Vizitator Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Ai fi surprins sa descoperi ca in tara asta exista doctori, avocati, arhitecti, ingineri, anteprenori, oameni care au initiativa, care au dezvoltat afaceri mai mici sau mai mari, care produc si care chiar daca nu-si pot permite sa "descarce" din conturile personale, pe loc, 5-30.000 euro, pentru a sustine un astfel de proiect, au un serviciu stabil, care le permite sa se foloseasca cinstit de anumite produse bancare pentru a-si implini unele vise... fie ele acustice, automobilistice, etc. Sunt oameni care muncesc cu capul domnule, care sunt platiti 25-50 euro/mp proiectat, care sunt platiti 2-5000 euro/operatie, care sunt platiti 2-3000 euro pe proces si asta asa, ca medie de piata... care sunt platiti ca muncitori, cu macar 3-4000 lei pe luna. As pica de penibil in fata tuturor, sa-ti spun eu acum, ca arhitect fiind, am fix un astfel de sistem acasa. Logic, nu? Totusi asta-i painea pe care o halesc... Dar n-am s-o fac, desi am facut-o deja, pe riscul meu... Un om trebuie sa fie cretin, sa creada ca sa decopertezi niste pereti, sa bagi niste tevi si niste cabluri prin dansii, sa finisezi peste si sa atasezi un sistem de 3-4000 euro (exemplu), e o treaba pe care pot s-o faca numai bastanii... exista niveluri de cost si mai mici, la care poti face astfel de lucruri, daca esti inteligent si stii ce vrei sau ai un arhitect bun, care are interese si in alte domenii, nu numai cum sa faca pereti. Recunosc ca am o boala. Colectionez produse electronice folosite, sh, gunoaie, jegurile aruncate de altii... Hai sa-ti exemplific cam ce gunoaie am achizitionat, o mica parte din ele, cumparate de prin targuri, de la oameni care habar nu aveau ce aruncau la gunoi... asa, repejor. -Sony D-EJ2000 stare perfecta(cel mai performant, mai subtire si mai scump cd player al planetei). -Sony MZ-E77 stare perfecta(minidisc player portabil). Pentru el si pentru D-EJ2000, am dat in mod special o avere sa gasesc 4 acumulatoare de tip STAMINA NH-14WM+incarcator. La care ascult in permanenta muzica, pe casti Sony MDR-XB40EX, pe care un sarantoc ca mine, amator de gunoaie sh si le-a permis de noi, ca fiind a 12-a pereche de casti Sony de inalta performanta pe care am achizitionat-o in ultimii 10 ani... -Aiwa AM-F65 stare perfecta (minidisc player/recorder, pe care imi trag albumele din cd in minidisc, folosind cablu fibra optica intre el si D-EJ2000... are optical out). -Sony WM-EX304 stare perfecta (walkman caseta). -Panasonic RQ-P265 (walkman caseta). -Sony TPS-L2 PRIMUL WALKMAN AL PLANETEI, RARITATE EXTREMA, stare f. buna FUNCTIONAL 1979 -Sony WM-DD, 1982, comanda logica, FENOMENAL pentru anii aia... -Game Boy Color, 1989, stare perfecta. -Sharp ZQ-1250A digital organiser, perfect. -Casio SF-4300, digital organiser, perfect. -Casio SF-3600, digital organiser, perfect. 2 bucati -Palm M100, impecabil, complet. -Palm Tungsten T, impecabil, perfect functional, complet. -Pick-up Unitra Fonica GS-431, stare perfecta, 2 doze noi. -Onkyo A-8630, stare perfecta, fenomenal la banii aia... -Electronica Industriala Amplificator Stereo 3220, impecabil. -Tesla NZC-160+boxe, impecabil, perfect functional. Lista merge mai departe, trece prin proiectoare cu colectii intregi de diapozitive cu arta, ajunge pe la microscop de laborator ML-4M, impecabil, complet, trece pe la tablouri, pe la aparatura de productie de fotografie Krokus... Gunoaie sh de sarantoci jegosi... FUCK OFF!!! Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Domle...nu ma intelege gresit! Sant oameni care intr-adevar, au bani ca sa-si sustina pasiunea. Dar acei oameni nu ar cumpara un SH in locul unui produs nou din cauza pretului! Ca pana la urma de la asta a plecat discutia, nu?! Ca mai ieftin de 1000 roni nu prea gasesti ceva nou si de calitate! Si eu am spus ca pentru "uzul casnic" al unui om obisnuit, poti gasi si ceva satisfacator din punct de vedere al calitatii si nu asa scump dar nou. Cel care are bani sa-si sustina pasiunea, achizitioneaza ceva SH din pasiune, nu din interese financiare. Cat despre ce lucrezi dumneata, sa fii sanatos si sa iti dea Dumnezeu viata lunga. Stiu si eu ca exista medici, avocati, etc, care castiga bine. Ei ..asta e pentru cine a apucat sa isi consolideze o pozitie intr-o meserie "buna" financiar. Dar ca tot spuneati de medici....oare pentru cei care termina sau au terminat recent cei opt ani de studiu, e asa roza situatia?! Binenteles din moment ce pleaca cu duiumul in strainatate! Poate nu stiti, dar salariul de incepator al unei persoane care a invatat cinci ani intr-o universitatat de stat (deci e pregatit pentru "munca cu capul", e in jur la 1000-1200 lei! Ba in unele domenii a fost si este si mai mica suma. Oare cat tre sa munceasca ca sa stranga 4000 de euro, o astfel de persoana?! Poate nu stiati dar Romania are cea mai crescuta rata a saraciei din uniunea europeana, iar salariul minim e in jur de 600 si ceva de lei. Poate o-i fi eu cretin...dar pentru mine e bastan ala care isi permite sa aiba un apartament si sa-l "demoleze" pe interior, ca sa poate asculta muzica "la maxim".Altii isi schimba cu greu faianta de acu 20 de ani din baie..dapai sa faca niste modificari, doar asa...pentru pasiune. Altii iau apartament in rate si deabia reusesc sa se descurce. Ca dumneavoastra va descurcati..foarte bine...dar trebuie sa stiti ca santeti "minoritar". Marea majoritate a populatiei nu e asa "chiabura" ca dumneata si deabia isi tine copii pe la scoli si nu au la dispozitie niste mii de euro pentru modifcari ca sa poti asculta muzica cum vrei si cand vrei, si nici pentru instalatii destinate "plasmelor". Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Ai fi surprins sa descoperi ca in tara asta exista doctori, avocati, arhitecti, ingineri, anteprenori, oameni care au initiativa, care au dezvoltat afaceri mai mici sau mai mari, care produc si care chiar daca nu-si pot permite sa "descarce" din conturile personale, pe loc, 5-30.000 euro, pentru a sustine un astfel de proiect, au un serviciu stabil, care le permite sa se foloseasca cinstit de anumite produse bancare pentru a-si implini unele vise... fie ele acustice, automobilistice, etc. Sunt oameni care muncesc cu capul domnule, care sunt platiti 25-50 euro/mp proiectat, care sunt platiti 2-5000 euro/operatie, care sunt platiti 2-3000 euro pe proces si asta asa, ca medie de piata... care sunt platiti ca muncitori, cu macar 3-4000 lei pe luna. As pica de penibil in fata tuturor, sa-ti spun eu acum, ca arhitect fiind, am fix un astfel de sistem acasa. Logic, nu? Totusi asta-i painea pe care o halesc... Dar n-am s-o fac, desi am facut-o deja, pe riscul meu... Un om trebuie sa fie cretin, sa creada ca sa decopertezi niste pereti, sa bagi niste tevi si niste cabluri prin dansii, sa finisezi peste si sa atasezi un sistem de 3-4000 euro (exemplu), e o treaba pe care pot s-o faca numai bastanii... exista niveluri de cost si mai mici, la care poti face astfel de lucruri, daca esti inteligent si stii ce vrei sau ai un arhitect bun, care are interese si in alte domenii, nu numai cum sa faca pereti. Recunosc ca am o boala. Colectionez produse electronice folosite, sh, gunoaie, jegurile aruncate de altii... Hai sa-ti exemplific cam ce gunoaie am achizitionat, o mica parte din ele, cumparate de prin targuri, de la oameni care habar nu aveau ce aruncau la gunoi... asa, repejor. -Sony D-EJ2000 stare perfecta(cel mai performant, mai subtire si mai scump cd player al planetei). -Sony MZ-E77 stare perfecta(minidisc player portabil). Pentru el si pentru D-EJ2000, am dat in mod special o avere sa gasesc 4 acumulatoare de tip STAMINA NH-14WM+incarcator. La care ascult in permanenta muzica, pe casti Sony MDR-XB40EX, pe care un sarantoc ca mine, amator de gunoaie sh si le-a permis de noi, ca fiind a 12-a pereche de casti Sony de inalta performanta pe care am achizitionat-o in ultimii 10 ani... -Aiwa AM-F65 stare perfecta (minidisc player/recorder, pe care imi trag albumele din cd in minidisc, folosind cablu fibra optica intre el si D-EJ2000... are optical out). -Sony WM-EX304 stare perfecta (walkman caseta). -Panasonic RQ-P265 (walkman caseta). -Sony TPS-L2 PRIMUL WALKMAN AL PLANETEI, RARITATE EXTREMA, stare f. buna FUNCTIONAL 1979 -Sony WM-DD, 1982, comanda logica, FENOMENAL pentru anii aia... -Game Boy Color, 1989, stare perfecta. -Sharp ZQ-1250A digital organiser, perfect. -Casio SF-4300, digital organiser, perfect. -Casio SF-3600, digital organiser, perfect. 2 bucati -Palm M100, impecabil, complet. -Palm Tungsten T, impecabil, perfect functional, complet. -Pick-up Unitra Fonica GS-431, stare perfecta, 2 doze noi. -Onkyo A-8630, stare perfecta, fenomenal la banii aia... -Electronica Industriala Amplificator Stereo 3220, impecabil. -Tesla NZC-160+boxe, impecabil, perfect functional. Lista merge mai departe, trece prin proiectoare cu colectii intregi de diapozitive cu arta, ajunge pe la microscop de laborator ML-4M, impecabil, complet, trece pe la tablouri, pe la aparatura de productie de fotografie Krokus... Gunoaie sh de sarantoci jegosi... FUCK OFF!!! Aaaaaaaa deci asta era problema ta omule, esti colectionar, pai mai fratele meu una este sa fi colectionar si sa ai in colectie zeci de aparate si alta e sa recomanzi tuturor niste scule sh ca fiind singurele care se merita a fi cumparate Cat despre (Gunoaie sh de sarantoci jegosi... ) artrebui sa fi mai atent la cea ce spui( nimeni nu a zis ca daca cunperi sh trebue sa fi sarantoc jegos) pt ca astfel jignesti pe ceilanti care au cumparat sh si ca ultim sfat lasa exprimarea asta poetica si sarcasmul la o parte ca nu inpresionezi pe nimeni, sunt multi care dispun de bani dar nu se dau in barci..... vai ....sti.... la valuarea mea...... In nainte de functii suntem oameni, asa ca pune-te cu picioarele pe pamant, te dai pe aici zeu audiofil si staii cu chinezii in casa, pt tine a fost o afacere buna boxele alea blue tech care le laudai pe aici pe forum dar pt omul asta boxele alea akai sunt pocnitori, chinezari nenorocite si il indrumi sa-si cumpere sh, pai ce sa mai creada omul despre tine.... si ori cum te-ai legat de postul meu ca boala de omul sanatos, am spus in postul ala ca eu prefer sa cumpar noi cu ce te deranjeaza lucru asta, teai simtit ofensat ca ai in colectia ta aparate sh, stai linistit omu fiecare cu optiunea lui si asta e optiunea mea si nu ma poate shimba nimeni Link spre comentariu
zal Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Prin anii 80, la noi în ţară erai de porc dacă nu aveai o sculicică AKAI prin casă, iar dacă nu aveai, invitai pe cineva care avea. La mica publicitate citeai numai ''Vînd casetofon/magnetofon/etc profesional AKAI...''. Evident că după 1990 au făcut românii pasiune ptr alte firme, mai ales Technics. Prin anii ăia am desfăcut cîteva boxe AKAI fabricare prin anii 80 la Pipera, aveau condensatori ungureşti Remix în filtre, pal-ul cutilor, melana umpluturii şi datiera cu care se ştampilau erau autohtone. Nu aş cumpăra decît după multă testare boxele de azi. Şi atenţie că de obicei ''6 Ohmi'' înseamnă de fapt 4. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Aaaaaaaa deci asta era problema ta omule, esti colectionar, pai mai fratele meu una este sa fi colectionar si sa ai in colectie zeci de aparate si alta e sa recomanzi tuturor niste scule sh ca fiind singurele care se merita a fi cumparate Cat despre (Gunoaie sh de sarantoci jegosi... ) artrebui sa fi mai atent la cea ce spui( nimeni nu a zis ca daca cunperi sh trebue sa fi sarantoc jegos) pt ca astfel jignesti pe ceilanti care au cumparat sh si ca ultim sfat lasa exprimarea asta poetica si sarcasmul la o parte ca nu inpresionezi pe nimeni, sunt multi care dispun de bani dar nu se dau in barci..... vai ....sti.... la valuarea mea...... In nainte de functii suntem oameni, asa ca pune-te cu picioarele pe pamant, te dai pe aici zeu audiofil si staii cu chinezii in casa, pt tine a fost o afacere buna boxele alea blue tech care le laudai pe aici pe forum dar pt omul asta boxele alea akai sunt pocnitori, chinezari nenorocite si il indrumi sa-si cumpere sh, pai ce sa mai creada omul despre tine.... si ori cum te-ai legat de postul meu ca boala de omul sanatos, am spus in postul ala ca eu prefer sa cumpar noi cu ce te deranjeaza lucru asta, teai simtit ofensat ca ai in colectia ta aparate sh, stai linistit omu fiecare cu optiunea lui si asta e optiunea mea si nu ma poate shimba nimeni Imi scoti cuvintele din context...1. Am specificat clar ca, DUPA PAREREA MEA, pentru auditii de casa, e o alegere mult mai potrivita, ca, INTR-UN BUGET DE MAXIM 1000 RON, sa alegi varianta vintage, astazi, acum. AM DAT CONDITII CLARE!!! "Pentru <1000 ron/pereche, exista o singura varianta corecta, VINTAGE! Cu indulgenta si putin noroc, poate si un DIY... poate." In cazul in care n-ai descoperit inca, semnul ala din fata lui 1000 ron, insemneaza mai mic de/mai putin... 2. O sa pun declaratiile mele din acel topic, legat de boxele Blue Tech: "Sunt luate de terfeleala. Nu avea sens sa iau vintage-uri, ca sa le scot in curte la soare, cand ma duc la ai mei sa ma relaxez... Au sustinut cu brio muuulte petreceri in aer liber sau indoors (cu amplificator capabil). Nu inteleg de ce consideri ca sunt slabe ca performante? Cantitativ sau calitativ? Calitativ sunt de acord, evident, dar le-as incadra totusi intr-o categorie cu performante acceptabile cel putin..." Si aici ma refer strict la nivelul de presiune sonora... Deci in postul meu de atunci, eu sustin foarte clar, ca boxele mele Blue Tech, sunt slabe din punct de vedere al calitatii!!! Mai sa fie... "La ultima petrecere data cu ele, oamenii au baut atat de tare, incat s-au urcat pe mese... asta se intampla in aer liber. La penultima petrecere, am baut personal 12 shot-uri de tequila, intr-o singura ora... si dupa asta, s-au intamplat si altele, despre care nu vreau sa detaliez... Tu chiar ai impresia ca intr-un astfel de moment, i se rupe cuiva de curba de raspuns, la 30grd off axis?" De aici incolo discutia a deviat in directia "ce ne ofera altii la preturi de 1000 ori mai mari"... Daca stau bine sa ma gandesc, in cuvintele mele se gaseste raspunsul. Exista categorii diferite de produse, pentru categorii diferite de oameni/alegeri/scop/nevoi/motivatii... P.S. Posesorii de "sh"-uri cum le spui 'mneata, nu se vor simti jigniti de un om care face aceleasi alegeri (PRINTRE ALTELE)... stai linistit. Nu ma poti jigni, ar trebui sa ai o calitate anume, sa ai o viziune asupra vietii peste a mea, ceea ce este exclus... Parerea mea e s-o subtiezi cu vanatoarea asta de posturi, ti-am studiat istoricul si sincer, in afara de faptul ca ai un munte de greseli gramaticale, niciodata nu spui ceva constructiv. Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 OOoooo sa traiti domnu profesor....... Mai omule, nu vanez nici un post ca nu-mi da de mancare, cat despre cultura ta sunt inpresionat pana la lacrimi :cry: :cry: Te rog frumos fa bine si evita-ma, nu as frea sa ma dezbrac de caracter Daca srang din posturile tale......gasesc numai vise puerile si aberatii...... Inca o data i-ti spun evita-ma nu vreau sa-mi para rau pt. reactiile mele Link spre comentariu
radue Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Mai aberati mult ?Va rog reveniti la subiect, si lasati alte lucruri care au o oarecare tangenta relativa pentru alte locuri ( forumuri ) de discutii. Link spre comentariu
radue Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Aveti mesagerie privata pt tranzactii de genu... Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Asadar, Akai-ul de astazi = Sal = Dibeisi = Blue tech = BM, si altele care or mai fi ??? Link spre comentariu
ahegyes Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Eu unu nu sunt adeptul sh, ce dracu ce arunca alti cumparam noi.....Putin Off-Topic;Ce preferi? Dacia Logan noua sau Mercedes-Benz S320 CDI, an 2000, impecabil, full electric, full piele, lemn, automat, etcetera... o masina de presedinte de stat. Si ca sa ducem comparatia mai departe, esti curios care face mai repede Berlin-Praga? Iti dau avans o ora... nu mai pun la socoteala care din noi coboara din cashcarabeta, cu curul semiparalizat. Ambele au acelasi pret. E perfect valabil si la incinte acustice. Think about it!!! P.S. Am luat si eu odata o chinezarie, dar am avut motivele mele... Eeeeee, comparatie deplasata care nu are nimic in comun cu realitatea. O perechde de boxe o cumperi si noroc bun - nu mai ai cheltuieli suplimentare. In schimb un Clasa S din 2000 te rupe la cheltuieli - si aici nu ma refer la combustibil, ci doar cheltuielite de intretinere. Cauciucuri, schimb de ulei, impozit, sa nu mai zic ca o masina de 10-11 ani mai are nevoie de reparatii......, toate astea sunt muuuuuuult mai scumpe decat la un logan si iti garantez eu ca un om obisnuit care munceste intr-un loc normal in ROMANIA - nu poate sa faca fata la asemenea cheltuieli. Link spre comentariu
ahegyes Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Si.......asa in general comparatia intre masini si boxe e total deplasata. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Nu e deplasată deloc. Ceea ce-i place unuia îi displace altuia. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Unii au boxe pe 4 roţi. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Adica logan cu ...buuuum,buuum.bum,buuuuum.La stopuri se vede cum se umfla si se dezumfla...cred ca de la fasole batuta...si buuuum,buum,bum... Da am citit cu interes si strangere de inima ultimile postari.Romania e saraca domnilor(!!!!) si chiar 1000Ron e o suma uriasa pentru 2 salariati normali cu 2 copii...de obicei sunt prioritati pe care medicii,avocatii,statisticienii,bancherii...sau cei care au obtinut bani pe diverse cai(afaceri se spune) se pare ca nu le inteleg.Sunt offtopic dar am vrut sa-mi spun amarul...si eu vreau sa am o casa cu camera de auditii,boxe de 96-98dB/1W/1m si amp pe tuburi, CD player cu ce stiu eu ce dac, blu-ray si laptop sau I-pad.Dar asta e...sa stiti ca eu de fapt sunt multumit si fericit... :dans:disputa dvs. e sterila atata timp cat cei mai multi defapt nici nu asculta muzica cat de cat buna! Link spre comentariu
costy Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 disputa dvs. e sterila atata timp cat cei mai multi defapt nici nu asculta muzica cat de cat buna!pfff adevarat; dar si acel "cat de cat buna" e foarte relativ: Cei care asculta cacatul asta comercial romanesc se cred superiori manelistilor, cred ca ascuta muzica adevarata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum