Vizitator polihronie sirianul Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Am o mica problema in legatura cu conectarea la internet si m-am gandit ca ma veti putea ajuta. Am un calculator ce este conectat la internet printr-o retea de cartier. Calculatorul este conectat printr-un switch RP-1708 K Nway Switch si am vorbit cu administratorul retelei si i-am zis ca vreau sa mai conectez inca un calculator la net. Mi-a zis ca am 2 variante: 1) imi da inca un IP si o parola sau 2) imi cumpar un router. Am cumparat un router TP-link TL-r402m si conform ghidului l-am instalat. Am 2 probleme in schimb: 1) ledul LAN de pe router nu se aprinde / clipeste decat ledurile de la 1 / 2 / 3 / 4 desi am schimbat cablurile in toate modurile; 2) Dupa ce am facut toate setarile conform ghidului de instalare si desi imi apare in coltul din dreapta jos Local Area Conected, totusi nu mi se deschide nici o pagina de net, nici macar pe primul calcualtor.Ce-i de facut? Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Cum ai conectat firele in conector ? Link spre comentariu
Vizitator polihronie sirianul Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Asa cum scrie in ghidul de instalare: printr-un cablu ethernet in portul wan al router-ului intr-unul din porturile switchului (are 8), desi in ghidul de instalare spune ca trebuie conectat la portul LAN al modem-ului. Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Conecteaza direct routerul de PCuri folosind un UTP cu legaturi directe,nu crossover.Succes. Link spre comentariu
Vizitator polihronie sirianul Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Conecteaza direct routerul de PCuri folosind un UTP cu legaturi directe,nu crossover.Succes. cum adica sa conectez direct router-ul la pc-uri? ce este un utp cu legaturi directe? Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 In router ai o intrare si 4 plecari sa inteleg,nu?Eu am inteles ca ai legat router-switch-PCuri,ma insel?Si atunci,ti-am spus sa pleci din router cu cate un cablu spre fiecare PC (eliminand switchul) pastrand ordinea conexiunilor in conectori(conexiune directa)Daca pleci din router spre un PC(conexiune directa),iar de la acesta la urmatorul PC,cablul intre cele 2 PC-uri trebuie facut in conexiune crossover la conectori. Sper ca m-am facut inteles.Si totusi cred ca e o problema de instalare sau setare router.Dece spun asta: LEDul pe intrare trebuia sa fie aprins si sa pulseze doar LEDurile pe care aveai conectate PCurile,nu toate 4. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 La portul WAN se introduce cablul de la internet iar la LAN cablul UTP cu legaturi directe se conecteaza calculatoarele.Cauti pe net si vezi despre ce este vorba -legaturi directe sau crossover (la mine merge netul greu si nu pot cauta momentan) - http://www.scientia.ro/tehnologie/34-cu ... u-utp.html Dupa care trebuie sa intrii in router si sa dai la MAC CLONE - Clone MAC Address Fiecare placa de retea are un MAC si administratorul de retea a dat IP pentru MAC-ul respectiv - daca pui alta placa de retea nu mai merge netul si asa este si cu routerul, dar cu posibilitatea ca poti clona macul placii (are optiunea respectiva) Deci dupa ce apesi la Clone MAC Address si salvezi ar trebui sa mearga netul. edit. Normal routerul are mai multe iesiri deci ai putea sa anulezi switchul , cablurile de la calculator le introduci direct la iesirile LAN ale routerului Link spre comentariu
idm_luci Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Fa-ne omule o poza sa intelegem mai bine ce legaturi ai facu tu acolo , sau explica de unde intra cablul in casa ordinea echipamentelor , IP este fix sau dinamic ? , ......PS. cablul crossover trebuie comandat special sa fie asa nu se distribuie cu echipamente gen router , iar mai nou echipamentele de retea stiu auto-crossover deci nu prea conteaza cum e cablul. Link spre comentariu
Vizitator RankM Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Nu cred ca-i trebuie crossover.Ai cumparat cablurile gata mufate sau le-ai facut tu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum