ionu7z1992 Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Am gasit schema asta: http://users.swing.be/edwinpaij/short_c ... ection.htm Dar dau de o problema: Conectarea conductorilor - A,B,C,Re(+) Re(-) si conectorii de la c1 si c2 mai exact ce reprezinta fiecare Daca imi puteti da o explicatie mi-ar fi de mare ajutor... Multumesc anticipat... O zi buna Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 A,B,C sunt punctele de conexiune ale montajului de protectie intercalat in montajul amplificatorului,respectiv A=anodul diodei D1,B=emitorul comun T1,T2 si C=catodul diodei D2.RE+ este iesirea din rezistenta R4 spre tranzistorii finali ai amplificatoruluiRE- este iesirea din rezistenta R5 spre tranzistorii finali ai amplificatoruluiCat despre C1,respectiv C2 , nu sunt contacte ci condensatorii din circuitul de protectie montati BC T1,respectiv T2.ATENTIE,protectia lucreaza pe satcini ( boxe ) de 4-8 ohmi sau la scurtcircuit.Daca ai boxe de 2 ohmi,modifici valoarea rezistoarelor R4,R5 la 150 ohmi.BAFTA! Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Martie 25, 2011 Autor Partajează Postat Martie 25, 2011 vreau ceva mai concret...(conectarea dupa partea finala a amplificatorului) Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Pai , "mai concret" ar trebui sa avem schema amplificatorului pe care doresti sa-l protejezi.Altfel ... ramane teorie. Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Martie 25, 2011 Autor Partajează Postat Martie 25, 2011 poi am doua kituri de la sorteh (diy100) - Alimentare 2x32cc(+/-45vcc) finali IRFP240/IRFP9240detalii aici: viewtopic.php?f=5&t=58834 Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Pai daca tot ai cumparat kiturile ,dece nu cumperi si DCP-01 - Speaker Protection Circuit ? Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Martie 25, 2011 Autor Partajează Postat Martie 25, 2011 nu mai avea...si m-am gandit sa fac eu...dar in toate forumurile/discutiile despre subiectu asta este aruncat acest link...si ma gandesc ca e ceva eficient...Daca poti oferi o schema/cablaj care crezi ca e functional si merita te rog:):)Noroc...PS:Vreau sa protejez strict amplifcatorul de scurt... Link spre comentariu
zal Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Schemuţa aia arată nişte limitatoare prăpădite, rolul lor e să taie comanda trz finali cînd apare un curent mai mare decît normal la ieşire, dar sînt dificil de reglat/adaptat şi nu apără trz finali aşa de bine ca un montaj serios cu releu. Alege o schemă completă (curent, tensiune cc, tensiune ac, temperatură, etc) cu AN7317P sau uPC1237H. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Pai daca tot ai cumparat kiturile ,dece nu cumperi si DCP-01 - Speaker Protection Circuit ?DCP- 01 este cu mult superioara amaratelor de integrate ( care oricum nu se mai produc de mult timp , acum neexistand altceva decat clone chinezesti de mare KKT ) dar trebuie studiata cu atentie...............cere direct sfaturi proiectantului @ SORTEH , este cel mai in masura sa dea sfaturi ! Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Martie 27, 2011 Autor Partajează Postat Martie 27, 2011 Amplificatorul are deja acest gen de limitare de curent, trebuie sa faci doar o protectie DC, AC, temperatura si cuplare intarziata.Totusi nu strica mai degraba atentie sporita, ceri astfel de protectii de parca ti-ai dori sa tii numai in scurt acel amplificator...Nu e vorba ca imi doresc sa tin amplificatorul in scurt dar il fac pentru in prieten si mi-a zis sa fie protejat...deci nu stiu cum il va manipula el...deci nu vreau sa am surprize...Noroc.... Link spre comentariu
vio_gl Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 si ce spuneti ar merge schema asta si la nmos350? ce alte modificari ar trebui in afara de mutat rezistoarele de pe railul negtiv din grila in sursa mos-feturilor? Link spre comentariu
vio_gl Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 scuze din cauza vitezeiam vrut sa spun din sursa in drena Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum