Vizitator smilex Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Un 741 cu schema "B" va satisface dorintele. Sunt convins. Rez. de 47k se poate schimba cu 100-470k daca diferenta intre praguri e prea mare. Eu sunt de parere ca zenerul folosit sa nu fie romanesc ci preferabil din sticla 0,5W seria ZPD (5V1). Link spre comentariu
gogutu Postat Aprilie 15, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2011 multumesc de raspunsuri Link spre comentariu
gogutu Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 am relizat schema din fig.b asa cum e modificata acum functioneaza dar in momentul cand ajunge si decupleaza dupa ce s-a incarcat bateria se aud niste pocnituri usoare ca si cum ar fi descarcari de inalta tensiune in transformator(exact ca la traful de linii de la un tv)desi am masurat cu un megaohmetru izolatia nu e nimic in neregula)fenomene pe care nu leam mai intalnit pana acum.am sa vad dupa o perioada mai mare de timp ce se va intampla.deocamdata e foarte bn cum se comprta montajul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum