Vizitator cat76 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Buna ziua ,am o mica problema cu un motor electric trifazic cu frana electromagnetica .Aceasta frana are in cutia de conexiuni legata o punte redresoare care s-a ars si pe care binenteles as dori sa o schimb.Problema este ca nu stiu cum sa aleg aceasta punte .am atasat si caracteristicile motorului meu Gamak AGM 80 4a .Multumesc Link spre comentariu
lyka Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 cat 76 din cite imiamintesc erau electromotoare 4kw cica de macarasi aveau in casa bornelor diode de 16 a care avea un terminal co surub sau vezi ce diametru are conductorul care pleaca la electrofrina si alegi o punte la 2i nominal apreciat la 3a mm2 inmultitcu sectiunea conductorului bafta Link spre comentariu
Vizitator Ciprian Hagiu Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Iti recomand sa schimbi frana cu totul. E mult mai usor (nu te mai complici cu schimbul redresorului sau alte calcule). Franele de tipul acesta pe care le folosesc eu sunt cu alimentare pe 24 Vcc, deci scapi de alte complicatii (gen redresor). Daca te intereseaza, ma gasesti la www.servosisteme.ro/Contact.htm Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 ...Problema este ca nu stiu cum sa aleg aceasta punte .am atasat si caracteristicile motorului meu Gamak AGM 80 4a ...Datasheetul postat se refera doar la motor, nimic despre frana.Problema ta se rezolva simplu, fiind vorba de curent continuu, ceea ce conteaza dpv al redresorului, e doar rezistenta ohmica a franei. Pe care o poti masura foarte simplu, cu un ohmetru. Apoi imparti tensiunea de lucru a franei (volti) la valoarea masurata a rezistentei (ohmi) si afli curentul (in amperi) absorbit de bobinajul franei. Alegi o punte redresoare avand curentul nominal de cateva ori mai mare, depinde de conditiile de racire.Tot cu un coeficient de siguranta alegi si tensiunea nominala a puntii.N-are nici un rost sa cumperi frana cu totul, doar pentru o punte redresoare, a carui pret e incomparabil mai mic. Mai ales ca si la noua frana se poate intampla acelasi lucru. Si atunci ce faci, colectie de frane? Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 ...Franele de tipul acesta pe care le folosesc eu sunt cu alimentare pe 24 Vcc, deci scapi de alte complicatii (gen redresor)....Si cei 24Vcc de unde-i iei, nu dintr-un redresor? Care-i complicatia in a inlocui o punte redresoare defecta? Link spre comentariu
Vizitator cat76 Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 m-am uitat pe piesa defecta si scrie ca este o bobina(coil in en.) Link spre comentariu
amisdaniel Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Va salut!Ca sa nu mai deschid un alt topic postez si eu aici.Chiar ieri am descoperit puntea redresoare care actiona o frana la 220V DC cu scurt-cicuit la intrare pe alternativ.Am pus in loc o punte redresoare de 10A si functioneaza.Dispozitivul original este: PMB 400-S si dupa cum am vazut pe datasheet-ul lui contine si varistori si un contact normal deschis in interior.Am cautat pe net si nu am gasit inca nicaieri in Romania sa-l cumpar.Daca stie cineva unde pot gasi un echivalent sau chiar original il rog sa posteze aici.Va multumesc!Mare atentie CAT76 ca sunt modele de frana care se alimenteaza la 110 V DC (Chiar daca intrarea este de 220V AC)si atunci nu trebuie sa montezi punte de diode ci numai doua diode.Toate cele bune! Link spre comentariu
sla Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Daca frana are redresor inseamna ca este de cc. Franele de cc pot avea bobina alimentata la diferite tensiuni (24; 105; 180, etc). Un motor asa mic are o frana mica, care consuma cca 25-30W. Pe frana trebuie sa existe o placuta indicatoare pe care sunt marcate caracteristicile ei (tipul, cuplul de franare, tensiunea de alimentare). Tensiunea continua de alimentare (la valoarea scrisa pe tablita) se obtine prin redresarea mono sau bialternanta a tensiunii de alimentare (230 sau 400V) sau redresare bialternanta a unei tensiuni auxiliare de 27-28Vca, pentru a obtine 24Vcc (tensiunea de 27V poate fi scoasa diin motor prin prize sau dintr-un transformator exterior, daca frana se alimenteaza din exterior.Prima miscare care trebuie s-o faci este sa citesti tablita franei. Apoi sa masori rezistenta franei, sa nu fie arsa. Daca frana este alimentata la tensiune mare (peste 100V) curentul este sub 1A si diodele din redresor ( doua sau patru, functie de tipul redresarii - mono sau bialternanta) sunt de 1A si tensiune 1600V. Unele redresoare se pot desface si schimba diodele, altele sunt turnate si nu se pot repara. Redresoarele contin diode si condensatoare. Mai e un aspect. Normal diodele n-ar trebui sa se arda. Daca s-au ars trebuie verificat intrefierul franei (care la frane asa mici este cca 0.2-0.3mm), daca n-a crescut prea mult, astfel creste si curentul absorbit si se va arde redresorul, dar si frana. Intrefierul se regleaza la valoarea indicata, la fel si momentul de franare se regleaza.Succes! Link spre comentariu
Vizitator cat76 Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Multumesc sla de informatii intr-adevar pe frana este o placuta pe care scrie 220VAC /FREN MOMENTI(CUPLU DE FRANARE) 10NM / COIL 98VDC / . Frana se alimenteaza din interior , si am sa incerc sa-i verific intrefierul. Link spre comentariu
sla Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Daca pe frana scrie 98Vdc inseamna ca tensiunea de 220V se redreseaza monoalternanta iar redresorul are doua diode: una care redreseaza o alternanta si una pusa in antiparalel cu bobina franei ( cu catodul la plusul tensiunii redresate).Vezi daca poti sa desfaci redresorul ( daca este fabricatie Lenze, se poate desface si se pot inlucui diodele arse). Asa cum am spus, diodele au curentul nominal de 1A si tensiunea inversa de 1600V Link spre comentariu
mishen Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 bine ar fi sa l schimbi cu tot cu frana,ori cel putin verifica placuta si regleaza distanta daca nu ma insel sa fie la cc 4mm, din cauza asta sa defectat puntea redresoare,(se incinge tare ,daca nare protectie termica clar se def si chiar alte componente) Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Crezi ca n-a rezolvat-o in cei 2 ani si jumatate de cand dateaza discutia?! Link spre comentariu
eugeniusro Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 oricum un intrefierde 4 mm este prea mare, daca ai intrefier mare se arde repede, trebuie sa fie sub 1 mm intrefierul, dar oricum cred ca a rezolvat problema in doi ani Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum