Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

formula calcul dimensionare cabluri

iuli09

Postări Recomandate

care este formula de calcul a sectiunii cablurilor de alimentare ? Concret , as vrea sa stiu ce sectiune ar trebui sa aiba un cablu care sa alimenteze un motor de 22Kw. Motorul este alimentat trifazic ,iar cablul trebuie sa fie de aluminiu ; lungimea cablului : 150M.Eu ma gandesc la Acyaby 4x16 ; este suficient sau trebuie un 3x25+16 ? care ar fi formulele de calcul pentru alegerea cablurilor? monofoazic/trifazic ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuli09

5

• leoncris

3

• cristian_draghiescu

1

• 39 ADR

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

ok...sa inteleg ca in ceea ce priveste motoarele e o situatie mai speciala ; pe mine m-ar interesa cazul general : pentru o incarcare de 22KW , lungime 150M , cablu de Al . care ar fi sectiunea minima?daca-mi amintesc bine , erau doua formule(monofazic/trifazic) cu ajutorul catora se calcula curentul maxim prin conductori si in functie de curent, se alegea din tabel cablul potrivit .

Link spre comentariu

ca modalitate de calcul este corect asa :aflu curentul nominal cu formula : I=P/1.73*380*0.8consider caderea maxima de tensiune 5% => 19v si calculez rezistenta conductorului dupa care deduc sectiunea minima a conductorului .Daca este corect rationamentul as avea o intrebare : este corecta valoarea 0.0282 pentru rezistivitatea aluminiului ?

Link spre comentariu

Sectiunea se calculeaza tinand cont de densitatea de curent admisa,

nu de rezistenta conductorului ! :rade:

In functie de conditiile de ventilatie ale conductorului si de natura izolatiei sale

impuneti o densitate de curent maxima admisa si apoi determinati sectiunea corespunzatoare !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări