Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fusor


H Robert

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • H Robert

    5

  • YO2LFF

    3

  • blazeu

    2

  • The Stressmaker

    1

Farnsworth-Hirsch Fusor, sau pur şi simplu fusor, este un aparat conceput de Philo T. Farnsworth pentru a crea fuziune nucleară. Acesta a fost, de asemenea dezvoltat in diferite intruchipari de către cercetători, inclusiv Elmore, Tuck, şi Watson, şi, mai recent, de către George Miley şi Robert W. Bussard. Spre deosebire de sistemele de fuziune cel mai controlate, care caldura încet o plasmă magnetic limitat, fusor injecteaza "la temperaturi ridicate" ioni direct intr-o camera de reactie, evitându-se astfel o cantitate considerabilă de complexitate. Abordarea este cunoscut sub numele de izolare electrostatică inerţiale.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fusor

Link spre comentariu

Mda. Cei doi "doctori" din filmuletul de pe youtube fac o banala experienta de fizica, respectiv ionizarea aerului rarefiat. Folosesc un generator de vacuum si un transformator ridicator de tensiune recuperat dintr-un cuptor cu microunde. Explicatiile sunt pe masura pregatirii lor.Depanatorii vad de multe ori lumina aceea violeta (la gatul tuburilor CRT care au vidul compromis) si nu se prea bucura...Tu vrei sa construiesti ceva ce sa elibereze energie.Banuiesc ca fuziunea nucleara are la baza acest principiu, doar ca in loc de aer se foloseste combustibil radioactiv, care nu stiu pe unde se vinde la kg. Si-ti trebuie altceva in locul cilindrului de sticla (temperaturi imense), sisteme de protectie, mai departe vezi experienta "Cernobil" sau "Fukushima". :da Cu stima.

Link spre comentariu

Fusor-ul e destul de controversat dar e cu totul altceva decat o simpla descarcare in vid.S-au detectat particule specifice reactiilor nucleare. Deocamdata poate fi folosit ca un tun de neutroni si cam atat. Au fost facute cercetari serioase in mai multe laboratoare dar degeaba, se pare ca la altceva nu e bun.Sunt schite pe net, unde nu intelegi foloseste dictionarul sau Google translate. Cel mai bine e sa-ti perfectionezi engleza. In ziua de azi fara engleza esti ca si analfabet.Ce vrei sa faci cu fusorul?

Link spre comentariu

In principiu s-a incercat fuziunea la rece prin acest dispozitiv dar pana la urma s-a ajuns la o sursa non-nucleara de obtinere a neutronilor. In teorie, in acest fuzor trebuie folosit deuteriu pentru o productie apreciabila de neutroni. Cat despre tipii aia din filmulet, se incearca explicarea fenomenului incepand de la zero, asemanator cu lectia de la scoala (scoala de la ei ca la noi ne indopau cu formule si poze), adaugand mici glume pentru a fi mai atractiva. Sa zicem ca acest fuzor este varianta electrostatica la tokamak (care foloseste electromagneti petru confinarea plasmei).

Link (Eng): http://fusion.wsyntax.com/about/fusion_pamphlet.pdf

Link spre comentariu

Uite de-asta nu ma uit eu la youtube: mi se face greata de ABERATII de pe la sfertul discursurilor festiviste emanate de d-l Boc....Daca am vreo 2 zile libere in concediu si-mi iese generatorul ala de energie cu fuziune, promit sa va pun pe forum toate schemele necesare pentru constructia lui (e bun pentru facut cafeaua daca s-a terminat butelia...) Ssst, nu mai spuneti la altii, ca ma nominalizeaza astia prim-ministru!Stima, F

Link spre comentariu

Aaaa....Fac o precizare!A vrut sa fie o GLUMA! Chiar in ideea unei "catalizari" a fuziunii, "la rece" inseamna inca multe mii de grade! (Mi-a explicat si mie mai ca pentru casnice un fizician ce nivele de energie sunt implicate in proces....)Va doresc succes la experimente!

Link spre comentariu

e greu sa realizezi nivelul de vid necesar, intre 0.1 - 10 microni. daca reusesti asta, poti realiza cei doi electrozi din sarma de wolfram, in forma de minge, concentrici sau daca vasul fusorului e din otel, poti sa-l folosesti ca electrod si sa construiesti doar al doilea electrod din sarma , tot in forma de sfera.Electrodul central trebuie polarizat negativ, iar cel exterior pozitiv.Diferenta de potential poate fi de la 10KV in sus, iar curentul suportat de ordinul zecilor de miliamperi.Ionii formati sunt accelerati spre centru de diferenta de potential dintre electrozi, trec prin electrodul central care e din sarma (deci nu plin), si ajung in centru generand o temperatura imensa.Daca in acest ansamblu exista atomi de deuteriu, acestia vor produce reactie de fuziune, in centru, conform ecuatiilor:D + D → T ( 1.01 MeV ) + p+ ( 3.02 MeV) sanse 50%D + D → He ( 0.82 MeV ) + n ( 2.45 MeV ) sanse 50%D + T → He ( 3.5MeV) + n (14.1 MeV)Neutronii care rezulta sunt periculosi. Sunt produse si raze X. Daca fusorul functioneaza la potential de peste 15KV, acestea vor fi suficient de puternice sa treaca prin sticla (in caz ca fusorul ar avea o fereastra).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări