luke Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 Frumos amplificator ,sa-l asculti cu placere.Cat despre transfomator deja am inceput bobinajul dupa datele de mai sus desi doream sa-l fac pe cel din schema . @nibi. Link spre comentariu
nibi Postat August 10, 2011 Autor Partajează Postat August 10, 2011 incearca sa notezi (prin cabluri de culori diferite de exemplu) inceputurile si sfarsiturile bobinelor.vei putea sa le legi mai usor dupa terminarea transformatorului.tolele sunt intretesute.daca vrei secundarul cu iesire si la 4 ohmi mai intreaba pe forum.prizele nu sunt la jumatatea infasurarii secundare (pentru 4 ohmi) ci undeva la o treime Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 Orice priza pentru 4Ω/sarcina in raport cu o infasurare pentru 8Ω/sarcina se scoate la 0,707 din nr. spire necesar infaurari de 8Ω.Ca si exemplu daca secundarul pentru 8Ω ar avea 100sp atunci la sipa 71 se scoate priza pt 4Ω ,desigur pentru sarcina de 4Ω si aceasi putere in sarcina curentul va fi mai mare in raport cu sarcina de 8Ω ca atare primelele 71sp necesita conductor CuEm de sectiune mai mare , sectiunea conductorului trebuie crescutata cu un coeficiient de 1,41 ,sau raportat la diametru conductor-secundar inseamna o crestere a diametrului cu un coeficient 1,19 aprox. 1,2.Tot in cadrul exemplului daca pentru sarcina de 8Ω am avea necesar un diametru de 1mm conductor CuEm , primele 71sp ar trebui bobinate cu diametru de 1,2mm-CuEm urmind ca pina la 100sp(adica inca 29sp) sa fie bobinate cu diametru 1mm-CuEm...,continuind exemplul daca am avea 71+29+42 sp in secundar ar rezulta un secundar "pregatit" pentru trei posibilitati sarcina 4Ω/71sp-8Ω/100sp-16Ω/142sp , diametrul CuEm bobinaj secundar ar fi 71sp cu 1,2mm , 29sp cu 1mm si 42sp cu 0,84mm.In exemplul dat am presupus 100sp/secundar ca sa fie usor de inteles.Daca in schimb se cunoaste numarul de sp secundar pentru sarcina de 4Ω si dorim sa avem infasurare secundara si pentru sarcina de 8Ω se majoreaza nr de spire folosind coeficient 1,41 astfel daca pentru 4Ω ar fi 71sp pentru 8Ω devine 1,41 x 71 aprox. 100sp... Link spre comentariu
luke Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 Bine dar nedumerirea mea era in legatura cu prezenta secundarului transformatorului in catodul tetrodelor ( fiecare cu semialternanta ei ) deci una vede un secundar de 8 ohmi(si nu de 4 ) fata de masa si cealalta idem dar pe semialternanta opusa rezultand o reactie locala pe ramura. Beleaua mai mare este ca nu prea se loveste raportul de transformare si nici Raa cu transformatorul pe care-l fac (nu pentru hi-fi ) aici nu inteleg.Defazorul e clar , partea finala nu o inteleg ma refer la Raa 6k6 si topologia prezentata , sunt mai tare de cap.Va rog explicati sunt incepator intr-ale tuburilor.(Doua SE diy conteaza?) Multumesc.P.S Nu am de gand sa-l fac pentru 4ohmi nu stiu de ce a inteles nibi asta. Link spre comentariu
luke Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Studiind schema mai bine am priceput in final ca defapt acolo sunt 2 infasurari pentru 4ohmi inseriate (adica 8ohmi sarcina) cu sensuri diferite .Cat se poate de clar si eu nu vroiam sa inteleg . :bataieP.S Cum sterg postul ala? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Studiind schema mai bine am priceput in final ca defapt acolo sunt 2 infasurari pentru 4ohmi inseriate (adica 8ohmi sarcina) cu sensuri diferite .Cat se poate de clar si eu nu vroiam sa inteleg ...Nu sint doua infasurari de 4Ω inseriate asa cum spuneti ,in schema exista o infasurare 8Ω cu priza mediana ,mediana fiind conectata la masa ,prin conectarea capetelor acestei infasurari(8Ω) in circuitul catodic tuburi finale sa urmarit introducerea unei reactii negative locale(CFB) .La infasurari secundare(ca numar de spire) si rezistenta de sarcina posibila pentru a pastra Raa lucrurile sint un pic mai complicate si anume daca reduc o infasurare secundara/sarcina la 1/2 spire atunci pentru a pastra acelasi Raa(initial reduceri) pentru infasurarea redusa cu 1/2 rezistenta de sarcina scade la 1/4 fata de situatia initiala.Cu Raa=6k6 in topologia prezentata etajul final functioneaza in clasaAB1 cu o pondere semnificativa in clasaA. Link spre comentariu
luke Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 "Nu sint doua infasurari de 4Ω inseriate asa cum spuneti ,in schema exista o infasurare 8Ω cu priza mediana ,mediana fiind conectata la masa ,prin conectarea capetelor acestei infasurari(8Ω)...." In prima parte recunosc ca exprimarea mea lasa de dorit (intradevar o infasurare pentru 8 ohmi cu priza mediana asta am vrut sa spun sau intentionam) dar ca sa nu lasam loc de interpretare(caci asa-i limba romana ) cred ca ar fi mai corect ca creatorul schemei sa vina cu un desen sau o descriere mai amanutita a transformatorului de iesire (asa cum a fost executat in probele dumnealui, dupa cum ne-a obisnuit ) asta ca sa nu mai emitem ipoteze gresite vizavi de acest subiect sugerat in titlul topicului. Deci va rugam interveniti. :daP.S Defapt asta era informatia pe care doream sa o obtin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum