caris Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 salut am facut si eu o schema in target3001 si dupa ce am facut schema iar trebuie sa fac manual cablajul , nu exista vreo comanda care sami aseze el in asa fel incat sa nu se intersecteze liniile de cablaj una peste alta , stiu ca exista asa ceva, macar daca tot fac shema apoi programul sa faca totul , cablaj si printarea lui. mrs Link spre comentariu
ancient Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 salut am facut si eu o schema in target3001 si dupa ce am facut schema iar trebuie sa fac manual cablajul , nu exista vreo comanda care sami aseze el in asa fel incat sa nu se intersecteze liniile de cablaj una peste alta , stiu ca exista asa ceva, macar daca tot fac shema apoi programul sa faca totul , cablaj si printarea lui. mrsMneatza,Nu am lucrat cu nici unul dintre ele, dar stiu ca Orcad si Proteus (daca nu si Eagle) ar trebui sa aibe functia AutoRoute. Totusi, din ceea ce am discutat cu cei care realizeaza in mod curent circuite imprimate, trebuie folosita limitat. Pentru montaje mici, de gen 10-30 tranzistori si cateva circuite integrate, cea mai buna solutie este sa gandesti singur amplasarea si sa desenezi manual traseele. Stiu ca e un efort in plus, dar m-am lamurit ca e mai bine asa decat prin Autoroute.De asemenea, am mai inteles ca si Autoroute are niste reguli de evolutie si trasare care pot fi configurate, dar chiar si in conditiile acestea, ar trebui utilizat cu masura; altfel nu iese ce ar trebui sa iasa. Hi!Cu bine,Ancient Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Eu lucrez cu Orcad si Dip Trace, amandoua au functia de auto route dar locul unde plasezi piesele pe cablaj se face manual, iar in functie de asezarea acestora cablajul iese mai performant sau nu. Oricum solutia automata este partial acceptabila urmand neaparat interventia omului pentru finalizare si rezolvarea problemelor pe care softul nu le poate realiza. Ce-ti doresti tu ar fi sa-ti angajezi calculatorul pe post de mic sclav care sa-ti rezolve problemele, inca nu stiu vre-un calculator sa faca treaba asta . Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Eu lucrez cu Eagle ,de asemenea are functie de autorutare a traseelo dar daca nu stii sa lucrezi cu acea functie , care trebuie setata , dupa anumite reguli specifice , programul ruteaza dupa regulile predefinite si nu iese ce doresti tu mai mult ca sigur , el initial aseaza piesele in ordinea puterii si pe urma ruteaza "double layer" , adica top si bottom , in cazul in care doresti cablajul pe o singura parte nu e tocmai recomandat sa folosesti autorutarea ,decat daca sti sa o setezi , desi e cam complicat.. Link spre comentariu
caris Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 pai eu cam as avea nevoie sa fac un cablaj cu double layer, eventual daca sti un video tutorial la eagle as aprecia Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 cauta pe "iutub" Link spre comentariu
Allain85 Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Salut!Daca ai desenat schema este relativ simplu sa o treci in PCB si anume: dai click pe iconita ce reprezinta un cablaj (este chiar sub "Actions"). Iti va aparea o fereastra; aici apesi pe "Complete PCB Outline" > Setezi optiunile convenabile tie > "Start" > in felul asta ai componentele asezate in afara portiunii de lucru, dar va trebui sa le asezi manual. In momentul asta ai componentele pozitionate si conexiunile dintre ele (Air Wires - "firele" de culoare verde)."Actions" > "Autorouter" > "External auto router" Rezultatul apare imediat!Eu nu recomand astfel de rutare. Traseele manuale sunt cele mai bune, parerea mea.Daca ai alte nelamuriri te ajut cu placere. Lucrez de mult timp cu programul asta ;)O zi buna! Link spre comentariu
caris Postat Mai 6, 2011 Autor Partajează Postat Mai 6, 2011 tu care versiune o ai, cea cu mai multe conexiuni sau cea demo care o am si eu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum