Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inchidere centralizata

schumyicr

Postări Recomandate

Va salut!Sa incep cu inceputu...Mi am cumparat un modul de inchidere centralizata cu telecomanda.Acuatoarele le am cumparat de la o firma modulul cu telecomanda de la alta firma.Am reusit sa fac sa mearga inchiderea si deschiderea masinii din telecomanda doar ca mi au mai ramas cateva fire.Firele ramase sunt: portocaliu/portocaliu+negru, 2 fire maro(cu siguranta pe ele), un fir verde, si un fir roz.Imi puteti spune la ce folosesc aceste fire?Unde trebuie legate?Precizez ca am folosit firele rosu si negru la plus si minus, alb/alb+negru pentru a face legatura dintre modulul cu telecomanda si modulul acuatorului iar firele galben si galben+negru la masa.Multumesc.O seara placuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

6

• ggi

6

• schumyicr

4

• alfabit

2

Top autori în acest subiect

Spune si tu tipul modulului si posteaza schema de conectare din instructiunile de folosire. Banuieasc ca ti-au dat asa-ceva. Altfel va fi greu sa-ti dea cineva un raspuns competent, numai asa " pe culori "Fara schema vei primi cel mult un raspuns " partial color " !

Link spre comentariu

Tipul modulului nu il stiu pentru ca nu scrie nimic pe el...Este cumparat de la Nazaret, e tip cheie briceag si scrie pe cheie fancar...Schema habar nu am unde am pus o nu o mai gasesc si ieri am umblat cu ea.V ar ajuta o poza cu modulul?Stiu sigur ca pe firele maro scria truck signal...

Link spre comentariu

Deci asta-i un inceput bun, acum poti sa cauti schema de montaj la ceea ce ai tu.Cauta dupa " Thunder CCL002 user manual " de exemplu sau altele asemenea, sigur vei gasi manualul si schema.Cind ai schema, postezi si te putem ajuta.Si pe firul maro nu cred ca scria " truck " ( camion adica ), mai sigur scria " trunk ", fire pentru dechidere portbagaj.

Link spre comentariu

Rosu/negru il legi la borna plus a unui actuator, daca vrei deschidere electrica portbagaj (celalalt fir al actuatorului se pune la masa). Cele doua fire maro se leaga pe semnalizari, stanga/dreapta. Firul verde da comanda negativa pentru (daca exista !) modulul de ridicare automata a geamurilor la incuiere. Celelalte fire despre care ai scris lasa-le nelegate.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Ridic si eu acest subiect cu urmatoarea problema:

- am o alarma pe masina cu tot cu inchidere numai ca telecomenzile (ambele) sunt aproape distruse (carcasele dar si butoanele urmeaza sa cedeze) ... nu stiu modelul asta e una din probleme

- am primit cadou de la un prieten o inchidere CCL002 cu 2 telecomenzi nou nouta

Intrebare: cum fac sa folosesc inchiderea centralizata noua dar sa am si alarma?

Posted Image

Link spre comentariu

Cel mai simplu ar fi sa inveti noile telecomenzi pe alarma deja existenta, pentru ca centralizata poate fi "triggerata" de alarma, dar invers nu... Asta inseamna ca masinile care au alarma + centralizata fac actionarea inchiderii de catre sistemul de alarma. Daca stii sau afli modelul centralei de alarma nu e foarte greu de aflat modul de invatare/stergere telecomenzi.

Link spre comentariu

telecomanda arata ca in poza , o sa incerc sa desfac cutia din masina sa vad poate scrie ceva in interior, pe exterior absolut nimic(pai merg inrolate telecomenzi de la un model la altul asa fara nici un stres?)

Link spre comentariu

Ar trebui sa existe oarece cod pe carcasa, daca nu, atunci cauta pe cablaj ca sigur este.Da, merg inrolate :rade: ... Fiecare centrala de alarma are si optiunea de invatare telecomanda nou sau stergere telecomanda pierduta; aceste functii se acceseaza de obicei dintr-un push-button interior sau, mai rar din jumperi; asta nu inseamna ca poti pune acolo 'nspe telecomenzi, de regula sunt 3-7 sloturi ale memoriei dedicate acestui scop.LE: Da-ntreb si eu asa, ca prostu'... alarma a fost originala a masinii sau e aftermarket (China, Turcia & Co) ?

Link spre comentariu

Masina nu a avut alarma (cielo GLE e masina), alarma e pusa de propreitarul anterior si are 4 ani si ceva de cand e la mine, nu am avut belele cu ea deloc dar cedeaza fizic telecomenzile

Link spre comentariu

Poi scoate tu usurel conectorii de pe-acolo, desfa carcasa si pune o poza, ca solutii se gasesc. Aproape as paria ca este un push inauntru care apasat 3sec intra in modul de invatare... Da' mai bine sa-l vedem la fata si l-om intreba de viata.

Link spre comentariu

am fost acum si am desfacut cutia din masina si am gasit o serie FAI 440 si da am si un boton in exteriorul cutieila o prima cautare am gasit si un manual al alarmei

Link spre comentariu

Inseamna ca ai gasit si cum se face pentru invatare; daca mai sunt si altii care au patit-o, imi permit sa pun bucatica din manual care explica aceasta procedura:"3 FUNCTION3.1 Programming Learning CodeA.CODE LEARNING:Under the disarm mode, switch the ignition ON. With 10 seconds, press the valet switch 6 times, after 2 seconds, the siren will chirpfor 2 seconds and then the system enters into the programming learning code. With another 10 seconds, press any button of firsttransmitter, the siren will chirp for 1 seconds and lights flash twice to confirm the code is learned into the first transmitter. Apply thesame procedure within next 10 seconds for the second transmitter. When two transmitters have not finished learning code and,switch the ignition OFF or exceed the 10-second programming time, the system will quit the learning code procedure. The systemwill quit the learning code procedure after finishing the learning code for 2 transmitters."@initiator, o sa ne ierti ca ne-am bagat discutiile in topicul tau....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări