andreigradu Postat Aprilie 7, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Multumesc.Am inteles Astazi mi-am comandat 2 freze noi. Produse de Promat.Le-am comandat la Rocast astazi pana in ora 13.00. Maine dupa ora 13.00 le primesc la firma.Au diametrul de 6 si 8 mm. Sunt scurte 50-60mm lungime totala. Le-am ales pe acestea pentru ca erau mai ieftine. ( aprox. 6,3 si 8,2 euro +tva / buc ).Acum ca am freza de 12 mm din targ voi degrosa cu ea si voi finisa cu cea de 8 mm. Cu adaos de motorina. Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Multumesc.Am inteles Astazi mi-am comandat 2 freze noi. Produse de Promat.Le-am comandat la Rocast astazi pana in ora 13.00. Maine dupa ora 13.00 le primesc la firma.Au diametrul de 6 si 8 mm. Sunt scurte 50-60mm lungime totala. Le-am ales pe acestea pentru ca erau mai ieftine. ( aprox. 6,3 si 8,2 euro +tva / buc ).Acum ca am freza de 12 mm din targ voi degrosa cu ea si voi finisa cu cea de 8 mm. Cu adaos de motorina.Depinde de noroc duminica am cumparat din targ :-o freza de 3 cu patru fete din otel rapid-o freza de 4 cu 4 fete din carbura-o freza de 4 cu 6 fete din carbura-o freza de 5 cu 6 fete din carburaTotul a costat 20 lei (frezele sant noi) da acu vazind preturile pe care le platesti tu eu ma consider norocos. Link spre comentariu
radu cnc Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Salut,Da , din targ se pot cumpara lucruri bune si ieftin daca te pricepi, asa am gasit de cumparat la 10 sau 15 Ron freze de peste suta de €, freze noi.Ce este postat in imagine, desi nu se distinge prea clar, nu cred ca sunt freze ci celea sunt alezoare.Nu este nici o problema daca sunt din carburi sunt foarte scumpe si ele, si chiar daca nu sunt din carburi si sunt de calitate, de firme renumite tot sunt scumpe.Cu stima. Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Salut,Ce este postat in imagine, desi nu se distinge prea clar, nu cred ca sunt freze ci celea sunt alezoare.Nu este nici o problema daca sunt din carburi sunt foarte scumpe si ele, si chiar daca nu sunt din carburi si sunt de calitate, de firme renumite tot sunt scumpe.Cu stima.S-a putea sa fie alezoare ,au fost cumparate cu gandul de a le folosi pe strung in incercarea mea de a taia un canal de pana intr-o fulie de poliamida(pana la urma am facut canalu cu burghiul si cu pila). Link spre comentariu
Adierea Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Eu am facut canal de pana de 12 milimetri in fer si tu nu reusesti sa dai in plastic . Alea sant freze ca daca erau alezoare aviau la coada patrat ca taroziUite un alezor reglabil Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Eu am facut canal de pana de 12 milimetri in fer si tu nu reusesti sa dai in plastic . Alea sant freze ca daca erau alezoare aviau la coada patrat ca taroziUite un alezor reglabilTe cred da eu am incercat sa fac un canal de pana de 4x2 mm la o fulie cu diametru interior de 14 mm si nu am reusit pe strung,nu am vrut sa folosesc strundul pe post de morteza iar alta solutie fara freza nu am stiut decat cu pila.Tu cum ai fi facut in locul meu? Link spre comentariu
Adierea Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Sincer sa fiu am incercat si eu sa fac un canal cu pila si nam reusit de aceia am folosit strungu . Mai tarziu iti voi pune o paza cu cutitu care lam facut pentru canal . Merge sa faci canal si intro gaura de 10 mm ca am facut . Link spre comentariu
cnc77hobby Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 SalutIn primul rand, ceea ce apare in poza(Mihaighe), sunt clar alezoare, asa cum a spus si colegul Radu cnc, in alta ordine de idei alezoarele nu au obligatoriu patrat la coada, daca te uiti in orice catalog vei vedea ca sunt si cu patrat si fara(Adierea).Se poate construi un dispozitiv ca cel din imaginile atasate de mine pt taierea unui canal de pana pe strung.Spor la treaba Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 SalutSe poate construi un dispozitiv ca cel din imaginile atasate de mine pt taierea unui canal de pana pe strung.Spor la treaba Multumesc ,exact asta vreau sa fac sa pot taia un canal de pana fara sa folosesc avansul de la strung ca sa nu fortez si sa stric surubul da avans si piulita de bronz..Acu din poze am inteles ce trebuie si cum sa fac.Raspunsul tau este clar si la obiect.Nu sant zgarcit da cum am spus am dat la facut 3 fulii identice cu canal de pana si am primit 3 unicate fiecare la alta cota si astfel am stricat materialul(poliamida). Link spre comentariu
radu cnc Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Salut,Cnc 77, felicitari pentru dispozitiv, imi place realizarea.Cu stima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 ...Se poate construi un dispozitiv ca cel din imaginile atasate de mine pt taierea unui canal de pana pe strung...Cine are un compresor de aer, care sa asigure cel putin 4 barr, poate inlocui parghia manuala cu un cilindru pneumatic. Mai mult decat atat, atasand niste elemente de automatizare simple, se poate creea o miscare oscilanta alternativa intermitenta. Singurul lucru, care-i mai ramane strungarului este sa intoarca vernierul pentru avans transversal. Link spre comentariu
profesorul01 Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 @cnc77hobby,-dispozitivul facut de tine poate face canale si la axuri sau doar la roti dintate?-ai ceve date tehnice legate de constructia dispozitivului?,-ce scula se foloseste ca sa tai acele canale de pana?,-cum ai prins dispozitivul de carucior?,Multumesc. Link spre comentariu
Adierea Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 SalutSe poate construi un dispozitiv ca cel din imaginile atasate de mine pt taierea unui canal de pana pe strung.Spor la treaba Multumesc ,exact asta vreau sa fac sa pot taia un canal de pana fara sa folosesc avansul de la strung ca sa nu fortez si sa stric surubul da avans si piulita de bronz..Acu din poze am inteles ce trebuie si cum sa fac.Raspunsul tau este clar si la obiect.Nu sant zgarcit da cum am spus am dat la facut 3 fulii identice cu canal de pana si am primit 3 unicate fiecare la alta cota si astfel am stricat materialul(poliamida).Nu foloses avansu automa ,miscarea inainte inapoi o faci manuoal .Daca puneti si o schema cu circuitul aerului ,va multumes anticipat . Parerea mea este sa folosim ulei sub presiune ,astfel scapam de harmalaia care o poate face aerul folosit la acest dispozitiv.Andreigradu unde ai ajuns cu performantelele ? ai reusit ceva sau nu . Link spre comentariu
andreigradu Postat Aprilie 12, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Au venit frezele de la RocastDiferentele sunt colosaleAcum e ca si cum m-as urca in Mercedes dupa ce am mers 30ani cu Dacia 1300.Piesa e gata. Doar ca nu a iesit in cote la cele 2 canale. A rezultat un canal de 7,5 mm datorita frezei de 6mm uzata.Un coleg a mai facu inca una . La aceasta am facut canalele cu noua freza. Au iesit destul de bine.Cu freza de 6 mm au iesit canalele de 6,2-6,4 mm latime la partea de sus a piesei si de 6 mm fix in partea de jos a piesei.Masina cu care lucrez are joc in ax. Practic intra intr-o usoara trepidatie cand lucrez cu freza de 14 si am avans mai mare.Vibreaza mai ales atunci cand frezezi sa zicem o suprafata de material lata de 8mm cu o freza de 14mm si mergi pe mijlocul suprafetei de frezat.Se aude un zgomot ciudat de parca ar da cu toporu in aluminiu la fiecare tura. E posibil sa fie freza tocita.O sa ne uitam la ea sa vedem daca are ceva rulmenti conici care se mai pot strange, sa mai scadem jocul.Inca o chestie. Mi-a scapat din mana freza de 8mm si i-a sarit un colt. S-a spart ca sticla. Acum o sa pun un covor de cauciuc in jurul masinii k imi pare rau de freze.Merge si cu un colt, da ...Nu am apucat sa fac poze cu noile piese, acum sunt in concediu, o sa aduc si imaginile.Motorina inca nu am folosit pentru ca e f mic atelierul si miroase. Mai trebuie sa facem si o tava sub masina pentru colectare.Ce pot sa spun despre bormasina mea e ca isi face datoria perfect pentru nevoile noastre.Pasul urmator e achizitionarea unor freze cu capul rotund sa vad cum frezeaza, mai ales acolo unde trebuie sa indepartezi 8-10 mm cum e cazul la piesele mele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum