Cilibiu Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Maine este sarbatoare, deci ramane pe sambata!Am piesele, astept doar sa vad daca mai trebuie adugat ceva la schema, si sambatat trebuie sa ai raspunsul!Uc3843 pentru mine este ceva strain, trebuie sa ma mai documentez! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 @cilibiu,in legatura cu ultima schema postata...Pinul 3 nu trebuie conectat la masa;o rezistenta de 27k,intre 3 si 4,o rezistenta de 10K,din 3 la masa.Sau un semireglabil de 50K,in locul celor doua rezistente,reglat sa ai factor de umplere maxim la iesire,cu pinul 2 la masa.Divizorul respectiv determina factorul de umplere maxim,reglabl de la cca 30% pana la ca 90%.Componentele din pinul 4,le-ai ales pt o frecventa de peste 50Khz;as zice ca e prea mare,o poti cobora linistit sub 10Khz,pt a usura comutatia mosului.In grila-sursa,doua zennere de 15V,ca in datasheet,sa limitezi tensiunea maxima de comanda.Si eu astept cu nerabdare primele teste,pe care nu e musai sa le faci pe motor.Poti simula generatorul,cu o sursa de tensiune reglabila,chiar daca nu are 250V,iar ca sarcina bateria,plus ceva becuri,pt consum suplimentar.Un osciloscop ar fi foarte util,dar banuiesc ca ai.Ar trebui testat din aproape in aproape...abia la final sa testezi pe motor. tiristoarele sunt bune, nu mai am rabdare cu schema asta maine maduc sacumpar piese pt schema ruseasca, sper sa gasesc piesele. Nu cred ca releul e problema;ai facut testele fara tiristori si tensiunea pe baterie tot nu crestea.Daca s-au ars becurile,alternatorul e in regula;as zice ca puntea face probleme,sau bateria foarte descarcata.Pune o schema cum ai legat puntile,sa nu fie vreo greseala...Bateria ai incarcat-o? Link spre comentariu
Big Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 puntile le-am legat asa: http://home.comcast.net/~loudgpz/GPZweb ... ifier.html bateria am incarcat-o, redresorul cu care o incarc are indicator de stare care imi arata cand este incarcata. azi am fost si am cumparat piesele pt schema ruseasca, am facut montajul insa proba de foc ramane tot pt diseara cand ajung la garaj. am vrut sa cumpar puntea redresoare trifazica insa am decis sa o folosesc tot pe cea actuala din cauza pretului (47 ron ) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Foloseste 3 punti ,trifazica nu-si justifica pretul.O punte monofazica e la ~5 lei. Link spre comentariu
Big Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 da, pai la prima schema am folosit 3 punti, dar sa reduc spatiul montajului si sa folosesc exact aceleasi componente ca in schema, as fi folosit una trifazica, dar nu mi-am inchipuit ca e atat de scumpa. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Cu cat montajul e mai extins ,cu atat are o suprafata mai mare si caldura se disipa mai usor (implicit si radiatorul trebuie sa fie mai mare) .Fa probele si comunica-ne si noua rezultatele.[attachment=0]DSCF0317.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Big Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 nu am avut decat radiatorul asta, are talpa destul de groasa Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Mic.La un radiator conteaza suprafata ;grosimea talpii e importanta numai pt distribuirea egala a caldurii.Firele de legatura sant subtiri ,iar suprafata de contact capsula-radiator e prea rugoasa -la calculatoare pt overckloking se polisheaza suprafata CPU pt un contact termic cat mai perfect.Cumpara un radiator mai mare. Link spre comentariu
Big Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 daca este functional si totul este ok voi cauta un radiator pe masura, treaba e ca trebuie sa incapa sub o carena laterala, iar spatiul e cam limitat, ma rog astea sunt detalii, important este sa functioneze si mai departe vedem. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 @cilibiu,in legatura cu ultima schema postata...Pinul 3 nu trebuie conectat la masa;o rezistenta de 27k,intre 3 si 4,o rezistenta de 10K,din 3 la masa.Sau un semireglabil de 50K,in locul celor doua rezistente,reglat sa ai factor de umplere maxim la iesire,cu pinul 2 la masa.Divizorul respectiv determina factorul de umplere maxim,reglabl de la cca 30% pana la ca 90%.Componentele din pinul 4,le-ai ales pt o frecventa de peste 50Khz;as zice ca e prea mare,o poti cobora linistit sub 10Khz,pt a usura comutatia mosului.In grila-sursa,doua zennere de 15V,ca in datasheet,sa limitezi tensiunea maxima de comanda.Si eu astept cu nerabdare primele teste,pe care nu e musai sa le faci pe motor.Poti simula generatorul,cu o sursa de tensiune reglabila,chiar daca nu are 250V,iar ca sarcina bateria,plus ceva becuri,pt consum suplimentar.Un osciloscop ar fi foarte util,dar banuiesc ca ai.Ar trebui testat din aproape in aproape...abia la final sa testezi pe motor. tiristoarele sunt bune, nu mai am rabdare cu schema asta maine maduc sacumpar piese pt schema ruseasca, sper sa gasesc piesele. Nu cred ca releul e problema;ai facut testele fara tiristori si tensiunea pe baterie tot nu crestea.Daca s-au ars becurile,alternatorul e in regula;as zice ca puntea face probleme,sau bateria foarte descarcata.Pune o schema cum ai legat puntile,sa nu fie vreo greseala...Bateria ai incarcat-o?Mersi de ajutor, o sa fac schema cum ai zis tu, si poate diseara o si ansamblez, osciloscop am, si nu o voi pune pe motor pana nu sunt sigur, testele mam gandit sa fac cu 2 surse de pc in serie , 24V si sa folosesc regulatorul si becuri de 55w sa vad ce amperaj duce, in schimb sa urmaresc si factorul de umplere, sa vad la o putere de 10-15A ce factor de umplere am , si aici revine micile ajustari. Frecvetna am aleso intentionat mai mare de 50khz, dupa mine este undeva la 80khz, asta ca sa fie rapid si sa reguleze cat mai bine (socuri de la gropi, accelerarea brusca).O sa refac schema si revin cu ea, si daca se confirma pana diseara, ma apuc sa o fac in seara asta! :101L.E am revenit cu schema, insa nu prea am inteles treaba cu cele DOUA ZENERE, cum vin in paralel? Antiparalel? Antiserie? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Diodele zenner,sunt antiserie;ar merge si antiparalel,dar probabil capacitatea parazita ar fi mai mare.Cu cat frecventa de comutatie e mai mare,cu atat cresc pierderile pe mos;ai putea face testele la o frecventa mai mica,dupa aceea poti creste frecventa.In plus,nu stiu cum reactioneaza bateria la o frecventa asa mare;testeaza insa cum doresti,posteaza apoi rezultatele.Sunt la fel de curios ca si tine... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Bine, o sa pun zenerele antiserie. O sa revin cu schema facuta in proteus cu tot cu releul si activare din contact!Intradevar este drept ce zici cu bateria, cred ca o cobor la 10khz cum ai zis. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Am terminat schema finala !Frecventa este undeva intre 8-9Khz!Am fazat bine tranfosrmatorul driver? in stanga sunt plecarile si in dreapta iesirile!Ceva mai trebuie la schema asta? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Factorul de ondulatie a tensiunii de intrare e mare ;nu ar trebui sa se caleze cu aceea? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Nu am inteles la ce te referi! Vorbeste mai pe .....romaneste, asa pentru mine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum