Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Niste floorstanding-uri dubioase la pret...

Vizitator blackluke

Postări Recomandate

Vizitator blackluke

Buna tuturor, ma bucur ca fac parte din aceasta comunitate si ca avem printre noi atatia oameni electronisti :d.

Macar impartasim pasiuni comune, toti mergem catre o directie, ceea ce e bine :).

Am o nelamurire, este vorba despre niste Boxe floorstanding-uri AKAI modelul SS002A-381 care sincer arata bine de tot.

Aici un link : http://www.silstar.ro/akai-ss002a381-p-7705.html

Iar pretul lor mi se pare chiar foarte ieftin : http://www.shopit.ro/sisteme-de-boxe/ak ... gn=compari

Oare chiar nu ar suna bine ? comparativ cu altele de genul, am observat ca nu atinge atatea frecvente ca si altele (deci sunt axate pe mai mult bass) dar inafara de asta nu vad nimic neinregula inafara de pret (ca e prea ieftin).

Aveti cumva o idee ? din cate stiu Akai candva era chiar o marca buna, acuma nu stiu ce sa zic, dar vad sunt la preturi mici.

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

8

• TESSLA

5

• CBI

3

• Toader

2

Top autori în acest subiect

daca este sa fac un calcul simplu , imi reiese ca acele boxe pleaca de la producator cu un pret de pana in 200 de leicel mai probabil sunt niste "deseuri electronice" provenite din China. Sper ca sunt niste facaturi pentru ca daca Akai s-a apucat de asa ceva, e pacat...

Link spre comentariu

Akai este subsidiara a unui producator chinez de electronice, care mai detine Nakamichi si Sansui. Nu mai fac decat ghene sau isi pun logo-ul pe produsele altora... pacat.

Mai pe scurt, Akai nu mai exista!

Link spre comentariu

In plus pe producator mai mult de cateva sute nu il costa si mi se pare o pretul destul de mare pt niste pocnituri de dif care la primul volum maxim le sare membrana,si in plus nu ai certitudinea ca incintele acustice sunt din pal pot fi din ppr si arata excelent lipit colant pe deasupra.

Link spre comentariu

de aceeasi parere ,gunoaiese gasesc si prin Pitesti in carrefour...facaturi ordinare.

Pentru <1000 ron/pereche, exista o singura varianta corecta, VINTAGE! Cu indulgenta si putin noroc, poate si un DIY... poate.

SH de departe pt pasionati si ascultatori de ocazieCu DIY cu ~1000 de ron numai materialele (fara manopera ,ca numai din ea poate exploda pretul ) iese lucrare excelenta,dar cu multe cunostinte,nu cu NOROC.Nu exista loc de poate,se face sigur,chiar hi-end (cum ar spune unii "entrylevel haiend" :rade: )
Link spre comentariu

Am mari dubii ca poti cumpara cu 1000 ron, in ideea in care vrei sa obtii chiar si un "entry-level-hi-end"/nivelul unui set Technics vintage, urmatoarele:-2 basi respectabili+2 inalte corespunzatoare+eventuale costuri de livrare (numai astea sunt MINIM 500-600 ron)...-componente filtre-conectori-cabluri-fonoabsorbant-adeziv de lemn-adeziv de furnir-furnir-spike-uri, panza fete, rame fete, dibluri, etc.-materiale pentru finisat (smirghel, chit, etc.)-suruburi, saibe limitatoare, capse, etc.-mdf+manopera de taiere la atelier, transport...-lac-curent electric pentru compresor, masina de gaurit, masina de frezat, alte consumabile de prelucrare, benzina alergatura (masina mea haleste 12% in Bucuresti)...Am 2 seturi de incinte in lucru si sincer, eu nu reusesc miracole d-astea... o sa prezint la timpul potrivit, pe langa proiecte si costurile aferente...

Link spre comentariu

se poate crede-ma,daca mai tai din ele, da-le dreaq :rade: nu am zis ca iti faci mobiler de lux! sau finisaj ca unele de 3000Epoti sa folosesti mufe de 5 lei,cabluri la fel,fono de 10 lei,aracet de 5 lei,gauri cu soricelul,finisare cu o cutie de vopsea neagra mata la trafalet ,autocolant sau direct pal melaminatbobine facute la mana,conzi MKT (nu mundorf si avioane)2mp de mdf e cam 70-80 lei cu taiat cu tot(daca vb la un ateler si iti da resturi iesi si mai putin),canta si fara masti lac sau furnir!stiu si eu ce zici,dar se poate,am facut-o eu,si nu o datapoti sa bagi si 1000 de lei in difuri si inca pe -atat in restul si sa nu iasa, am intalnit si cazuri dastea nefericitetrebuie sa stii sa directionezi fondurile unde conteaza! si unde merge cu compromisurinu mi-as pune atatea sperante in tehnisurile alea vintage,sau altele de genulmajoritatea nu mai trec de clasa medie.Multi se multumesc si cu atat.Eu am desfacut destule incat sa zic ca vechimea si tehnica de atunci isi fac simtita prezenta si in sunet.Erau alte conceptii alte materiale si alte lucraturi acum 20-30 de ani.Si alea vintage la care te referi sunt tot din pal cu un fel de autocolant mai de calitate,si accesori ieftine(daca vezi filtrele te bufneste rasul).O incinta de varf de atunci nu se vinde nici acum cu 1000 de lei! la 1000 lei sh iei tot ceva clasa mica -medie in fctie de 'nesimtirea' celui care le speculeaza.Dar tot iesi mai bine ca gunoaiele astea chinezesti...

Link spre comentariu

Nu, problema la recomandari DIY nu sunt costurile (care pot fi si reduse cum spune CBI, dar si extinse, cum mentiona Nomikos).Problema mare este cea mentionata de CBI la sfarsitul postului sau: priceperea necesara.Daca exista aceasta pricepere [si ceva chef de mestereala] probabil ca omul nu mai intreba de acele boxe.Asa ca ramane solutia cautarii unor vintage-uri bune, in stare buna.

Link spre comentariu
Vizitator blackluke

Multumesc mult baieti, eu la Altex le-am vazut si m-am uitat mult la ele (am scris modelul pe telefon) si am zis hai sa caut pe net ce e de capul lor.

La Altex erau la 650 ron si langa ele era un Sony F6000 care il stim cu toti, dar astea Akai pareau ,,mai serioase'' aveau incinta mai mare si ,,mai din lemn'' parca, si erau mai groase, mai masive fata de f6000, parca f6000-ul erau bete de chibrite pe langa astea (de jucarie) si noah, m-am gandit sa va intreb sa va ascult si parerea voastra.

Candva, din cate stiu, Akai vintage erau super reusite, dar acuma nu mai fac produse de calitate, tot mai multe chinezarii is facaturi.

Acuma din aparente mi s-au parut ca arata chiar bine Akai-urile, am dat jos plasa si difurile arata parca din plastic (nu stiu daca ma exprim corect) dar noah, asa par, si sunt 3 dif-uri iar la f6000 care e si mai scump are numai 2 dif-uri... ciudat.

O sa incerc sa ma duc la altex si sa le fac niste poze la membrane si la boxe (sper sa ma lase) si sa le postez aici sa vedeti.

Multumesc pentru raspunsuri...

Inca o intrebare : Ce boxe mi-ati recomanda pana in 5 milioane (floorstanding-uri) fie ele si second doar sa fie totusi de putere si sa sune cat mai bine. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Acele incinte suna destul de bine si sunt facute din mdf, cat despre putere nici vorba sa crape asa la primul volum la maximMulti vorbesc asa din ce vad sau aud, eu personal am lucrat la un service care facea garantia la akai si stiu ce vorbesc si stai linistit ca nici sony ce se vinde pe la noi nu-s cu nimic mai presus de cat akaiLa pretu ala sunt extraordinar de bune si fac fata cu brio multor provocari asta pt cine nu doreste sa dea 3000 de euroi pe doua boxe de fite, ca in mare parte asta sunt, cat despre sh sa-r putea sa te frigi ne stiind ce cumperiEu unu nu sunt adeptul sh, ce dracu ce arunca alti cumparam noi..... I-ti recomand cel mai bine sa construesti o pereche cu niste difuri bune si multa pasiune si rabdare+ ceva munca sa obtii cea ce-ti doresti :da

Link spre comentariu

Eu unu nu sunt adeptul sh, ce dracu ce arunca alti cumparam noi.....

Putin Off-Topic;

Ce preferi? Dacia Logan noua sau Mercedes-Benz S320 CDI, an 2000, impecabil, full electric, full piele, lemn, automat, etcetera... o masina de presedinte de stat. Si ca sa ducem comparatia mai departe, esti curios care face mai repede Berlin-Praga? Iti dau avans o ora... nu mai pun la socoteala care din noi coboara din cashcarabeta, cu curul semiparalizat.

Posted Image

Ambele au acelasi pret.

E perfect valabil si la incinte acustice.

Think about it!!!

P.S. Am luat si eu odata o chinezarie, dar am avut motivele mele...

Link spre comentariu

Eu unu nu sunt adeptul sh, ce dracu ce arunca alti cumparam noi.....

Putin Off-Topic;Ce preferi? Dacia Logan noua sau Mercedes-Benz S320 CDI, an 2000, impecabil, full electric, full piele, lemn, automat, etcetera... o masina de presedinte de stat. Si ca sa ducem comparatia mai departe, esti curios care face mai repede Berlin-Praga? Iti dau avans o ora...Ambele au acelasi pret.E perfect valabil si la incinte acustice.P.S. Am luat si eu odata o chinezarie, dar am avut motivele mele...
Domnule dece nu cumperi unul nou, asa sa umplut tara de rable, exista atatea marci si atatea oferte din care poti alege potrivit gustului si posibilitatilor, asa am facut in toate domeniile in fabrici in loc sa se investeasca in tehnologie noua am cumparat ce au dat alti la gunoi :sparge: Asa si cu boxele cumperi de cat te tine buzunarul si de ce pretentii in materie de sunet ai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări