Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Buna dimineata!

Vizitator polihronie sirianul

Postări Recomandate

Am o mica problema in legatura cu conectarea la internet si m-am gandit ca ma veti putea ajuta. Am un calculator ce este conectat la internet printr-o retea de cartier. Calculatorul este conectat printr-un switch RP-1708 K Nway Switch si am vorbit cu administratorul retelei si i-am zis ca vreau sa mai conectez inca un calculator la net. Mi-a zis ca am 2 variante: 1) imi da inca un IP si o parola sau 2) imi cumpar un router. Am cumparat un router TP-link TL-r402m si conform ghidului l-am instalat. Am 2 probleme in schimb: 1) ledul LAN de pe router nu se aprinde / clipeste decat ledurile de la 1 / 2 / 3 / 4 desi am schimbat cablurile in toate modurile; 2) Dupa ce am facut toate setarile conform ghidului de instalare si desi imi apare in coltul din dreapta jos Local Area Conected, totusi nu mi se deschide nici o pagina de net, nici macar pe primul calcualtor.Ce-i de facut?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• idm_luci

2

Top autori în acest subiect

Sunt atatea variabile si setari intr-o retea incat nu cred ca o sa poata cineva sa te lamureasca exact.Parerea mea este ca in setarile routerului trebuie sa mai modifici ceva , in primul rand la LAN sa il lasi pe "Get Dynamically From ISP" daca echipamentul providerului de net atribuie IP automat apoi "Subnet Mask" trebuie sa fie setat si la iesire ca si cel ce il primesti de la provider , apoi vezi serverul DHCP al routerului sa nu fie setat sa atribuie IP-uri din aceeasi clasa ca si providerul , in mod normal din setari ar trebui sa rezolvi problema , mai incearca si revino cu detalii eventual cu un screenshot din meniul routerului.

Link spre comentariu

Sunt atatea variabile si setari intr-o retea incat nu cred ca o sa poata cineva sa te lamureasca exact.Parerea mea este ca in setarile routerului trebuie sa mai modifici ceva , in primul rand la LAN sa il lasi pe "Get Dynamically From ISP" daca echipamentul providerului de net atribuie IP automat apoi "Subnet Mask" trebuie sa fie setat si la iesire ca si cel ce il primesti de la provider , apoi vezi serverul DHCP al routerului sa nu fie setat sa atribuie IP-uri din aceeasi clasa ca si providerul , in mod normal din setari ar trebui sa rezolvi problema , mai incearca si revino cu detalii eventual cu un screenshot din meniul routerului.

Am incercat si asa insa tot nu merge, imi apare Local area conected insa nu sunt conectat.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator nigh7ang3l

In primul rand trebuie sa arunci routerul pe care l-ai luat. Probabil l-ai vazut mai ieftin si te-ai aruncat inainte. N-o sa-ti mearga cu jucaria aia niciodata pentru scrie clar in specificatiile sale: DSL/cable, pe romaneste pentru linie telefonica (gen romtelecom) sau prin cablu tv (gen fostul upc).

Link spre comentariu

In primul rand trebuie sa arunci routerul pe care l-ai luat. Probabil l-ai vazut mai ieftin si te-ai aruncat inainte. N-o sa-ti mearga cu jucaria aia niciodata pentru scrie clar in specificatiile sale: DSL/cable, pe romaneste pentru linie telefonica (gen romtelecom) sau prin cablu tv (gen fostul upc).

Referitor la sfatul "inteligent" pe care mi l-ai dat ce pot spune, m-ai lasat fara replica. Daca toti ar fi la fel de semidocti ca tine probabil ca ar urma sfaturile tale "inteligente" pe care le postezi din plictiseala, probabil. Ca veni vorba de folosirea lui "probabil", asta ma face sa cred ca denota o mare urma de inteligenta, coplesitoare de-a dreptul. Daca ai ceva interesant si pertinent de spus posteaza sau din respect pentru cei care sunt conectati pe acest forum, citeste cu atentie si raspunsurile celor care au mai postat inaintea ta.
Link spre comentariu
Vizitator nigh7ang3l

Nu am vrut sa sune ca un atac la persoana, imi cer scuze, dar nu cred ca iti este de folos un router pentru cablu intr-o retea bazata pe lan. Tu singur ai precizat ca inaintea ta e un switch (nu retin modelul exact).

Link spre comentariu

Daca imi spuneai asa de prima data nu m-ar fi deranjat, si nu cred ca este vorba despre mine, cred ca oricine ar fi fost in situatia mea s-ar fi simtit ofensat, cu atat mai mult cat nu ti-am cerut parerea in mod personal. Oricum multumesc pentru raspunsul acesta, ultimul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări