Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stabilizator..sugestii?

Vizitator tib

Postări Recomandate

Salut! planul e urmatorul:pe o masinuta rc scara 1/10 electrica vreau in loc de acumulator sa pun un motor mic termic si un generator..ce motor pot folosi pe post de generator (trebuie unul de dimensiuni mici - max 6/7cm, dar eficient) si dupa el un stabilizator (nu ma pricep) am nevoie de 7-8v si 2 (prea bine ar fi 3) amperi..? scheme pentru asa ceva? cam cu cat ar trebui alimentat?mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

1

Top autori în acest subiect

Randamentul va fi mult mai mic fata de situatia in care ati folosi direct un acumulator.Masa totala si volumul acelui grup generator depaseste cu mult pe cea a unui acumulatorde capacitate mai mare, pe care l-ati putea folosi cu succes in acest caz.Ati avea nevoie si de un reductor de turatie (turatia motorului termic fiind mult mai maredecat cea necesara generatorului), deci inca o complicatie tehnica.Nici cu autonomia de functionare a modelului nu ati iesi mai bine, motorul termic miniaturalfiind un mare consumator de combustibil.

Link spre comentariu
Vizitator tib

in mare parte este adevarat dar reductorul va fi pus invers pentru ca motorul (250g are) sa mearga la turatie mica si sa invarta mult mai repede generatorul la turatia opima, asta pentru ca generatorul nu opune atat de multa rezistenta pentru motorul respectiv (are 1,8 cp) si deci consum mai mic decat in regim normal si nu trebuie sa fie mai eficient decat un pachet de baterii.. e mai interesant..

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Avand in vedere ca motorul termic poate furniza 1,8HP inseamna ca puterea electrica teoretic e 1,3kW la un randament de 100%. Randamentul mediu al unui generator fiind de ~80%,iar al motorului electric de ~80% o sa ai un randament nasol. Nu mai bine antrenezi rotile direct cu motorul termic?

Link spre comentariu
Vizitator tib

vreau sa fac asta just for fun.. e normal ca un ansamblu generator ca ala e greu si poate usor ineficient dar nu conteaza.. cand nu imi convine pun bateria la loc:)) daca aveti recomandari unde as putea gasi un motor care sa imi faca curentul necesar apoi cum pot stabiliza ce iese ca sa se apropie de ce dadea bateria?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări