george2209 Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Buna ziua dragi colegi.Am conceput o schema cu un microcontroler la 5V care imi da comanda printr-un releu "solid state" (S202) la un motor de 220V ca.Intrebarea mea este:Masa circuitului este cea a "partii" de 5V. Care e distanta minima pe placa intre liniile de 220V si masa circuitului. Pe PCBul (imi cer scuze dar nu gasesc o denumire in romana acuma ) meu am lasat 2mm intre masa si liniile de 220V. E de-ajuns? Exista vre-o formula prin care se poate calcula asta (sunt sigur ca da).multumesc pt suport! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 e oarecum relativa treba cu izolatia intre trasee...depinde de mediul in care lucreaza placa(umezeala),de cata murdarie se va depune in timp intre traseele de pe placa.....am vazut placi cu trasee conturnate din cauza umezelii+praf si care aveau o distanta destul de mare intre ele..daca vrei sa stai linistit e bine sa dai cu un lac izolator -macar 2 straturi-.poti folosi linistit PLASTIK70(eu numai de asta folosesc) sau altul cu caracteristici la fel de bune.inainte de a da cu lac spala f. bine placa cu alcool izopropilic. Link spre comentariu
george2209 Postat Martie 27, 2011 Autor Partajează Postat Martie 27, 2011 mersi de raspuns ciprian!Am sa-ti urmez sfatul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum