vergil Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Interesanta schema . Si eu am zis ca e ceva in neregula , dar altii mai buni ca mine au zis ca sasa trb .Daca puteti sa-mi spuneti cu ce ar echivala , 2N3904 si 2SC1569 .Am sa fac montajul separat , sa vedem ce iese , dati-mi va rog echivalente .La o privire mai atenta nu se potriveste cu ce am eu . E mai complicat .MUltumesc . Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 puscarea jonctiunii B/E a lui T5 .Am vazut pozele cu montajul si este posibil asa cum a mai scris cineva, sa faca contact colectoarele intre ele pe radiator, din cauza ca nu ati utilizat nipluri pentru suruburi, ci doar niste saibe izolatoare. Link spre comentariu
vergil Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Gresit domnu miron 1947 .Tz , san izolate fata de radiator cu folie de policarbonat , plus bucse speciale ptr tz (nipluri) .Dupa montare am masurat rez de izolatie , si pe domeniul de 20Mohmi =zero . Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Gresit domnu miron 1947 .Eu am sugerat o posibilitate, Dvs. aveti montajul.am masurat rez de izolatieDaca ati masurat, atunci nu sunt probleme. Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Zi si tu ce osciloscop ai sa vedem ce montaj se poate adapta.In schema ta sant mai multe greseli nu stam sa o analizam ca nu merita are banda de trecere de max.3,9Mc, poate chiar mai proasta decat decat a oscil. caruia vrei sa i-o atasezi. Link spre comentariu
vergil Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Osciloscopul pe care-l am e o varianta de RFT , care facea parte , probabil dintrun sistem , care verifica , masura , (presupun ) ceva semnale lente .I-am facut o baza de timp , cea din revista tehnium nr3/1999 , articolul ,,Construiti-va un osciloscop".Baza de timp merge foarte bine , sant multumit , chiar si cu amplificatorul Y al osciloscopului .Amplificatorul Y era compus dintrun tz de intrare si finalul Y cu doi tz , si un atenuator, care era in legatura cu cei doi tz finali .Am zis sa fac si amplificatorul care era in acelasi articol , ca sa fie ok. Nu a fost sa fie asa , in special partea finala , care are sase tz , si nu functioneaza , si nici nu vreau sa mai incerc ca i-mi ajunge.Acum , partea de preamplificare , merge functioneaza asa cum zice autorul . Intre timp , daca am renuntat la finalul ei , am construit un alt final , la care am aplicat preamplificatorul care e facut deja .Nu e ca acela , din revista dar merge(partea finala) , numai ca semnalele vizualizate sant mai dese in stanga si mai rare in dreapta . De ce ? Nu stiu , poate i-mi spuneti dv de ce .Am sa atasez si finalul facut din nou , poate e de folos ptr vreun raspuns .Semnalul l-am luat dupa rezistenta de 27 Ohmi , R38 . Atasez si preamplificatorul . Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 numai ca semnalele vizualizate sant mai dese in stanga si mai rare in dreapta . De ce ? Nu stiu , poate i-mi spuneti dv de ce .Din baza de timp tensiunea in dinte de fierastrau nu are forma corecta. Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 In primul rand deformarea provine chiar din amplificatorul orizontal care este neliniar.Sau chiar din generatorul in dinte de fierastrau.Am sa-ti dau niste scheme bune dar maine acum nu mai pot. Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Tranzistori care se pun pereche trebue sa aiba aceiasi factor de amplificare ,trebue masurati chiar daca sant de aceiasi tip au factor de amplificare diferit trebue selectati . Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Dl. Vergil,Schema initiala pe care am lucrat pana acum este buna si nu vad nici un motiv sa va apucati de alta. Erorile de montaj pot sa apara la orice schema, dar se depaneaza, cum e si firesc. Imi pare rau ca ati mai ars tranzistoare, dar cred ca era bine sa va opriti daca ati vazut ca se incalzesc. Nu imi amintesc sa fi spus ca se incalzesc inainte sa montati finalii. Montarea finalilor nu ar fi trebuit sa afecteze functionarea partii dinainte. Cred ca mai e o problema de componenta sau de montaj, dar pe care tot prin masuratori o putem depista.Am impresia ca vreti sa abandonati acum la sfarsit. Daca da, va rog sa imi spuneti ca sa nu mai urmaresc threadul.Cirip Link spre comentariu
vergil Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Dl cirip .Nici nu stiu ce sa mai zic .Astept sugestii ,in sensul cum sa procedez , macar de ar fi o greseala a mea . Dar am verificat si rasverificat . Poate am ramas cu imaginea in subconstient ca totul e bine . Sau e ceva care scapa .Din cauza asta a aparut dezamagirea . Astept , stiu eu , poate poate . daca e cazul am sa fac un final separat , pe alta placuta . Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 "Tz , san izolate fata de radiator cu folie de policarbonat , plus bucse speciale ptr tz (nipluri) .Dupa montare am masurat rez de izolatie , si pe domeniul de 20Mohmi =zero ." Pai de unde izolatie daca rez. e zero!!. Link spre comentariu
vergil Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Scuze , dar se putea intelege ca e infinita .Greseala de exprimare .Inca odata scuze . Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Daca nu montati T5 si T6, se incalzeste ceva? Lasati montajul cateva minute pe masa, alimentat cu toate tensiunile. Cum se comporta? Se mentin tensiunile de aprox 140V pe colectoarele T3 si T4?Daca incercati sa scadeti colectoarele T3 si T4 la 90V din SR2K, fara T5 si T6, se incalzeste ceva? Link spre comentariu
vergil Postat Aprilie 1, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Am alimentat montajul cu toate tensiunile . Se incalzesc , chiar frig , Tz T4 si T3, (T5 si T6 sant scosi), la un consum de 15ma . Timp de proba cca 10 min .Tensiunile pe colectorii T4 si T5 se poate regla , dar nu se pot egala .Tensiunile sant de 140v pe c/T3 si 127v pe c/T4 .Prin actionarea lui SR2K aceste tensiuni scad sub 40v , nu am tinut mai mult ca se ambaleaza termic , se simte la mana .Am observat ca din reglajul luiSr4 se poate obtine pe rezistentele R38 siR39 tensiuni de 12v si minim 5v , dar niciodata egale . Cand una are 12v cealalta are 5v , si invers . Pina la urma se pot egala in limita a 7v fiecare dar nu stiu daca e corect .Am facut probele cu o tensiune de 9v pe R38 , pe R39 fiind 6,8v . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum