leoncris Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 "v-am pus acele intrebari nu pentru mine, ci pentru cel (sau cei)carora le-ar fi util acest topic." Nu mi-a dat senzatia nici un moment initiatorul postarii ca ar mai fi ... interesat Dar daca-l considerati in continuare util , va las onoarea explicitarii lui,eu...ma retrag.O noapte minunata tuturor ! Link spre comentariu
Vizitator marco1984 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 ms mult baieti Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 M-ar bucura sa-ti fi fost utila "prelegerea" din 2 motive :-urasc sa fac ... ROMANE aici ;-sa fiu tarat in polemici inutile OFF TOPIC de ...O zi ...PERFECTA ! Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Hai sa bag si eu nitzel gaz pe...cablurile incalzite!Stiati ca... in practica dimensionarea conductoarelor (atentie, nu am folosit substantivul cabluri, acesta fiind un caz particular) este facuta corelat cu 2 criterii: incalzirea si pierderea de tensiune.Ca sa lamurim un pic lucrurile (practic, ca teoria aia cu formule si coeficienti are o utilitate....discutabila!), in REALITATE, unul din aceste criterii e prioritar; care e acela depinde de posibilitatile de racire a conductorului. Un cablu (hopa, a reaparut acel substantiv!), care e prin definitia pe care o cunosc eu, INTINS, (in aer, prin perete, pe sol) are posibilitati de racire relativ buna; la aceasta topologie, criteriul semnificativ e CADEREA DE TENSIUNE, care e deranjant de mare INAINTEA unei incalziri semnificative, producand pierderi de putere (si randament) si la aparatele mai vechi, proasta functionare prin scaderea tensiunii de alimentare.Incalzirea e prioritara in situatia unor topologii care sunt caracterizate prin racire dificila (cazul tipic e transformatorul, unde conductorii bobinelor sunt multi, (spire) invecinati, si cu racire redusa din cauza izolatiei necesare si a amplasarii in fereastra pachetului de tole.Va doresc spor la constructii! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum