Vizitator weareborg Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Pe difuzor nu apare scris nimic.Cand l-am achizitionat, mi s-a spus doar ca nu e tweeter, ci e pentru medii.Pe aparatul de masura da o valoare de ~4,3 Ohm, asta probabil inseamna ca are in realitate are ~6 Ohm.Difuzorul are o grosime de ~3cm pe toata suprafata, nu are magnet vizibil.Testat fara filtru, reda frecvente medii cu un sunet mai "cald" decat un difuzor medii normal.Momentan difuzoarele sunt montate in boxe pe 3 cai cu filtre ordinul 2, frecventa pentru medii fiind intre 430Hz-3500Hz.Interesant faptul ca la testul de frecvente subsonice (am testat 5 Hz), membrana difuzorului de medii se misca sincronizat cu cea a subwooferului, ceea ce nu este ok :)Poza cu parte din spate dupa ce desfac boxele.Ce tip de difuzor este si ce fel de filtru trebue de folosesc ? Link spre comentariu
Vizitator weareborg Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Poze si cu spatele si grosimea difuzorului + un close-up la membrana.Ce fel de filtre se folosesc pentru tipul asta de difuzoare? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Cand l-am achizitionat, mi s-a spus doar ca nu e tweeter, ci e pentru medii.Pe aparatul de masura da o valoare de ~4,3 Ohm, asta probabil inseamna ca are in realitate are ~6 Ohm.Interesant faptul ca la testul de frecvente subsonice (am testat 5 Hz), membrana difuzorului de medii se misca sincronizat cu cea a subwooferului, ceea ce nu este ok Daca e magnetostatic in general impedanta e constanta pe toata gama de frecvente. In nici un caz nu urca de la 4 la 6 ohmi. Cresteri dinastea sunt specifice wooferelor. Difuzoarele de inalte nu urca asa mult peste impedanta masurata in cc decat de la 10kHz in sus sau la rezonante.Ca sa scapi de miscarea nedorita va trebui sa construiesti o incinta separata pt el asta daca ai spus ca ai testat la 5Hz. Probabil presiunea din incinta ajunge sa miste membrana mediei.Alt scenariu ar fi fost ca unda din fata sa iti miste membrana, dar la 5Hz putin probabil. Link spre comentariu
Vizitator weareborg Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Difuzoarele prin constructie sunt inchise, nu au nevoie de camera separata. La 5 Hz si mai jos nu se creeaza presiuni care sa cauzeze miscarea membranei. Boxele sunt bas-reflex. Chiar si sub 5hz, prin filtru de ordinul 2, taiate la 430hz, membrana "respira" impreuna cu basul. Probabil tipul asta de difuzoare necesita filtrarea mult mai sus. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Poi deconecteaza-le si pune neaparat in locul lor ceva rezistenta,(face bine pt amplif) si vezi daca dai 5Hz de iti mai misca mmebrana. Eu zic ca o misca aerul. Fiind Taiate la 400Hz nu au cum sa miste la 5Hz. Vine presiune pe undeva, ori prin fata, ori prin spate.Ca sa vezi ca nu e din filtru mai poti sa scoti diful din boxa si sa il pui la distanta. Eu zic ca vibratia va disparea. Probabil ai o problema de etansare pe undeva. Rezolv-o si apoi mai vezi ce si cum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum