nimeni_altci Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Salut. Vreau sa fac un ,,Line follower robot''. Am gasit pe net o documentatie despre cum s-ar face, am inteles in mare parte dar am 2 intrebari.1) Ce reprezinta piesa care am incadrato in chenarul rosu? La toate piesele scrie sub ele ce sunt si ce cod au car la aceasta nu vad nimic.2) In acea documentatie este si programul realizat in C. Dar cum pot incarca acest program in microcontroller?Va rog sa ma ajutati, am cautat pe youtube, pe google, iar in documentatie nu scrie nimic de genul asta.Multumesc Link spre comentariu
dorofteius Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Este un conector, prin care se poate programa in circuit acel atmega 16. Link spre comentariu
ionionel Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Ce este încercuit cu roşu reprezintă locul unde puneţi o memorie flash,al cărei conţinut se încarcă sau se poate şterge,pe cale electrică.Memoria de acest tip e utilizată frecvent în robotică.Ca să scrieţi datele în aceeastă memorie vă trebuie un programator de memorii şi un program ca şi Pony Prog.Acea memorie cu 10 pini se poate scrie şi în mai multe feluri. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Am inteles. Imi puteti da va rog mai multe informatii? Eu am gasit totate piesele pe connex electronic, dar acea piese pe care am incadrat-o cu chenar cum se numeste ca sa stiu unde o gasesc pe site? Si de ce tip de memorie flash am nevoie?Presupun ca nu e Sd, sau micro Sd sau MiniSd.Multumesc. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Ca si dorofteius, si eu sustin ca e vorba de un conector cu 2x5 pini, folosit la programare si nicidecum o memorie, asa cum zice ionionel. De cumparat de la conex cred ca poti cumpara pin header 2x5 . Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Daca e necesor pot pune documentqatia completa gasita pe internet.Acum nu sunt acasa dar o voi uploada imediat ce ajung. Link spre comentariu
Den Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Ai aici pe cineva care are finalizare..viewtopic.php?f=205&t=59852 Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Am citit topicul acela, dar nu m-a ajutat cu nimic. E facut cu alt microcontroller.Referitor la ,,avr isp'', m-am uitat in eagle si intr-adevar e pin header. Dar acum am alte 2 dileme. 1) Cum pot conecta microcontrollerul la PC prin acel pin-header?2) Nu gasesc nicidecum exect piesa din poza in biblioteca eagle. Am cautat peste tot, am descarcat toate bibliotecile posibile de avr de pe google, dar gasesc doar ceva de genul: MEGA16-P, MEGA16-m, ATMEGA162, ci nu gasesc ATMEGA16, cum e numele celui din poza de mai sus. Si exista o diferenta intre ele.Se poate vedea in poza din atasament ca e o diferenta intre picioare la ele.Multumesc Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 "Gogu" zice despre "AVR ISP" asta : http://www.sixca.com/eng/articles/avr_isp/ . In schema ai doar conectorul, la care cuplezi montajul din link. Poate te ajuta aceasta informatie. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Ok. Dar nu este acelas lucru daca in loc de acel montaj foosesc direct uncablu Cablu USB 2.0-A Pinheader mama ? Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Nu, nu poti conecta ATMEGA direct la USB, pentru ca ATMEGA nu stie sa vorbeasca USBeste. El stie numai ISPeste, de-aia ii trebuie traducatori intre USBeste/232este si ISPeste. La problema cu bibliotecile - cele 2 poze sunt pentru acelasi controller, numai ca atmel vinde acelasi circuit in carcase diferite. In schema ta ai un circuit in carcasa PDIP40, MEGA16-A pe care l-ai gasit tu e in carcasa TQFP/QFN... (mai multe in data-sheet, figura 1: http://atmel.com/dyn/resources/prod_documents/2466S.pdf). Incearca in Eagle sa vezi daca pentru MEGA-16 ai si alte variante de carcasa (uneori pentu o singura componenta ai mai multe variante). Tie iti trebuie una care sa aibe footprintul (imaginea folosita cand faci cablajul) ca prima poza din figura 1 din data sheet: http://atmel.com/dyn/resources/prod_documents/2466S.pdf. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Am inteles cum sta treaba. Atunci probabil voi face schema asta http://www.lancos.com/e2p/betterSTK200.gif, pentru ca pot gasi piesele pe connex electronic. La schema de mai sus postata de The Stressmaker, nici unul din integrate nu e de gasit pe net, si as prefera sa fac toata comanda de la connex electronic. Si inca ceva. Cum se numeste cupla aceea de port paralel care vine montata pe cablaj?Ca sa o caut pe site. Multumesc Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 In cele din urma am gasit la sectiunea conectori si cred ca voi face schema care mi-am propus sa fac. Sper sa mearga.Daca cineva are idee de o schema mai simpla pentru AVR ISP( adica in loc de AVR ISP-port parallel, sa fie AVRISP-D-Sub sau USB) rog sa imi dea pm sau sa posteze aici.Si daca o face rog sa fie cu piese care le pot comanda pe site.Era o schema mai sus dar nu am gasit pe niciun site integratele.Multumesc Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Aprilie 2, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Stie cineva unde gasesc 74HC244 in eagle? In avr,atmel,philips si multe altele nu este. Nici pe net nu am gasit biblioteca in care este.Si totusi exista componenta pentru eagle pentru ca pe google la imagini am vazut piesa in eagle. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum