Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Flash LED - 2 culori -

Vizitator IS16RYS

Postări Recomandate

Vizitator IS16RYS

Salut!Sunt noi printre voi si CU ZERO CUNOSTINTE de electronica! Dar de ce am intrat pe acest forum? De ceva timp "ma joc" cu un automodel electric la scara 1/10 ! Recent i-am vopsit caroseria si ma gandeam sa ii pun deasupra pe carcasa 6 leduri de 8 mm (3 albastre/3 rosii) ce sa se aprinda exact ca un girofar de politie (ca cele de MCV-uri). Dar am nevoie de un circuit ce sa le controleze! Eu am gasit ceva in Bazarul din Iasi - un circuit simplu cu 4 leduri de 6mm ce se aprind in set-uri 2 cate 2! Dar ... are doar un singur joc de lumini! Vreau ceva mai fain, ce poate avea mai multe jocuri (exact ca cel de la instalatiile de brad) si sa faca pe toate cele 6 leduri, nu doar pentru 4! Si alimentarea sa fie pe 9V (baterie de 9V) ! Gasesc pe piata asa ceva? Un magazin on line sau ... gasesc pe cineva ce sa imi faca "opera de arta"? Bine inteles, contra cost!Va multumesc si sper sa nu va stresez prea mult!O seara faina!CRyS`

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MariusTehnik

1

• Spitfire

1

• dorelb

1

• leoncris

1

Vizitator IS16RYS

Da,super fain realizat sistemul din film, dar eu nu am o boaba de cunostinta despre ... abia stiu sa lipesc un led pe un fir cu aparatul de lipit! Am studiat cu totul altceva decat electronica in cadrul facultatii ... ! Mai precizez ca vreau ca de pe placa sa plece cate un cablu de 15 cm in capatul caruia sa lipesc eu ledul!

Link spre comentariu

intra la rubrica Bazar - servicii... si sigur vei gasi pe cineva care sa-ti faca montajul (cineva din iasi) transportul montajului+rambus depaseste pretul montajului (manopera+piese)

Link spre comentariu
Vizitator IS16RYS

Am intrat..am cautat eu..dar ... greu in Iasi! Greu!Cat costa transportul din Vestul tarii in Estul tarii? Maxim 40 ron! Si cat poate sa coste montajul? Tot cu piese? Ii trimit eu led-urile - le am de la Zexstar - 100 ron? Si...platessc, numai sa imi faca cineva!

Link spre comentariu
Vizitator IS16RYS

@dorelb - multumesc mult de link! Am sa trag o ocheada asa mai in amanunt ... sa vad de fix ce anume am eu si poate pot lua si sa mai modific ceva la ele ... !@tyc - de ce? Nu sunt bune? De pe EBAY? Cum? Ce anume sa caut? Am card paypal (foloseste sora mea pt shopping de femei :da ) ... Si am uitat sa mentionez ceva... unitatea de control sa fie cat mai mica ... ! Pentru ca tot sistemul va fi montat pe un automodel electric ... Va multumesc inca odata pentru ajutor!

Link spre comentariu
Vizitator IS16RYS

Ce am gasit eu in bazar si am cumparat!Un mic modul ce merge la 12 V si controleaza 4 leduri de 5mm (cred ca au intrarea de 2.4 v). Eu le-am scos cele 4 leduri albe ce erau intr-o carcasa de plastic! Am marit putin cablurile de pe fiecare parte (se aprind 2 cate 2 si au un singur joc de lumini). Am pus leduri rosii si albastre, dar nu 2 ci 3! Cum? Simplu zic eu :da : am verificat care cu care se aprind concomitent si am luat un + de la un fir si - de la celalalt fir! Si acum am 3 leduri rosii si 3 albastre ce se aprind concomitent dar cu un sigur joc! Si le alimentez ori la o baterie de 9V ori de la acumulator de 9.6V mAh! Dar as vrea sa am mai multe leduri, vreo 8 si 8! Sa fie si mai puternic efectul albastru-rosu dar cu mai multe jocuri de lumini! Ledurile vor iesi din caroseria de fibra a automodelului de asta caut sa fie pe un cablu! Si am mai luat un set la fel tot din Bazar pentru controlul ledurilor din farurile fata si stopurile spate! Am dat pe ele 40 ron + inca vreo 15 ron pe leduri! Am gasit la Zexstar leduri de 5mm pe surub sau simple la preturi foarte bune si puternice zic ei ... !Acum intreb: e bine asa cum am facut eu cu firele alea si ... ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări