Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Miniamplificator 2 x 0,5W

Vizitator yAliny

Postări Recomandate

Vizitator yAliny

Bună ... Ce părere aveţi de următoare schemă ? Am redesenato dintr-o carte mai veche . Iniţial era mono , însă am făcuto stereo . Mai trebuie schimbat ceva la ea ? In schema originală erau tranzistori BC252 şi AC180 ... Eu am înlocuit cu BD136 respectiv BD138 , este bine ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wally_gatter

4

• ady_risc

3

• Den

3

• flores72

2

Top autori în acest subiect

Vizitator yAliny

Nu prea am la ce ... dar mă gândesc că ar merge ca amplif pentru căşti.Însă pe mine mă interesează dacă l-am desenat bine , nu sunt greşeli pe desen şi se potrivesc tranzistorii care i-am înlocuit

Link spre comentariu

SalutNu trebuie s să ai in primul etaj bd-uri este suficient orice bc pnp dar te complici cu asemenea schema !Întradevar in scurt timp castile se vor arde deoarece vei avea curent continuu in permanența prin casti.Ca sa iți dai seama ce vreau sa spun iți ofer o schema probată si complectă.

Link spre comentariu
wally_gatter

tranzistorii AC180 sunt cu germaniu si din cate stiu eu se polarizeaza in jurul a 0,7V ca sa intre in conductie.. :nas: .. in scheama data de tine castigul e fte mic.. :sparge:

Link spre comentariu
wally_gatter

SalutNu trebuie s să ai in primul etaj bd-uri este suficient orice bc pnp dar te complici cu asemenea schema !Întradevar in scurt timp castile se vor arde deoarece vei avea curent continuu in permanența prin casti.Ca sa iți dai seama ce vreau sa spun iți ofer o schema probată si complectă.

isi aveau rost namilele alea de BD-uri in final? nu era de ajuns o pereche BD139/140? :nas:
Link spre comentariu

Bd 139/140???????????----npn + pnp nu ințeleg ce vrei sa spui!Și intradevăr se pot folosi doar Bd 139 dar la cat costa un fake de BD243C nu mai conteaza eu l-am cumparat cu 0,89 ron.Dar daca îl folosesti la tensinune mica cred ca poti folosi doar Bc 107.

Link spre comentariu
wally_gatter

la puterea pe care ti-o doresti tu acolo un mc radiator cu doua BC-uri ordinare in final in clasa A mergeau de minune.. asa ,ca sa nu te mai complici.. dar daca doresti ceva putin mai complex ideea lui Sharky e ok , un operational urmat de etaj push-pull ... fiecare cum doreste..

Link spre comentariu

la puterea pe care ti-o doresti tu acolo un mc radiator cu doua BC-uri ordinare in final in clasa A mergeau de minune.. asa ,ca sa nu te mai complici.. dar daca doresti ceva putin mai complex ideea lui Sharky e ok , un operational urmat de etaj push-pull ... fiecare cum doreste..

adica asa ceva. in loc de q1 si q2 poti sa pui doua diode de semnal mic...ex: 1n4148.
Link spre comentariu
wally_gatter

tranzistorii AC180 sunt cu germaniu si din cate stiu eu se polarizeaza in jurul a 0,7V ca sa intre in conductie.. :nas: .. in scheama data de tine castigul e fte mic.. :sparge:

Doar la Satu Mare si doar in spatele gradinii, in alte conditii 0,2V-0,3V ar fi suficient...Trist e ca cei ca tine mai dau si sfaturi din cand in cand si ca sa arate cat sunt de "mieji" scriu posturi consecutive, unu-l nu-i suficient pentru sfaturile lor de rahat...
merci Sorin de critica constructiva
Link spre comentariu

Am si eu nevoie o schema de amplificator simplu :freaza: .Vreau sa al folosesc la casti. Sa al pun la iesirea de la placa de sunet de la calculator si alimentarea sa o iau de la sursa calculatorului. Mentionez ca sunt incepator. :jytuiyu

Link spre comentariu

Incepator,daa..e o sectiune pe forum unde primesti mai multe indicatii,aici risti sa primesti si bastoane,mai ales ca e la moda in ultimul timp :d Pt. inceput fa o lista cu un minim de componente.Sursa de alimentare,cablu de semnal audio jack-jack/rca,mufe de legatura,eventual o mica cutiuta...apoi stabilesti gradul de complexitate ca sa stii ce urmeaza sa cauti: integrate=usor,discrete= mai complicat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări