vfp_mihai Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 salut blazeu , 1.8 erau vechi categoric,1mc de lemn in padure ,nu la poara casei , acolo e alt pret, la noi o caruta cu lemne din padure cam de 1,5mc ajunge si 3,5 milioane vechi. desi pretul ar fi bun pe 0,5 mc doar 1milion vechi , dar nu cred ca sunt intrun cos de carutza jumate de metru. spor la treaba , un an bun ca tot veni caldura .parerea mea ar fi ca ar trebui sa mergem din timp cu primavara pe la atelierele de mobila si sa strangem talaj si resturi lemnoase facem stocul pe iarna ca e gratis , si adaptam un cazan care sa arda rumegus . ce parere aveti , necesita multa munca da asta e . Link spre comentariu
Paulorossi Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Nu mai da nimeni nimic gratis.Mai nou vand rumegusul la cei care fac peleti.Tot asa m-am gandit si eu ca as putea recupera uleiul ars de la un service auto si sa fac un arzator pe ulei ca e gratis la fel ca si cu rumegusul dar intre timp s-au schimbat lucrurile,nu-ti mai da nimeni nimic. Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Ca si cu zarul in fabricile de branza, cat nu stiau ce sa faca cu el, rumegusul era gratis. Lemnarii nu stiau pe unde sa-l arunce, pana s-au gasit unii sa faca acele sobe cu "cartus". Insa adevaratul boom al valorificarii rumegusului sunt brichetele alea si peletii, mult mai usor de manipulat si transportat. Din pacate si cam scumpe, daca trebuie sa treaca prin intermediari gen dedeman.Iar costurile transportului au ajuns enorme: e mai ieftin lemnul adus cu caruta de la pana la 5 km decat altceva adus de mai departe.Chiar daca sun proaspat titular de gaz metan pe teava, acesta e in primul rand interesant pentru aragaz si in al doilea pentru batrani ("bosorogi" cum se pomenea pe undeva), carora le e greu sa care lemnele si sa scoata cenusa. Eu fiind tanar, doamna (ca Pittis!), m-as baga inca la utilizarea cazanului pe combustibil solid (aka lemne).Hai Prmavara!PS Da, nu e gratis. Si nu era nici altadata, il luai de la gater fara bani, insa te costa transportul si incarcatul-descarcatul.Plec la "Energie alternativa" sa caut inspiratie... Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 la mine se mai gaseste cate ceva talaj rumegus, bine e adevarat ca nu e gratis trebe sa te duci sa iancarci descarci mai dai si o sticla cu vin acolo si se rezolva . deocamdata , pana nu baga si ala o presa de talaj :cry: Link spre comentariu
Vizitator babossilviu Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Un calcul Foarte simplu :7W pe metrul cub si penru centrala, si pentru calorifere ;la centrala pentru total,iar la calorifere pe fiecare camera.Vasul de expansiune il recomand deschis pentru o centrala pe lemne clasica ,se poate ajunge usor la temperaturi peste100C si in acest caz are unde sa refuleze.Se monteaza in cel mai inalt punct fata de calorifere cu legatura la retur si la tur . Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 dupa un calcul simplu o camera de 3 pe 4 m ar avea cam 12 m2 si un h de 2,5 ar iesi cam 30 m3 pe camera dupa calculul tau 30*7w= 210 w pe camera , iti dai seama ce ar insemna un consum de 210w pe camera, vezi ca sar putea sa fi uitat tu un 0 pe langa ala 7 , 70w pe m3 era mai rezonabil . Link spre comentariu
maverik_ro Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 dupa un calcul simplu o camera de 3 pe 4 m ar avea cam 12 m2 si un h de 2,5 ar iesi cam 30 m3 pe camera dupa calculul tau 30*7w= 210 w pe camera , iti dai seama ce ar insemna un consum de 210w pe camera, vezi ca sar putea sa fi uitat tu un 0 pe langa ala 7 , 70w pe m3 era mai rezonabil . 70 este valoarea maxima acceptata dar, poate avea valori intre 35 si 70, exact cum ti-a spus si depinde de gradul de izolatie si de tipul ferestrelor (Este cunoscut faptul ca cea mai mare parte din caldura se pierdea prin ferestre daca acestea erau clasice. La termopane se poate considera ca se comporta ca un perete din punct de vedere al izolatiilor.) Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 70 este valoarea maxima acceptata dar, poate avea valori intre 35 si 70, exact cum ti-a spuspardon maveric cine sa-mi spuna , 70 w la m3 eu am zis , cel de sus a spus 7w , citeste oleaca mai atent , o zi buna .spor la treaba Link spre comentariu
maverik_ro Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 70 este valoarea maxima acceptata dar, poate avea valori intre 35 si 70, exact cum ti-a spuspardon maveric cine sa-mi spuna , 70 w la m3 eu am zis , cel de sus a spus 7w , citeste oleaca mai atent , o zi buna .spor la treaba am spus numai ca 70 este valoarea maxima , din cate stiu eu nu am spus nimic neadevarat sau ca nu ai avea dreptate , ce am complectat eu , a fost faptul ca acest factor este intre 35 si 70 , si difera de la caz la caz , in functie de ce fel de mai multe criteri .am suparat pe cineva ?? Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 nu nu doamne fereste cum sa superi pe cineva doar ca nu intelesesem contextul cum si cine sa-mi spuna , ca defapt eu scrisesem de valoarea de 70 w pierdere la m3 , si nu de 7 w cum a precizat babossilviu.sanatate numai bine . Link spre comentariu
mercenarx Postat Mai 15, 2011 Autor Partajează Postat Mai 15, 2011 sal!am discutat cu directorul unei firme care se ocupa cu montajul de instalatii de energie neconventionala , si mi-a propus incazirea locuintei cu o pompa de caldura aer-apa (ar fi ultima tehnologie) , prin programul "Casa Verde"suna bine avand in vedere ca statul (din ceea ce mi s-a spus) subventioneaza proiectul cu 80% (costul total al instalatiei e de 10 000 ron)problema pe care mi-o pun este daca puterea calorica dezvoltata de o astfel de centrala va fi suficienta pentru incalzirea macar a parterului casei (cca 90 mp).din datele tehnice ale centralei reiese ca da.as vrea sa stiu daca cineva are asa ceva, sau stie mai bine despre ce e vb. thx. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 salut mercenarx , pompele de caldura sunt de ultima tehnologie intradevar , sper ca cunosti destul de bine sistemul cum functioneaza, si frigiderul e tot o pompa de caldura, AC. la fel , , problema incalzirii macar a partierului se pune in felul urmator, depinde da cata caldura poti extrage din mediul exterior si ce sistem folosesti , apa -apa , apa aer ,etc, sunt mai multe posibilitati poate le stii, alta problema pe care multi nu o recunosc(ma refer la firma care vinde)este ca o pompa de caldura face fatza doar pana pe la -5 grade exterior apoi posibilitatea extragerii caldurii din sol sau aer este mai mica , depinde si in ce zona locuiesti, nivelul pana la panza freatica , sau poate ai un lac ,iaz prin zona, o pompa de caldura ar avea randament maxim cam 4/1 din energia consumata adica la 1 kw consumat sat-i genereze 4 kw caldura .(asta in cazul cel mai bun ) daca poti expune mai multe detalii cum si unde locuiesti ar fi mai bine, totul se rezuma la posibilitatea extragerii caldurii din mediul inconjurator vad ca ai scris pompa aer apa , cele octopus merg parca pe acest sistem .aici: se mai numesc si cu stalp de gheatza . dar acest sistem nu functioneaza la temperaturi ale aerului sub 0 grade, sau nu are eficienta ca de mers merge dar ii va trebui un sistem de ajutor cu rezistente electrice care vor papa mult curent :cry: Link spre comentariu
mercenarx Postat Mai 17, 2011 Autor Partajează Postat Mai 17, 2011 salutare ,@vfp-mihai !schema pompei aici :[attachment=0]Oferta+pompa+caldura+aer-apa+WEMMAN+2009-03-30.pdf[/attachment] (wm 03 su 05)stau intr-o zona cu relief de ses-deal (Slatina)temperaturile , iarna , nu sunt extrem de dure..de ex , iarna care tocmai a trecut, temperatura medie pe decembrie , ianuarie si februarie a fost undeva la -4 , -5 grade Link spre comentariu
Vizitator Victorine Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 vreau sa trec la alt nivel, sa renunt la centrala mea artizanala (si cu randament foarte mic, dar care i-a trecut pe socrii prin 2 ierni) si sa iau un cazan pe lemne. Nu ma pot hotari intre Termofarc FI-22NS (care mi-a placut de la inceput) si Viadrus Hercules U22 4D.Poate ma ajutati cu o parere. Datele sunt urmatoarele:Termofarc - 3180 lei, centrala din otel, serpentina de racire, serpentina pentru preparare ACM, regulator de tiraj, supapa de siguranta, termometru, manometru, aerisitor, 103L apa in interior, durata destul de mare de livrare (peste vreo 10 zile deacu' inainte) presupune costuri suplimentare cu traseul de admisie/ evacuare pentru serpentina de racire + supapa termica de siguranta, dar care o fac mai sigura, oarecum. In caz de avarie se poate reconditiona relativ usor prin sudare. Otelul are coeficient termic de transfer mai mare ca fonta, rezista mai bine la soc termic si mecanic, nu si la coroziune. Evacuare verticala. Randament 75-78 %Consum 8,06 kg lemn/h. Feedback pozitiv de la Victoras, care o are in exploatare.Viadrus - 2550 lei centrala din fonta, regulator de tiraj inclus si termo-manometru. Fata de prima e lucrata mai ingrijit, mai compacta, arata mai bine, producator cu experienta, magazinul e la 200m de mine, maine dimineata o comand, la pranz e in casa si ma pot apuca s-o asamblez. 60 L apa in interior, focar mai mare ca prima, are in plus clapeta de obturare a canalului de evacuare a gazelor. Constructie modulara, in caz de avarie (elementi sparti) se inlocuieste elementul cu totul, nu se prea poate suda, cel mai ieftin (cei centrali) costa cam 1000 lei. Banuiesc ca are o autonomie ceva mai mare ca termofarc-ul, randament 75, consum 6,4 kg lemn/h.Prima e mai completa in ceea ce priveste accesorizarea, mai bun otelul ca fonta in unele privinte, insa mai scumpa din start, fara a adauga accesoriile mentionate de care mai are nevoie si durata de livrare mai mare (si se face frig...)A doua e sensibil mai ieftina, se livreaza imediat din stoc, insa am emotii cu fonta mai ales in contextul in care cealalta are si avantajul serpentinei de racire (nu e cazul la fonta ca poa sa crape...)Nu am mai mentionat restul accesoriilor care le pun oricum, indiferent de centrala (pompa, vas de expansiune inchis, termoventil de 60 de grade pe retur, termostat, etc.)Ajutati-ma sa ma decid.In principiu ma intereseaza otel vs. fonta, particularizat pe cele doua modele.Sa va mai spun, am fost de dimineata si le-am vazut una langa alta. Viadrus pare sa aiba autonomie mai mare datorita capacitatii de incarcare mai mare. Termofarc are pragul de la usa de incarcare inalt doar de vreo 5 cm, insa focarul e mai larg, dar nu stiu daca asta compenseaza, nu pare sa cuprinda atatea lemne ca Viadrus-ul. Pe de alta parte, suprafetele drepte si usa de vizitare superioara fac Termofarc-ul mai usor de curatat, spre deosebire de Viadrus unde probabil o sa fie un chin cu toate aripioarele elementilor si spatiile greu accesibile dintre acestia. Trebuie neaparat sa iau in considerare si intreruperile dese de curent, uneori cu durata destul de mare, pe care s-ar putea sa nu le acopere kitul meu de pana, chiar daca schimb acumulatorul cu unul mai potent. Ma astept ca cea din otel sa reziste mai bine daca chiar se intampla sa se supraincalzeasca...Oricum, vazandu-le una langa alta, Viadrus e vizibil mai bine lucrata. Insa termomanometrul ala e de doi lei. Link spre comentariu
mercenarx Postat Noiembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Viadrus - 2550 lei centrala din fonta?????????????????pune mana si ia-o si pune-o in functiune (depinde mult si de cine iti face instalatia )nu cunosc cealalta varianta , insa eu am cumparat si montat Viadrus-ul (instalatie realizata pe cupru de 1mm grosimea peretelui), functioneaza de o luna si sunt multumit de eaiti spun sa o iei , fiindca am cumparat-o in vara cu 3200 lei , poate e vreo oferta in cazul tau.i-am montat o pompa Grundfos , cu pentru 6m coloana de apa (90w putere) , si un UPS pentru centrale termice de la Well (UPS HEATEST 500VA), cu puterea maxima debitata de 300w (450 lei) , un acumulator Varta fara intretinere de 70Ah cu ajutorul UPS -ului am o autonomie de aprox. 4 ore in caz de pana de curentbafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum