Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf 24v

Postări Recomandate

rog ajutor urgent , am luat un traf capsulat de 24v 2,5a, folosit la o imprimanta, dar acesti 24v nu sunt redresati deoarece pe voltmetru decat in partea cu alternativ apar, pe continuu nu afiseaza nimic, in fine, mie imi trebuie pentru incarcarea unui acumulator de bormasina de 24v, 2.6ah din NiMe. am tras 2 fire traf- acumulator , dupa 1 ora arata 25v pe bornele acumul, l-am pus la bormasina si nimic, nici o rotatie. am pus iar firele la acumulator dar am inseriat o dioda pe + si 2 cond 2000micro in paralel, imi afisa 38v in continuu, fara cond arata 14v. am lasat o ora si acelasi rezultat --0, am conectat bormasina pt a merge pe direct adica firele de erau puse pe bornele acumul sa atinga clemele bormasinii, aceasta se invarte bine.unde gresesc? am pus si un bec pe bornele acumul si nu se aprinde deloc, cu toate ca voltmetrul arata 25v un bec de 12v nu se aprinde. acumulatorul este bun, deoarece a fost incarcat pe o statie de un vecin si a tinut mult pana s-a golit.am cautat pe forum dar nu am gasit ce ma interesa, asa ca binevoiti a-mi raspunde. multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Domle...in primul si in primul rand ar trebui sa stiti exact ce fel de curent scoate...alternativ sau continuu. Cel mai usor....o faceti cu un led, inseriat cu o rezistenta de 2-3 kiloohmi. Daca ledul se aprinde indiferent de cum conectati firele, e alternativ. Daca se aprinde ledul doar pentru o anumita ordine de conexiune, inseamna ca e continuu iar MINUSUL e firul care vine la terminalul scurt al ledului, iar PLUSUL la terminalul lung. Daca e alternativ, va duceti la un magazin de electronice si cereti o PUNTE REDRESOARE , de cativa amperi. Aia are scris pe ea unde se conecteaza firele de "alternativ" si "+" si "-". Cel mai probabil ca "capsula" dumneavoastra scoate alternativ, ca daca scotea continuu ori incarca acumulatorul ori se strica din cauza inversarii polaritatii.

Link spre comentariu

daca tot ai cautat,scrie intr-un topic mai vechi,de ce trebuie sa deschizi unul nou? :nebunrau:cum deja ai primit un raspuns,nici nu-l mai pot inchide p-asta,dar o sa-l mut unde trebuiedeci continuati aici deocamdatacum media tensiunii la iesirea unui traf e 0 (ca odata e cu +,odata cu -),nu-i neaparat sa strice (prea tare) acumulatorul

Link spre comentariu

multam pt raspuns si amabilitate, scoate alternativ, am facut o punte redresoare de 3a, un cond, in 12 ore a incarcat acumulatorul , s-a incalzit dar nu mult, dar nu are putere mare sa invarta bine bormasina, pe direct invarte bine. sa inteleg ca nu am suficient amperaj pt a incarca acumulatorul? cam cat ar trebui sa scoata traful pt a fi ok? asa voltaj arata 24,5.

Link spre comentariu

Curentul de incarcare e 250mA pt 12-14h si 500mA pt 7h. Nu e bine sa depasesti 500mA,ca strici acumulatorul (acesta nu se mai incarca bine,ci se incalzeste). Deci traful tau poate debita chiar prea mult curent.Acum,tensiunea necesara pt a incarca acumulatorul este de cam 1,6-1,7V pe element. Tu ai 20 de elementi,deci pe condensatorul de dupa punte trebuie sa ai 32-34v,altfel nu vei putea incarca acumulatorul complet. Limitarea de curent o poti face ori cu tranzistori ori cu o banala rezistenta,dar intai fa rost de un traf care scoate 24-25V tensiune alternativa. Dupa redresare si filtrare(adica pe condensator),tensiunea continuua va fi 1.4 ori tensiunea alternativa,deci exact cat ai nevoie. Traful poate avea si tensiunea ceva mai mare (sub 30v totusi).Alta varianta ar fi sa faci rost de o sursa de 34-36v cc (adica alea complete,de obicei in comutatie,care alimenteaza diverse aparate) la care pui limitarea de curent (aceeasi ca cea de mai sus)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări