catalina Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 t1 si t2 trebuie deschise mai tare.la randul lor se vor deschide mai tare si t3 si t4.din aceasta cauza se vor deschide mai putin t5 si t6 si etajul va avea consum mai mic. eu asa vad schema, sa ami spuneti unde gresesc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 sa ami spuneti unde gresesc.Sursa coboara la 37V pentru un consum maxim posibil prin comanda trazistoarelor finale de cca.70mA. Link spre comentariu
vergil Postat Martie 25, 2011 Autor Partajează Postat Martie 25, 2011 T1 si T2 , bazele lor pot fi atacate cu 11,5v .La nici o valoare a acestei tensiuni , mai mica sau mai mare nu se intampla nimic in sensul functionarii.Daca tot v-am plictisit atat , as mai avea o intrebare . Ar merge acest etaj final , la preamplificatorul pe care l-am facut si functioneaza ? Dupa mine asar cam potrivi. Iata schema . Link spre comentariu
catalina Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 vorbeam de polarizarea tranzistorilor domnilor nu de semnalul de atac la intrare.tot nu mi-ati spus daca gresesc si unde. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Indiferent de polarizare, consumul nu poate depasi cca.70mA(este limitat de rezistentele de emiter 6,2K), deci acest consum nu este normal sa incinga niste diode de redresare(Dl. n-a scris inca ce tip sunt). Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Borna " - " al sursei de 170 v unde o conectezi Link spre comentariu
cirip Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Salut Vergil,Vad ca nu vrei sub nici o forma sa masori, ca sa depanezi intr-un mod sistematic. Schimbarea la intamplare a componentelor duce in rare cazuri la reusita. De obicei duce la abandon. Chestia tare si pe care am observat-o in multe cazuri similare este ca cel care cere ajutor afirma cu siguranta ca "nu e de acolo". Pai daca stii de unde e, de ce mai ceri ajutor?Vreau sa iti spun urmatoarele:-Schema este corecta. Am calculat punctele statice si daca aplici 9V pe YA si YB, tensiunea la iesirile Y1 si Y2 variaza intre 46-140V odata cu ajustarea lui SR2K. Daca nu face asa, ai o eroare de realizare. Cred ca tolereaza mici variatii in jurul valorii de 9V.-Curentul maxim ,asa cum a mai spus cineva, este de ordinul a 70-80mA.-Testele nu se fac cu semnal dreptunghiular. Intai masori punctele statice si constati ca sunt corecte. Fara sa ai punctele statice corecte, este inutil orice test cu semnal.-Punctele statice trebuiesc verificate de la inceput (preamplificatorul), pana la final, pentru ca totul este cuplat in curent continuu si castigul este mare. Orice deviatie in etajele de intrare determina saturatie sau blocare la finali.-Faptul ca ai 20V pe YA si YB este cel putin dubios in conditiile in care partea de joasa tensiune a amplificatorului se alimenteaza la +15V Cand esti dispus sa masori, ca sa putem depana sistematic, te rog sa postezi. Pana acum, cu cateva exceptii, n-am prea constatat decat haos si incercari la intamplare.Bafta!Cirip Link spre comentariu
vergil Postat Martie 26, 2011 Autor Partajează Postat Martie 26, 2011 ciripAm masurat, zic eu , tot ce mi sa sugerat .Dupa cate am vazut , si am inteles bine , totul sta in tensiunea de 9v pe baza lui T1 si T2 .Aceasta tensiune , repet , ieste reglabila , din Sr3 din preamplificator .La nici o variatie a acestei tensiuni nu se deblocheaza finalul. Verificarea am facuto si cu semnal si fara semnal .Ziceti sa masor , ce ? Dupa Tz1 siTz2 toul e aiurea . citez(-Faptul ca ai 20V pe YA si YB este cel putin dubios in conditiile in care partea de joasa tensiune a amplificatorului se alimenteaza la +15V ) Alimentarea ieste cu +/- 15v .Adierea Minusul lui 170 se leaga la GND. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Am masurat, zic eu , tot ce mi sa sugeratNu prea, v-am cerut sa masurati curentul consumat, ce tip de diode sunt in redresorul tensiunii de 170V si n-ati facut-o.P.S.Daca nu stiti cum sau unde trebuie masurat curentul, scrieti. Link spre comentariu
manolo Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Ce nu intelegeti?alimentarea ieste cu +/- 15V ,minusul lui 170V ieste la GND,totul ieste reglabil din Sr3 intro curba ascendent,descrescatoare Acum in alta ordine de idei,daca nici Cirip nu ti-a spus ce trebuie sa faci si ce s-a masori ,apoi iti recomand o baie in Dunare ,sa te mai limpezesti nitel .P.S. Da o poza cu montajul poti sa pui?sau ieste greu? Link spre comentariu
vergil Postat Martie 26, 2011 Autor Partajează Postat Martie 26, 2011 Deci , am doua surse de 170v.Una ieste a osciloscopului pe care vreau sa-l modific , una ieste facuta de mine , cu transformator , cu secundar bobinat cu sarma de Cuem fi 0,25mm.Acest redresor facut de mine are diode 1n4007, filtrare cu un cond de 22micrf/400v +rez de 1k+22micrf/400v.Cea de pe osciloscop , 170v , ieste de fapt tensiunea care alimenta etajul final Y al aparatului are 1 dioda rapida , +cond de 10 micrf/250v tensiunea fiind obtinuta printrun invertor , care de fapt asigura si tensiunea de accelerare (1000v) cea negativa de -500v , tensiunea de filament , tensiunea aplif X, 170v , separat de cea ptr Y. Cred ca sa inteles ca fiecare ramura are sursa iei de tensiune . Cat despre curentul asigurat nu cred ca mai incape vreo indoiala (cum m-am indoit eu de am ajuns sa fac alta sursa ) .Domnul miron 1947 . Cand vad ca totul se stinge si se incinge , de frica ,nu prea mai am timp sa fac consumul , nu ca ar fi greu , sau ca nu vreau , dar nu vreau sa stric si ce mai merge .Iata si circuitul imprimat .Acesta e circuitul imprimat pe care l-am facut la dimensiunea de 155mm/55mm . Lam facut cat mai mic ca sa incapa in locul propus . Sper sa intelegeti ce e acolo , nu e la standarde dar asta e , atat ma pricep . Sper sa gasiti dv defectul fiindca eu il visez si noaptea , si poate de aceea nu il vad . Circuitul ieste aplicat suta la suta , nu are nici o modificare pe placa .Conexiunile se fac cu ajutorul conectorilor . Am incercat sa fac o poza cu telefonul , dar nu se intelege , zic eu ca totusi e mai bine asa. Din lipsa de spatiu am ales ca preu si finalul sa le compactez pe aceiasi placa . Sper sa nu fie asta o prb .Multumesc mult ca incercati sa ma ajutati si i-mi pare rau , credetima , ca v-am rapit atata timp . Multumesc pentru recomandarea cu baia in dunare ...dar e apa cam rece. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Cand vad ca totul se stinge si se incinge , de frica ,nu prea mai am timp sa fac consumulPai la masurarea consumului, multimetru este in serie cu montajul, cat dureaza sa cititi ce afiseaza atunci cand il alimentati? Link spre comentariu
vergil Postat Martie 26, 2011 Autor Partajează Postat Martie 26, 2011 Pina la urma , am luat un aparat de la un vecin .Iata si pozele .O sa ma straduiesc sa fac si un consum . Link spre comentariu
cirip Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Hai sa depanam pe bucatele, ca nu se poate cu tot montajul deodata.Te rog sa deconectezi R38 si R39 din preamplificator, adica sa le dezlipesti cate un terminal, apoi alimenteaza numai cu +/-15 V si masoara tensiunile pe emitoarele lui T9 si T10. Inainte de masuratoare, pune semireglabilele pe mijloc. Nici SR3 nici SR4 nu regleaza tensiunea de mod comun, ci echilibrarea. Umbland din SR3 si SR4 ar trebui sa se miste tensiunile de iesire in contratimp, adica una scade, alta cteste. Deocamdata nu am ajuns acolo. Trebuie intai sa le avem egale. Dar sa nu divagam. Te rog masoara cum ti-am spus mai sus.Ma intreb daca nu ai vreun scurt pe radiatorul ala de la final, dar chiar si daca e, tot prin masuratori il gabjim. Deocamdata sa incepem cu preamplificatorul decuplat de final. Link spre comentariu
vergil Postat Martie 26, 2011 Autor Partajează Postat Martie 26, 2011 Am vrut sa fac consumul pe 170v, si am ras 2 BF458 si un BF240 , respectiv , T4 T6 , si T2 . T2 il am dar nu am ptr T4 si T6 .Nui nimic . Mergem mai departe . cirip Am facut cum ati spus .Cu semireglabilele la jumatate , am pe emiter T9=8,16 siT10=8,67 .Putem sa mergem pina la emiter T3 si t4 ca nu am momentan Bf-uri 458.Scurtul pe radiator exclus , fiindca l-am verificat , plus ca are folie isolatoare din policarbonat si bucse de plastic ptr izolat tz.Acum sant in dubiu daca nu cumva aceste doua Bf458 mi-ar fi facut figura , dar le-am masurat verificat , aproape dupa fiecare incercare, fiindca ma asteptam la asa ceva .Orcum mergem mai departe . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum