yo9how Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Buna seara, De ceva vreme ma bate gandul sa cuplez statia VHF si un scaner pe aceeasi antena, prin intermediul unui duplexor "Proxel DPX 225", vezi http://www.lccom.ro/product_info.php?cPath=23_37&products_id=574 Deci se dau statia VHF Icom Ic-2200h si un scaner RadioShack Pro84 si sus-numitul duplexor. Ma interesea ca scanerul sa-si vada de treaba pe 118-134 Mhz AM ( banda aero) in timp ce, din cand in cand mai fac un QSO pe 2m, ambele aparate fiind cuplate prin intermediul duplexorului pe aceeasi antena. Ma ajuta in acest caz duplexorul, in sensul ca scanerul sa mai ramana in viata dupa o sesiune de tx cu statia VHF ?!! Inca nu am cumparat duplexorul, vroiam intai sa aflu ceva pareri. Va multumesc Link spre comentariu
Flor Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Prima dataDaca am citit eu atent ce scrie pe poza aia vad ca ai 2 intrari /iesiri, prima pt 3-225 Mhz si a 2-a 350-540Mhz.Iar in postarea ta scrie ca vrei ca " scanerul sa-si vada de treaba pe 118-134 Mhz AM in timp ce, ...mai fac un QSO pe 2m".Ceva nu canta pt ca ca si deoarece ai 2 semnalele relativ apropiate ca frecventa. Si ai o singura gaura pt ele..SecundoCifra de 60dB indicata iti arata ca semnalul bagat pe celalata cale va fi redus de circa 1000 ori. Daca bagi 1V si scoti 1mV..Acuma daca emiti cu sa zicem 100W pe 50Ohmi va rezulta o tensiune U= Radical din (P*R), adica circa 70V. Redus cu 60dB vei avea circa 0.7V la intrarea scanerului. Eu nu as incerca asta, pt ca daca schema nu e foarte serioasa si nu are niste protectii la intrare, e posibil sa iti f ti trz, macar prin soc .... Link spre comentariu
yo9how Postat Martie 30, 2011 Autor Partajează Postat Martie 30, 2011 Multumesc pentru raspuns Flor; se pare ca nu prea pot face ce vreau cu acel diplexor; cred ca am sa ma orientez spre un comutator de antena, ca totusi cele doua jucarii sa fie pe aceeasi antena, bineinteles pe rand.Multumesc inca o data pentru raspuns.73 Link spre comentariu
Flor Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Vezi ca frecventa e destul de mare. Eu as folosi un releu comandat chiar prin cablu coaxial cu un +12V sanatos...Cui o sa imi spuna ca releul are capacitati parazite etc, o sa ii raspund ca sa se uite in schema RTM-ului...Stiu sigur ca schema asta functioneza ca la carte, din prima. Singura conditie e ca montajul sa fie realizat cum trebuie, cu suduri sanatoase, hi, hi.. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Ati vazut postul asta? viewtopic.php?p=520881#p520881 Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 La loc comanda!Am vazut ca vreti sa lucrati simultam pe banda de aviatie si pe 2m. Cred ca frecventele sunt prea apropiate ca sa mearga duplexor cu bobine. Sunt necesare cavitati cu Q mare. Probabil ca releul este solutia cea mai abordabila de amator. Link spre comentariu
yo9how Postat Aprilie 2, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2011 In urma sfaturilor primite, am renuntat la ideea de a folosi acel diplexor, deoarece asa cum ati sesizati cele doua intervale de frecvente sunt foarte apropiate. Am sa folosesc un comutator de antena si renunt la ideea de a functiona ambele aparate in acelasi timp. Va multumesc tuturor pentru informatiile furnizate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum