ady_risc Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Am o camera video SPY cu filmare ... problema este ca are un acumulator intern de 3,7V care tine cam 1-1 1/2h ... incarcarea acumulatorului se face prin cablul USB cu 5V ... am un alimentator de la bricheta auto... in timp ce se incarca acumulatorul NU SE POATE FILMA CU EA si incarcarea dureaza vreo 2 ore. M-ar interesa sa fac un alimentator care sa scoata 3,7V tensiune stabilizata, direct de la bricheta auto de 12V, tensiune pe care sa o aplic direct la bornele acumulatorului camerei cu sau fara acumulatorul cuplat ... adica sa pot filma 4-5 ore continuu sau chiar mai mult ... atat cat tine cardul de memorie. Cum e mai bine sa aplic tensiunea? in paralel cu acumulatorul existent (ca acesta sa fie tampon) sau scot acumulatorul si aplic direct tensiunea in locul lui ? As dori o schema 100% functionala si sigura. ........................................................................... As fi de dorit sa fac un cablu cu o mufa USB si montajul electronic care sa scoata 3,7V stabilizat la capatul celalalt.sa inlocuiesc bateria. Alimentarea facand-use de la bricheta auto 12v. ........................................................................... Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 3,7V se poate obtine usor si ar fi si mai usor daca am stii la ce curent trebuie facut acest alimentator.Cat consuma camera?Nu se va pune in paralel peste acumulator ci in locul lui. Link spre comentariu
ady_risc Postat Martie 30, 2011 Autor Partajează Postat Martie 30, 2011 3,7V se poate obtine usor si ar fi si mai usor daca am stii la ce curent trebuie facut acest alimentator.Cat consuma camera?Nu se va pune in paralel peste acumulator ci in locul lui.Pai ce pot sa iti spun atat cat ma pricep si eu acumulatoru e de 250mAh si tine cam 1 ora si ceva, Iar mai am un aparat foto care tot asa as vrea sa al leg la 12v auto. Tot 3,7v are iar bateria e 720mAh. Benq DC T700 Link spre comentariu
ady_risc Postat Martie 30, 2011 Autor Partajează Postat Martie 30, 2011 Am gasit o schema , este buna? Acea rezistenta de "240" => 240K Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Acea rezistenta are 240 de ohmi si la asa ceva m-am gandit si eu atat ca eu dupa reglaj din semireglabil l-as consolida cu ceva lac sa nu se deregleze singur si as pune pe iesire un zenner de 3,9V ca si protectie pentru aparatura care se alimenteaza din aceasta sursa. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Poti pune o rezistenta de 470 ohmi in loc de potentiometrul ala si o sa ai cam 3.7V. NU trebuie sa fie foarte fix 3.7V pentru ca bateria oricum variaza intre vreo 3 si 4. Link spre comentariu
ady_risc Postat Martie 30, 2011 Autor Partajează Postat Martie 30, 2011 Acea rezistenta are 240 de ohmi si la asa ceva m-am gandit si eu atat ca eu dupa reglaj din semireglabil l-as consolida cu ceva lac sa nu se deregleze singur si as pune pe iesire un zenner de 3,9V ca si protectie pentru aparatura care se alimenteaza din aceasta sursa.De cati wati imi trebui dioda? Maine am sa ma duc sa iau piese. Iar la LM 317 cum sunt numerotati ,care e IN care e OUT Va multumesc! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 De cati wati imi trebui dioda?1W ajunge sa incinga LM'ul daca e fara radiator. Asa iti dai seama daca s'a intamplat ceva. Cat despre pini, asa de greu e sa scrii 2 litere si 3 cifre in google si sa dai enter? Uitandu'te la partea scrisa, pin 1 = adjust, pin 2 (si partea metalica din spate) = iesire, pin 3 = intrare. Link spre comentariu
ady_risc Postat Martie 30, 2011 Autor Partajează Postat Martie 30, 2011 De cati wati imi trebui dioda?1W ajunge sa incinga LM'ul daca e fara radiator. Asa iti dai seama daca s'a intamplat ceva. Cat despre pini, asa de greu e sa scrii 2 litere si 3 cifre in google si sa dai enter? Uitandu'te la partea scrisa, pin 1 = adjust, pin 2 (si partea metalica din spate) = iesire, pin 3 = intrare.Nu este greu a fost chiar usor sa gasesc aceasta poza dar daca tot am intrebat ceva. Link spre comentariu
ady_risc Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Mai usor.. mai usor nu stiu daca e diferenta in privinta asta dar mai sigura Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Mai bine incearca cu un stabilizator 7805 la care inseriezi pe iesirea lui o dioda 1N4007 si masori ce tensiune ai la amperajul cerut de aparatul tau (aceasta metoda este pentru un consum de pana la 1A, presupun maximum 250mA daca ma iau dupa capacitatea acumulatorului si timpul de filmare, altfel trebuie sa folosesti diode cu amperajul mai mare decat cel cerut de aparatul tau). Daca tensiunea este prea mare (peste 4.2V care este tensiunea maxima a acumulatorului li-ion, pentru care aparatul a fost facut) atunci o mai poti scadea cu inca o dioda Schottky, in serie cu prima, in genul celor folosite la sursele de calculator (cea mai rapida metoda de obtinere) la care caderea de tensiune este de 0,3V. Asa, la 1A ai cadere de tensiune de 1,3V, avand cele 2 diode inseriate, aducand tensiunea la 3,7V.In concluzie, este o metoda simpla care necesita 3 componente: 7805, 1N4007, 1N5819.Ca idee un telefon mobil cu acumulator li-ion (3,6V) se inchide la 3,15V si tensiunea maxima admisa este de 4,1V la acumulatorii vechi si 4,2V la cei noi. Tensiunea de 3,7V imi spune ca este un acumulator li-po (punga) la care regimul de incarcare este mult mai delicat. Oricum, orice montaj simplu ai folosi, trebuie sa scoti acumulatorul din circuit. Link spre comentariu
ady_risc Postat Aprilie 2, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Va multumesc tuturol pentru ajutoru dat. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Ai rezolvat? Daca da, cum? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum