norm Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 dupa cum am, spus vreau sa realizez un mixer de sunet ,in care sa aiba amplificator si corector de ton.vreau sa fie in jur de 4x100w.ma puteti ajuta cu o schema?chiar scheme individuale,una de mixer una de amplificator iar una de corector de ton Link spre comentariu
ionionel Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Merită văzută cartea asta.Are amplificatoare,mixer,corector de ton,reducător de zgomot, etc.Părerea mea e că mixerul şi corectorul de ton e bun din aceeastă carte iar amplif.audio găsiţi şi din altă parte cu circuite integrate.http://rapidshare.com/files/427296118/HI-FI_ABC.pdf Link spre comentariu
Marian Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 dupa cum am, spus vreau sa realizez un mixer de sunet ,in care sa aiba amplificator si corector de ton.vreau sa fie in jur de 4x100w.ma puteti ajuta cu o schema? chiar scheme individuale,una de mixer una de amplificator iar una de corector de ton Norm iarta-mi interventia si nu o lua ca pe o rautate, insa ai trecut deja de la stadiul de incepator: http://elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=80548, la electronist avansat? Intreb deoarece ceea ce doresti tu sa realizezi nu este deloc simplu, trebuie intai sa cunosti bine ce face fiecare bloc in parte a acestui mixer amplificat deoarece asa se numeste ceea ce tu doresti sa faci, si permite-mi sa ma indoiesc ca ai stapani acele cunostinte destul de bine deoarece nu-mi explic pentru ce ceri schema, e mult mai eficient sa iti cauti tu pe forum ca sunt cu sutele, cauti schema de corector de ton asa cum preferi pe 2, 3 sau 5 cai, schema de preamplificator atat pentru linia audio cat si pentru microfon, apoi schema de amplificare pana la 100W ( sunt o multime la sectiunea amplificatoare ), si din fiecare iti alegi pe cea preferata apoi prezinti proiectul aici in caz ca ai nelamuriri. Dar la tine sa inteleg ca e mai usor sa deschizi tema dupa tema, ca e mai simplu cand cauta altcineva nu? , scheme sunt multe, pune mana si cauta, nu poti cere altcuiva sa faca munca ta, nu cand tot ce ai nevoie se afla deja pe forum. http://elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=4609 - Corectoare de ton si preamplificatoare http://elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=20181 - Amplificatoare audio la alegere bafta. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Pai chiar, cum se arunca unii la sute de wati asa, din prima?!. Numai sursa de alimentare pentru asa puteri e o incercare si pentru cei cu ceva experienta!. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Numai sursa de alimentare pentru asa puteri e o incercare si pentru cei cu ceva experienta!...Bine punctat , pentru 4x100W in functie de tensiunile necesare schemei alese va trebui oricum un traf monstru, minim 500VA, redresare si filtraj pe masura, ca sa nu mai vorbim de realizarea propriu zisa a modulelor de putere @Norm, spune-ne te rugam, ce experienta ai in domeniu, ce alte amplifuri ai mai realizat tu, si in functie de asta stim ce iti putem recomanda. Link spre comentariu
Mindware Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Daca avea experienta in domeniu...nu mai posta la incepatori....sau nu mai posta deloc. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Este adevarat, insa la fel de adevarat este si faptul ca nu poti sa te apuci de un asemenea proiect fara sa mai fi avut ceva realizari in spate si fara un minim de cunostinte in domeniu. Link spre comentariu
norm Postat Martie 26, 2011 Autor Partajează Postat Martie 26, 2011 deci... in domeniul amplificatoarelor nu am prea multa experienta,nu m-am axat prea mult pe asta.dar in timp am mai realizat amplificatoare (kituri) dar rareori unul facut de la 0(20-30)w. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 deci... in domeniul amplificatoarelor nu am prea multa experienta,nu m-am axat prea mult pe asta.dar in timp am mai realizat amplificatoare (kituri) dar rareori unul facut de la 0(20-30)w. Kiturile de-a gata realizate montate intr-o carcasa este comparativ cu ce doresti tu mult mai simplu de facut, acolo nu iti faci griji de eventualele erori in realizare, acolo doar montezi modulele asa cum este specificat in manula si gata, pe cand realizarea unui amplif de la zero este o cu totul alta treaba. Bineinteles asta nu inseamna ca eu acuz faptul ca tu esti incepator, doamne fereste, toata lumea a fost asa, si nu e un motiv sa renunti la dorinta de a evolua insa asa cum se spune nu poti invata sa alergi pana nu inveti sa mergi, tu iti doresti dupa parerea mea prea mult deodata, si sa iti explic si de ce:-Vrei sa realizezi mixer amplificat de 4x100w, si inainte de toate trebuie sa te gandesti la sursa ce trebuie sa-l alimenteze, in functie de alimentarea necesara schemei alese iti va trebui un traf de aproximativ 500W care sa poata duce toata treaba, ca sa afli sectiunea lui intai aflam puterea din primar care este: P1=P2*1,25=500*1,25=625W ( unde am numit P1 puterea din primar, si P2 puterea din secundar ), asadar primarul tau va trebui sa fie capabil de 625W, acum sectiunea, S=radacina patrata din P1=radacina patrata din 625=25, asadar traful va necesita un miez magnetic de minim 25 Cm patrati, realizarea lui de catre tine pare imposibila la momentul actual si sa-l cumperi costa enorm la aceasta putere, retine iti va trebui un traf de minim 2x40V/500W si la puterea asta se gasesc din cele toroidale care sunt foarte scumpe. Pentru sursa iti va mai trebui si o punte redresoare bine dimensionata sa zicem 50A pentru siguranta ca oricum sunt supraevaluate, si de asemenea capacitate mare de filtrare, iar conzii nu-s tocmai ieftini de asemenea, si niste blocuri terminale de cablaj, si cu acestea ai face doar sursa.-Apoi amplificatoarele ( 4 la numar ) probabil mosfet, si intai trebuie cablajele, ai de ales intre a le realiza tu, ( sau macar sa incerci ) si in a ruga pe cineva sa le faca contra-cost, apoi achizitionarea tuturor componentelor care iarasi te vor costa destul de mult cumulat avand in vedere ca faci 4 module si niciodata nu iei piesele fix cat ai nevoie, mereu trebuie luata si o minima rezerva, urmeaza montarea pieselor, teste peste teste, reglaje si finisaje.-Apoi partea de mixare si preamplificare, si aici ai de ales intre variante pe tranzistori sau operationale indiferent de ce alegi, trebuiesc facute mai multe module pentru fiecare, depinde si de cate intrari doresti sa faci, corectoarele de ton si preamplificarea finala.Si mai sunt destule ce trebuiesc puse la punct intr-un asemenea proiect si dupa cum vezi totul va costa destul de mult, si va fi si greu de pus la punct fara expertiza necesara, de aceea iti recomand daca vrei neaparat asa ceva sa incerci realizarea lui din kituri, se gasesc kituri de preamplificare si mixer cu corector de ton, ce-i drept oarecum rudimentare insa functionale, apoi kituri de amplificator, eventual un preamplif pentru microfon, mufe, sursa de rigoare si te apuci si le montezi, si eventualele nelamuriri le expui aici, iar ca sa capeti experienta iti sugerez sa incepi cu amplifuri mici, tot pe tranzistori dar cu putere mult mai mica si implicit si piese mai putine, mai usor de pus in functiune si cand vei intelege ce si cum treci la altele mai complexe. Link spre comentariu
Mahdi Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Salut,Ca sa il completez (sau contrazic) pe marian, avand experientza aproape de 0 in domeniu, si daca cumperi si interconectezi kituri e foarte posibil ca rezultatul sa fie un dezastru daca nu respecti anumite reguli la interconectare (ex: poti face usor bucle de masa).Deci parerea mea este ca intai sa te documentezi (ai aici pe forum sute de posturi pentru fiecare bloc din eventuala componentza a unui mixer).Bafta! Link spre comentariu
norm Postat Martie 27, 2011 Autor Partajează Postat Martie 27, 2011 eu nu vreau sa-l realizez de la 0. vreau sa-l fac ori din kituri ori am scheme simple de mixere.ceva audio pentru acasa.am spus 4x100w ca nu vreau sa se incinga finalii ca sa fac omleta pe ei din ei sa folosesc maxim 50w.schemele de mixer le am din cartea montaje electronice de vacanta iar de amplificator din cartea electronica peste tot.si vreau sa subliniez faptul ca eu postez la incepatori pentru un prieten care vrea sa invete si el.(nu are internet inca) mai concret eu stiu electronica pentru mine cata imi trebuie si cata nu-mi trebuie dar il ajut si pe acest cu unele intrebari(chiar foarte banale) pentru ca toti am fost la inceput. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 vreau sa subliniez faptul ca eu postez la incepatori pentru un prieten care vrea sa invete si el.(nu are internet inca) mai concret eu stiu electronica pentru mine cata imi trebuie si cata nu-mi trebuie dar il ajut si pe acest cu unele intrebari(chiar foarte banale) pentru ca toti am fost la inceput. @norm dar insasi postarile tale te cam contrazic, sa-mi fie cu iertare poate stau prost la capitolul spirit de observatie insa eu unul m-am cam lamurit exact ce electronica stii tu, te contrazici in mai multe randuri de aceea repet, nu e nici o problema sa fii incepator in electronica insa mi se pare o problema incercarea de a ascunde acest fapt, de a pretinde ca esti ceea ce de fapt nu esti, in fine asta e parerea mea oricum. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 eu nu vad rostul acestora. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 vreau sa realizez un mixer de sunetCiteva scheme extrem de simple:http://www.redcircuits.com//Page53.htmhttp://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Audio/6ipmix.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum