Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinta bas reflex doua difuri

Vizitator gogu190

Postări Recomandate

Vizitator gogu190

da..incinta care o facusem era bass reflex..@dividivus : 10x ..cautasem si eu modelu carel aveam si nu lam gasit p net...dar p siteu ala lam gasit, deci uitati caracteristicile difuzorului :Mobile Athority M1095 Range / type: Woofer X=57Nom. diamerer [inch] =10 Vas [Liters]= 41 Qts = 0,63 Qes = 0,88 Qms = 2,94 Fs [Hz] 50 Sensitivity [dB] 92,8 Max Power [W] 400 Power definition RMS Coil diameter [mm]= 50 Magnet weight [gr] =4200 Re [ohm]= 3,8 L [mH]= 1,6 Depth [mm]= 137,5

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Silviu26

10

• dividivus

9

• adi_0106

5

• radue

3

Top autori în acest subiect

o sugestie : o incinta bass reflex Driver Properties Name: Type: Standard one-way driver No. of Drivers = 2 Mounting = Standard Wiring = Parallel Fs = 50 Hz Qms = 2.94 Vas = 41 liters Qes = 0.88-----------------------------------------Box Properties Name: Type: Vented Box Shape: Prism, square (optimum) Vb = 80 liters Fb = 47.31 Hz QL = 6.571 F3 = 45.38 Hz Fill = minimal No. of Vents = 1 Vent shape = round Vent ends = one flush Dv = 100 mm Lv = 37.07 mm

Link spre comentariu

o alta sugestie Driver Properties Name: Type: Standard one-way driver No. of Drivers = 2 Mounting = Standard Wiring = Series Fs = 50 Hz Qms = 2.94 Vas = 41 liters Xmax = 57 mm Xmech = 60 mm Qes = 0.88 Re = 3.8 ohms Le = 1.6 mH Z = 4 ohms Pe = 400 watts Qts = 0.63-----------------------------------------Box Properties Name: Type: Vented Box Shape: Prism, square (optimum) Vb = 78.89 liters Fb = 63.02 Hz QL = 6.571 F3 = 45.61 Hz Fill = minimal No. of Vents = 2 Vent shape = round Vent ends = one flush Dv = 110 mm Lv = 70 mmdiferenta fata de cea sugerata de Silviu26:1. eu i-am pus 2 tuburi de bass reflex si astfel am scazut viteza aerului prin port - care la el era destul de mare -> se face auzit2. eu am acordat incinta putin mai sus ca sa nu fortezi difuzoarele3. am legat difuzoarele in serie - ele fiind de 4 ohmi si daca le legi in paralel vei avea 2 ohmi .... ceea ce nu va fi prea placut pt statieam atasat mai jos o arhiva a designului facut cu basssboxx :yawinkle:

Link spre comentariu

Eu as opta pt o incinta sealed.

Citeste te rog cu atentie cele de mai jos:

Q Parameters "Qms, Qes, and Qts are measurements related to the control of a transducer's suspension when it reaches the resonant frequency (Fs). The suspension must prevent any lateral motion that might allow the voice coil and pole to touch (this would destroy the loudspeaker). The suspension must also act like a shock absorber. Qms is a measurement of the control coming from the speaker's mechanical suspension system (the surround and spider). View these components like springs. Qes is a measurement of the control coming from the speaker's electrical suspension system (the voice coil and magnet). Opposing forces from the mechanical and electrical suspensions act to absorb shock. Qts is called the 'Total Q' of the driver and is derived from an equation where Qes is multiplied by Qms and the result is divided by the sum of the same.

As a general guideline, Qts of 0.4 or below indicates a transducer well suited to a vented enclosure. Qts between 0.4 and 0.7 indicates suitability for a sealed enclosure. Qts of 0.7 or above indicates suitability for free-air or infinite baffle applications. However, there are exceptions! The Eminence Kilomax 18 has a Qts of 0.56. This suggests a sealed enclosure, but in reality it works extremely well in a ported enclosure. Please consider all the parameters when selecting loudspeakers. If you are in any doubt, contact your Eminence representative for technical assistance."

Qa The system's Q at Fb, due to absorption losses; dimensionless

Qec The system's Q at resonance (Fc), due to electrical losses; dimensionless

Qes The driver's Q at resonance (Fs), due to electrical losses; dimensionless. "A measurement of the control coming from the speaker's electrical suspension system (the voice coil and magnet). Opposing forces from the mechanical and electrical suspensions act to absorb shock."

Ql The system's Q at Fb, due to leakage losses; dimensionless

Qmc The system's Q at resonance (Fc), due to mechanical losses; dimensionless

Qms The driver's Q at resonance (Fs), due to mechanical losses; dimensionless. "A measurement of the control coming from the speaker's mechanical suspension system (the surround and spider). View these components like springs."

Qp The system's Q at Fb, due to port losses (turbulence, viscousity, etc.); dimensionless

Qtc The system's Q at resonance (Fc), due to all losses; dimensionless

Qts The driver's Q at resonance (Fs), due to all losses; dimensionless. "The 'Total Q' of the driver and is derived from an equation where Qes is multiplied by Qms and the result is divided by the sum of the same."

Si inca ceva, daca optezi pt configuratie push-pull (2 difuri intr-o incinta comuna) ai grija(vezi mai departe). Eu as impartii incinta in doua cu un perete despartitor, ca fiecare difuzor sa aiba o incinta separata (in plus mai rigidizeaza enorm si constructia) pt ca daca se intampla ceva si unul dintre difuzoare se opreste (nu neaparat ma gandesc ca se arde, poate cade cablul sau cine stie ce) atunci daca nu exista perete despartitor, volumul se va dubla pt diful ramas, si s-ar putea sa "crape".

Toate cele bune.[/b]

Link spre comentariu

am luat la cunostinta cele de mai sus

adevarul e ca in incinta bass-reflex se pot scoate mai usor frecvente joase la un SPL ridicat

am un mic dubiu in ceea ce priveste cursa difuzorului .... cu parametrii pe care ni ia dat GOGU190 programul nu a putut simula eventuala cursa a difuzorului .... si de aici nu miam putut nici eu da seama cum se va comporta difuzorul

Link spre comentariu

Cu o sensibilitate atat de mare si cu 2 difuzoare nu cred ca o sa aiba probleme cu SPL-ul in masina (oricum are nevoie de un amplificator puternic). Parca vad cum "muncesc" acele difuzoare pe cursa lunga. Imi place ca "dust cap"-ul este concav.Mai inainte am scris ca "Uite ca m-am enervat!"Stiti de ce m-am enervat? Pentru ca vedeam ca vor sa faca cu acele difuzoare niste incinte "la plezneala". Si m-am gandit ca ar fi mare pacat sa irosesti doua difuri de alea cu o cutie facuta dupa "cap".

Link spre comentariu

As mai sta sa vad cum evolueaza lucrurile, dar din pacate trebuie sa invat, ca duminica am testul de rezidentiat (oricum nu voi reusi dar macar o sa vad cum este, poate anul viitor).Astazi am avut ziua de nastere, am spus la parinti ca nu vreau cadouri ci "cash" ca vreau sa iau un HU mp3 (dupa ce m-am documentat a ramas in cursa Sony sau Kenwood). Oricum deocamdata nu-mi ajung bani, dar in 2-3 saptamani (sau la craciun) o sa le am.De luni sunt liber (in sfarsit :supz: ), nu mai trebuie sa invat, o sa fac niste modificari la sistemul audio din masina (vreu sa construiesc un "remote control" pt amp, ca are iesire pt asta) si o sa va cer sa ma ajutati. O sa fac fotografi.Pana atunci toate cele bune.

Link spre comentariu

multumesc ptr planuri adi_0106difuzoarele sunt p 8 ohmi...din ce material fac incinta?pal sau mdf?porturile de bass le pun p aceiasi fata cu difurile?

cu mare placerepai daca difuzoarele sunt pe 8 ohmi ..... cum au ele Re de 3.8 ohmi ???Re - reprezentand rezistenta electrica a bobinei ...... ar fi cazul sa faci o masurare si sa imi spui sigur ..... si daca sunt de 8 ohmi - leaga-le in paralel ca sa ai o impedanta pe boxa de 4 ohmiincinta o faci din ce material vrei tu ... ce ai, ce iti poti permite ... grosimea sa fie de 18 mm sau mai mare si sa respecti volumul intern al incinteiporturile ....... s-a discutat mult pe tema asta aici pe forum .... programul le-a simulat pe panoul cu difuzoarele - sub difuzoare - dar imaginea aia care o face programu` nu cred ca are vreo treaba cu realitatea .... oricum eu as sugera sa le pui pe acelasi panou cu difuzoarele ca sa ai sunetul cel mai puternic in fata boxeibafta !!! ...... asteptam poze cu boxa
Link spre comentariu

daca ai bani de MDF ti-l sugerez, e mai rezistent in timp ca Pal-ul,daca o imbraci in mocheta sapui neaparat coltare de plastic,tuburile sugerez sa le pui pe placa cu difurile dar daca o vei folosi in masina sa le tii la CEL PUTIN 1 diametru departare de orice obiect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări