Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectori sensori la o mini-placa de achizitie

Vizitator Mareshal

Postări Recomandate

Vizitator Mareshal

Am de facut un proiect, in care sa fac o mini placa de achizitie. Adica, pe un pic16f876/877 , sa fac o placa, un modul, pe care sa am 6 intrari(3 analogice + 3 digitale) si 6 iesiri(3 analogice + 3 digitale). Problema mea e cum le conectez?

Schema din capul meu ar fi cam asa: pentru toate conexiunile, sa folosesc jack-uri si plug-uri de 2.5mm

jack 2.5mm: http://rocky.digikey.com/weblib/CUI%20Inc/Web%20Photo/New%20Photos/MJ-2508N.jpg

plug 2.5mm: http://www.vitacom.ro/images/products/PictureVitacom/pictures/a/ac-025.jpg

Dar acum m-am gandit la altceva: jack-ul merge, dar plug-ul nu prea. Daca cineva vine cu alt senzor digital, eu de unde ii iau pe moment plug, sa il conectez? Alta solutie? Un fel de plug detasabil?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

• Liviu M

1

Top autori în acest subiect

Niste blocuri terminale pentru pcb cu suruburi ca asta nu te ajuta?

Posted Image

Eventual poti merge pe 2 conectori, unu sa fie jackul si unul sa fie terminalul bloc pe care il folosesti doar in caz special.

Link spre comentariu
Vizitator Mareshal

A fost si terminalul ala o idee, dar trebuie sa stau cu surubelnita dupa mine.

Am mai gasit astea

Posted Image

Dar acum am nevoie ca cele 3 fire ale oricarui sensor one-wire, sa intre intr-un mini jack, apoi firele din ala sa ajung in conectorul de pe placa. sa nu fiu eu nevoit sa indoi pinii senzorului. Doar ca astea nu prea au conectare pe pcb ca blocurile terminale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări