Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telefon obisnuit folosit ca post interfon de apartament

Vizitator danpaun

Postări Recomandate

Vizitator danpaun

Va salut,Probabil problema mea este prea banala intrucat nu am gasit pur si simplu vreun topic care sa o trateze.Din ce motiv anumite telefoane cumparate din targ(Made China of course :) ) merg conectate drept post de interfon de apartament de bloc iar altele nu ?!Am patit-o intai la maica-mea unde am pus din lipsa de altceva pe moment un telefon din acela gratuit de la RDS-RCS care culmea a functionat o perioada, adica puteai fi sunat de jos si deschideai apasand tasta 0. Apoi nu a mai mers neam, si i-am luat din Obor un telefon micut care merge fara probleme.In schimb la mine sunt la al 2-lea telefon cumparat din targ si nu functioneaza niciunul in locul interfonului vechi.Mentionez ca ambele apartamente au fost in renovare si m-a mancat undeva sa arunc vechile aparate deoarece erau oribile.Va rog sa excludeti din start :) posibilitatea conectarii defectuoase a firelor, mufelor etc, pur si simplu constat ca anumite tipuri de telefoane merg ca interfon iar altele nu. Care sa fie cauza ?Am citit undeva ca semnalul sinusoidal al purtatoarei de "ring" ar putea avea amplitudinea prea mica si sa inlocuiesti o dioda Zener cu una cu tensiune de strapungere mai mica. Am incercat sa o suntez pur si simplu cu un strap am si scos-o de tot, am inlocuit-o cu un zener de la un tel care suna si nimic. Mare mister.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dsasorin

1

Top autori în acest subiect

la mine problema este mai enigmatica.Adica telefonul (interfon) suna, raspund, vorbesc cu persoana, si daca vreau sa ii deschid apasand pe 0, nu merge. Nu se deschide. Evident, tot ce inseamna parte hardware, intact.ce o fi ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări