Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2.1

Vizitator Extasy

Postări Recomandate

Vizitator Extasy

Salut baieti. Din cauza faptului ca momentan asculta muzica la difuzoarele laptopului m'am hotarat sa'mi fac un sistem 2.1 micut pt camera de camin. Detin una bucata TDA7294 si 2 TDA2030 (m'am gandit ca asta ar fi configuratia cea mai ieftina si destul de puternica)Ma descurc sa fac schemele pt fiecare amp in parte insa as dori sa pun totul pe o singura placa gen 2030 in laterale si 7294 pe mijloc. Acum urmeaza rugamintea:1.Daca are cineva putin timp liber sa faca un mic cablaj pt aceasta combo totul pe o singura placa. 2.Se pune problema filtrarii deci daca s'ar putea include si un circuit de acest gen( lowpass highpass)3.Ce rezistente sa pun ca sa imi transforme cei +-33V in voltaj sufucient pt tda2030 (+-18..20)Astept cu nerabdare raspunsurile dvs.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian2009

7

• hpavictor

1

• flores72

1

• DarthVader

1

Nu poti scadea tensiunea de alimentare punand rezistente. Un amplificator se comporta ca o rezistenta variabila pentru sursa de alimentare (asta la modul simplu). +-18V-20V e prea mult pentru TDA2030. +-16 e recomandat. +-33V merge pentru TDA7294 daca difuzorul e pe 8 ohmi. Daca e pe 4 se recomanda +-29V. Nu zice nimeni sa nu pui +-33V si 4 ohmi sarcina dar iti recomand sa ai un pic grija cu volumul pentru ca virgula curentul prin tda o sa creasca prea mult. Pentru TDA2030, daca vrei sa alimentezi din traful de 33v poti doar facand o sursa dupa stabilizata cu un 7815 si 7915 de exemplu. Doar ca astea nu prea sunt capabile sa livreze curentul maxim consumat de TDA2030. (Merge daca pui tranzistor extern).P.S.: Poti alimenta tda2030-urile asimetric. Doar din ramura de +33V si cu iesire prin condensator. Doar ca ramura trebuie sa faca fata unui consum mai mare si va fi dezechilibru pe ramurile sursei.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator r3plik

a-si vrea sa stiu si eu daca schema X3 2.1 se potiriveste pt ce am eu subw 30w/8ohm si 4 difuzoare 5w/8ohm(pe care le leg in || ca sa scot 10w) ?? iar daca nu se potriveste ce schema mi-ai sugerasi m-ar interesa si la ce cost ajunge toata jucaria inclusiv alimentarea?

Link spre comentariu

Pt schema schema X3 2.1, difuzorul de bas, pe care il ai tu, trebuie sa-l inseriezi cu o rezistenta de 8 ohmi, de putere adecvata, ca sa obtii 16 ohmi, cat se cere in schema.De ce nu folosesti pentru subwoofer doua TDA2030 in punte ? Si le alimentezi pe toate la aceeasi tensiune.

Link spre comentariu
Vizitator r3plik

poi vechiu sistem asa era format din tda 2030a parca si am de unde sa iau aceste integrate :d

am gasit schema in catalog pt subw. dar nu imi dau seama cu sa fac legaturile si pt restu ,iar la alimentare nu mai zic, ca eu am pe acasa un transformator ca -->>

Posted Image

si vreau sa stiu daca il pot folosi

ce e drept sunt incepator:D

Link spre comentariu
Vizitator r3plik

poi nu stiu cum sa fac conexiunile de la amplificatoru ala pt subw. si pt boxe. adica sa pun toate piesele cele pt subw. dar si cele pt.boxe pe un sg placaj.poi din cate am vazut amplifu trebuie alimentat cu 16V ,iar pe transformatorul meu scrie 2x11V si nu bun dc?

Link spre comentariu
Vizitator r3plik

poi numai vreau sa folosec tda7294:D ca e cam complicat umpic, dar daca fac in felul urmator sa folosesc 2 tda2030 in punte pt suwb. si pt boxe:Stanga(sa zicem) 1 tda2030 iar Dreapata 1 tda2030 pot face acest amplificator intr-o singura schema adica schema cu cele 2tda in punte si celelate sa fie alimentare de la acel transformator ? sau...trebuie separat alimentate?? (ca eu aici nu inteleg ca in mod normal daca sunt legate toate o sa treaca acelasi curent prin ele presupun)

Link spre comentariu
Vizitator r3plik

Poti folosi transformatorul acela provizoriu, pt ca nu ofera curentul necesar. Sau renunti la subwoofer si il faci stereo.Ce fel de boxe ai ?

la ce boxe am :)) nu prea asi vrea sa renut la subw. http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=14928 astea sunt boxele din sistemu asta pe care il am dar amplificatorul din el e cam dus iar eu vreau sa fac altul ,si deaia te tot intreb ca vreau sa mai ascult si eu muzica calume nu doar prin casti :)) ca m-am saturat
Link spre comentariu

Ce scrie pe difuzorul de bas, ce putere suporta ? Nu ar fi mai simplu sa repari amplificatorul respectiv ? Satelitii cred ca se vor praji cu TDA2030 la maxim..Nu imi dau seama exact, dar pt subwooferul tau s-ar putea sa fie suficient un singur TDA2030

Link spre comentariu

Ce scrie pe difuzorul de bas, ce putere suporta ? Nu ar fi mai simplu sa repari amplificatorul respectiv ?

Un sistem din acesta are o colega la serviciu, nu cred ca basul are mai mult de 10w :da
Link spre comentariu
Vizitator r3plik

Ce scrie pe difuzorul de bas, ce putere suporta ? Nu ar fi mai simplu sa repari amplificatorul respectiv ? Satelitii cred ca se vor praji cu TDA2030 la maxim.

.

Nu imi dau seama exact, dar pt subwooferul tau s-ar putea sa fie suficient un singur TDA2030

pe dif de bass scre 30w/8ohm iar pe boxele alea mici :) pe una singura scrie 5w/8ohm nu cred ca avea rostu sa va mint cu ceva :d

asa arata amplificatorul

Posted Image

Posted Image

iar alea sunt tda2030a si sunt 4 :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări