Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare Laptop cu alti acumulatori

Gerula

Postări Recomandate

Eu am la laptop un acumulator foarte ciudat. Are 11.1 V !!!!. Evident fabricat in China :rolleyes:Are capacitate 4Ah. Vreau sa ma tina laptopul de 5 ori mai mult timp.Asta inseamna 20Ah. Daca ar fi cu Pb (din UPS) ar avea 1Kg (?) :smt013 , oricum laptopul are 3Kg.mIntrebare e asa : daca bag 12V in loc de 11.1V marge ?Daca inseriez cu o dioda ajung la 11.3V in functie de consum variind usor.Daca merg pe Ideia 12V -> adaptor -> 19V -> alimentare Laptop eu cred ca Laptopul are sursa in interior, adica tot la 11.1V reduce. Astfel pierd prin randanet. Stiti cam cat pierd ?care ar fi cea mai buna slutie ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• gcom61

3

• Jimmy

2

• Sandu_alex_999

2

Top autori în acest subiect

nu pot sa-ti dau un raspuns concret ca nu stiu ce ai sub capac, dar cateva pareri- acumulatorul cu plumb e mult mai greu (eu am unul de 12V 6A si cred ca are 2kile si ceva)- acumulatorul laptopului nu scoate 11.1 V tot timpul! asta e tensiunea nominala doar. tensiunea variaza +- in functie de capacitatea ramasa si consum. de asemenea, acumulatorul cu PB de 12 V are tensiunea maxima 14.4V cand e full!Nu mai zic ca laptopul mai are si niste comunicatii de date cu bacteria :)eu zic ca, nestiind ce e sub capota, cel mai sfant e sa faci ridicatorul in comutatie si daca il faci bine atingi si 90% randament. bine, asta daca esti pregatit sa infrunti greutatea plumbului.

Link spre comentariu

Majoritatea acumulatorilor mai noi sunt pe tehnologie Li-I care au nevoie si de electronica integrata, pentru a obtine capacitatea necesara si greutatea cat mai mica.Eventual se poate incerca confectionarea unui acumulator din baterii R6 Ni-Mh inseriate insa mai mult de 3A pe element inca nu se gaseste.Bateriile de UPS 12v/14Ah cantaresc undeva la 5kg bucata si nu cred ca sunt o solutie.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator dragosh_voinea

Salutare! Am un laptop Acer si as vrea sa il alimentez de la o baterie de 12V/7,2A luata dintr-un ups mai vechi care a cedat acum cateva luni. Eu nu prea ma pricep dar am auzit ca se poate...desi majoritatea incarcatoarelor de laptop au 19V/3,5A.Probabil laptopul are consumatori mari plus ca trebuie sa incarce si acumulatorul care este de 14,8V/4800mAH.Nu stiu astept parerile si sugestiile voastre.Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator dragosh_voinea

Nu ma ajuta cu nimic linkul cu posturile ca mi l-ai dat.Eu zic ca am fost destul de atent si am cutat ce ma interesa dar nu am gasit.Intrebare e simpla: daca pot alimenta laptopul direct de la baterie fara alte circuite complicate care sa faca probleme...ca asa imi cumparam simplu in invertor cu tensiuni reglabile 12V-24V dar e cam scump si nu stiu daca o sa functioneze si il cumpar degeaba

Link spre comentariu

Nu ma ajuta cu nimic linkul cu posturile ca mi l-ai dat.Eu zic ca am fost destul de atent si am cutat ce ma interesa dar nu am gasit.Intrebare e simpla: daca pot alimenta laptopul direct de la baterie fara alte circuite complicate care sa faca probleme...ca asa imi cumparam simplu in invertor cu tensiuni reglabile 12V-24V dar e cam scump si nu stiu daca o sa functioneze si il cumpar degeaba

cum a zis si Dr.L e evident ca nu merge, ca ai tensiuni diferite. si linkul postat de mine ar trebui sa te ajute, pt ca e solutia la problema ta...
Link spre comentariu

dragosh_voinea,

Intr-adevar, direct la baterie nu se poate, dar daca totusi te razgandesti si crezi ca poti sa construiesti un mic circuit ridicator, trage un ochi si la proiectul de la postul asta: viewtopic.php?p=293103#p293103 Ai toata documentatia necesara si e foarte usor sa il modifici sa scoata 19V.

Cirip

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutari! Deci , detin un notebook dell mini 10 si in locul alimentatorului de 19v 1.56A as vrea sa il alimentez cu pack de 16 acumulatori nimh de 2100mah , scopul fiind desigur timpul mai indelungat de functionare. Problema e ca in functie de gradul de incarcare a acumulatorilor , tensiunea variaza undeva intre 17.6v(descarcati) si 21.6v(incarcati).Nu am detalii tehnice despre ce ar putea fi in notebook , cred ca are un smps in interior , cel putin asa se aude :jytuiyu Acumulatorul propriu este de 10.8v , deci sursa are oricum tensiune mare de alimentare. Incertitudinea mea - este sau nu afectat notebook-ul de variatia de tensiune de pe circuitul de alimentare?

Link spre comentariu

salut , ar fi bine ca valoarea tensiunii acumulatorilor cand sunt incarcati sa nu depasesca 19,5 v valoarea pe care o are incarcatorul , ma gandesc ca atunci cand veti conecta bateriile prin circuitul de incarcare al laptopului se va incarca si bateria din interior acolo va aparea o alta pierdere de energie .spor la treburi

Link spre comentariu

Soft-ul de la notebook are inclus optiune "Disable battery charging" deci incarcarea in timp ce el merge pe acumulatori se poate opri usor , intentia mea fiind sa consum prima data pack-ul de acumulatori dupa care sa consum acumulatorul lui.Pai sa nu depasesc tensiunea lui de alimentare ar insemna sa folosesc numai 14 celule cu o tensiune de 18.9v cand sunt incarcate. Ce se intampla cand tensiunea scade in sarcina? La un consum estimativ de 0.7A tensiunea scade instant la 1.3v pe celula. Si cand se consuma? In sarcina , cand acumulatorii mai au doar 25% din capacitate , tensiunea poate sa scada pana la 1.1v pe celula. Asta inseamna ca tensiunea se apropie de 15v. Alta problema...

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Doresc sa alimentez un laptop direct la acumulatorul auto de 12 v.De mentionat ca acumulatorul laptop este de 11,1V (acer travelmate 5310,acu are 6 cell:3+3 paralel).Exista un risc ? nu ma intereseaza alte tipuri de alimentare cu invertoare sau surse in comutatie.Am inteles ca cineva ,chiar de pe forum,a practicat acest tip de alimentare pt un laptop pe care l-a avut la vanzareps. doresc doar raspuns ''la obiect''

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări