Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepator (Scurt circuit accidental la iesire)

ionu7z1992

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionu7z1992

5

• leoncris

3

• vio_gl

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

A,B,C sunt punctele de conexiune ale montajului de protectie intercalat in montajul amplificatorului,respectiv A=anodul diodei D1,B=emitorul comun T1,T2 si C=catodul diodei D2.RE+ este iesirea din rezistenta R4 spre tranzistorii finali ai amplificatoruluiRE- este iesirea din rezistenta R5 spre tranzistorii finali ai amplificatoruluiCat despre C1,respectiv C2 , nu sunt contacte ci condensatorii din circuitul de protectie montati BC T1,respectiv T2.ATENTIE,protectia lucreaza pe satcini ( boxe ) de 4-8 ohmi sau la scurtcircuit.Daca ai boxe de 2 ohmi,modifici valoarea rezistoarelor R4,R5 la 150 ohmi.BAFTA!

Link spre comentariu

nu mai avea...si m-am gandit sa fac eu...dar in toate forumurile/discutiile despre subiectu asta este aruncat acest link...si ma gandesc ca e ceva eficient...Daca poti oferi o schema/cablaj care crezi ca e functional si merita te rog:):)Noroc...PS:Vreau sa protejez strict amplifcatorul de scurt...

Link spre comentariu

Schemuţa aia arată nişte limitatoare prăpădite, rolul lor e să taie comanda trz finali cînd apare un curent mai mare decît normal la ieşire, dar sînt dificil de reglat/adaptat şi nu apără trz finali aşa de bine ca un montaj serios cu releu. Alege o schemă completă (curent, tensiune cc, tensiune ac, temperatură, etc) cu AN7317P sau uPC1237H.

Link spre comentariu

Pai daca tot ai cumparat kiturile ,dece nu cumperi si DCP-01 - Speaker Protection Circuit ?

DCP- 01 este cu mult superioara amaratelor de integrate ( care oricum nu se mai produc de mult timp , acum neexistand altceva decat clone chinezesti de mare KKT ) dar trebuie studiata cu atentie...............cere direct sfaturi proiectantului @ SORTEH , este cel mai in masura sa dea sfaturi !
Link spre comentariu

Amplificatorul are deja acest gen de limitare de curent, trebuie sa faci doar o protectie DC, AC, temperatura si cuplare intarziata.Totusi nu strica mai degraba atentie sporita, ceri astfel de protectii de parca ti-ai dori sa tii numai in scurt acel amplificator...

Nu e vorba ca imi doresc sa tin amplificatorul in scurt dar il fac pentru in prieten si mi-a zis sa fie protejat...deci nu stiu cum il va manipula el...deci nu vreau sa am surprize...Noroc....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări