Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor AC/DC 5V 1A buck regulator

nana

Postări Recomandate

Buna caut si eu un convertor CI AC/DC care alimentat la 220V CA sa imi furnizeze la iesire o tens de 5V 1A max. Am gasit pe net un buck convertor de la power integration LNK306 insa nu furnizeaza destul curent as fi interesat tot de un cip asemanator care impreuna cu un inductor sa furnizeze tens respectiva. Stie careva vre-un chip din asta ?!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nana

3

• Th3_uN1Qu3

2

• Marian

1

• vfp_mihai

1

Top autori în acest subiect

La tensiunea aia n-ar fi mai simplu un traf mai mic care se gasesc destul de ieftin de altfel si un 7805 dupa redresare si filtraj?

Tocmai aia e ca vreau sa scap de traf, pentru ca ala cantareste numa el 90g, si e mult mai mare ca dimensiuni decat tot montajul asta, + ca un traf din asta ocupa cam 4-5cm^2 minim si are si ceva dim pe verticala de aia prefer buck convertor +3 rez si 1 inductor micut => 1-2cm^2 max
Link spre comentariu

prefer buck convertor +3 rez si 1 inductor micut => 1-2cm^2 max

Atentie, buck converter = NEIZOLAT de retea! Ce vrei tu se cheama flyback si tot cu transformator e. Intr'adevar iese mai mic decat unul de retea dar in nici un caz nu merge doar cu "un inductor micut".
Link spre comentariu

The unique nu glumeste! Miniaturizarea are si ea niste limite (iar in regim de amator acestea sunt chiar mai "apropiate")Cum a spus careva p-aicea: "tu faci cum vrei" insa conversia 220=>5 volti (sau mai corect 320=>5 volti), nu se preteaza la buck-convertor, asa cum autotransformatorul nu se preteaza la o decalare cu mai mult de MAXIM 50% intre tensiunea de intrare si cea de iesire!).Solutia vizata de dv. este detul de "delicata": necesita atat materiale si componente de cea mai buna calitate, cat si o anumita pregatire si experienta, care din pacate este prea adesea neglijata! (La fotbal si electronica toti cred ca se pricep!!!)Eu am cam 40 de ani de cand "lipesc sarme", am facut intre timp si o facultate de electronica, (pe vremea aia erau putine imprimante si diplomele aveau nevoie de tipografie!), dar sunt chestii la care nu m-as baga!Va doresc spor si succes la constructii!

Link spre comentariu

Gandeste putin d.p.d.v al sigurantei :)Daca mosfet-ul se strapunge ce faci? Eu am vazut prin ceva televizoare stabilizatoare serie buck care scoteau 140 v pentru etajul linii, iar de pe miezul bobinei se mai bagau niste secundare pentru alimentarea etajelor audio.Un flyback este mai simplu si MAI SIGUR pentru circuit si pentru om, am un incarcator de nokia original, desfacut iar placa nu are mai mult de 6cm patrati

Link spre comentariu

Gandeste putin d.p.d.v al sigurantei :)Daca mosfet-ul se strapunge ce faci? Eu am vazut prin ceva televizoare stabilizatoare serie buck care scoteau 140 v pentru etajul linii, iar de pe miezul bobinei se mai bagau niste secundare pentru alimentarea etajelor audio.Un flyback este mai simplu si MAI SIGUR pentru circuit si pentru om, am un incarcator de nokia original, desfacut iar placa nu are mai mult de 6cm patrati

pai daca ii pun o rez serie cu tens de retea de sa zicem cativa omi 1-2W care sa dea 3-4 mA si se strapunge mosu nici o problema crapa rezistenta si uite asa protectie !! Intr-adevar cu traf obti izolare galvanica dar na pe mine ma intereseaza sa fie mic si ieftin :d, pe cand nu ma intereseaza asa mult protectia.@Th3_uN1Qu3 stiu si eu diferenta intre un flayback si un buck si cum functioneaza fiecare. Insa eu vreau sa scap de transformator oricare o fi ala(de comutiatie sau de linie) ca sa nu mai trebuiasca sa stau sa il fac eu, ca oricum ai face tot mare si prost iese.@blazeu sa stii ca si eu am o diploma de inginer in electronica obtinuta la una din cele mai bune univ din tara(daca nu chiar ceea mai buna, ma refer in materie de tehnic) si nu am fost nici genu de student care sa obtina doar o hartie de atarnat pe perete, si am chiar si un master in optoelectronica.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu mai am un motiv pt care nu cred ca e o idee asa buna: Buck 320v la 5v inseamna un factor de umplere cam de un ciclu pe an... iti trebuie un condensator destul de mare ca sa filtrezi acei 5v mai ales daca e vorba de un microcontroller care se alimenteaza de acolo. Scazi dimensiunile intr'o parte, cresc in alta.Tot un flyback ar fi cea mai buna solutie. Ce naiba, e chiar asa mare un EE16?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări