma de1,4. Negativarea o sa o fac cu un trafo separat toroidal de 50v pe o ramura.Credeti ca acest trafo ar putea sa suplineasca o varianta stereo pt acest proiect Dinacord Eminent? Vad in schema trafo are Infasurarea de 335v credeti ca ar fi o problema cei 25v lipsa? Las un pdf jos pt ceva tensiuni,ms Link spre comentariu
89-CEC Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Daca traful recuperat provine dintr-o putere care avea 4 tuburi EL34 , logic ca se poate folosi pentru varianta stereo pe care vreti s-o realizati , asta doar in cazul cand folositi configuratia PP cu o singura pereche de EL34 , cat despre diferenta de 25 de volti , nu e chiar critica . Referitor la tensiunea de negativare nu va trebui un transformator de putere mare ; esential e sa aveti o tensiune de 30-40 Vac la un curent de pana in 60 mA . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Daca secundarele de IT sunt bobinate cu 0.4mm pot debita un curent de 300mA in regim continuu, deci o putere de 93W fiecare.Infasurarile de filament debiteaza 4A fiecare.Masurati si suprafata sectiunii miezului, daca are in jur de 17 ... 20cmp va puteti baza pe valorile de mai sus Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 5, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Mersi pentru sfaturile anterioare deci,o sa-l folosesc pe acesta pana la faza contrarie in care sper sa nu se Incalzeasca sau sa-mi faca alte surprize . Inca o chestiune legat de aceasta schema cum ar trebui sa confectionez bobina sau(mini droselu) din schema notat cu Dr1 ,pe ferita sau un miez magnetic vazand alta schema de la userul _Florin_unde apare ca fiind de 1,8H http://www.albertkreuzer.com/pics/el/em ... wr_sch.gif Astept mici sfaturi,ms Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 In nici un caz pe ferita . Droselul se face pe miez de fier-siliciu E+I cu intrefier. Ei dau acolo valoarea de 1.8H si rezistenta in cc a bobinei 118 ohmi. Valoarea inductantei nu este critica in sensul ca poate fi si mai mare insa rezistenta in cc ar fi bine sa nu depaseasca cu mult 120 ohmi. Cum vrei sa faci alimentarea? Fiecare canal alimentat separat dintr-o sectiune de 310V a trafului, redresare cu punte cu siliciu si celule de filtraj independente? (In acest caz trebuie 2 drosele). Sau alimentator unic, redresare cu priza mediana?(un singur drosel mai mare, calculat pt curent dublu fata de prima situatie). De varianta aleasa depinde "reteta" droselului. Link spre comentariu
diff Postat Aprilie 6, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Acest traf care Il am acum,cum am mai spus ulterior are 2 Infasurari de 310v din care voi pleca cu 2 punti redresoare fiecare destinate unui canal independent cu filtraju lui ,ai idee cam ce sarma sa folosesc pt a obtine valoarea de max 120ohmi? , si da voi folosi 2 drosele pentru cele 2 canale . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum