Vizitator manelbmv Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Salutare . am un telefon fix panasonic kx-ft988fx , nu are nici 3 luni de cand este cumparatProblema mea este ca nu are ton , iam schimbat autocuploarele ( PC-814 modelul) iar dupa 1 saptamana la fel nu are ton , imi puteti spune o rezolvare la aceasta problema ? sa ii pun alti condensatori mai mari ?Multumesc Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Cred ca este o neintelegere la mijloc.....este Panasonic sau pawasonic ? La modelul asta nu trebuie sa fie un felefon fix ci un fax.... oricum mesajul dvs este putin ambiguu Problema mea este ca nu are ton , iam schimbat autocuploarele ( PC-814 modelul) iar dupa 1 saptamana la fel nu are ton , imi puteti spune o rezolvare la aceasta problema ?Pc 814 sunt optocuploare care de regula sesiseaza "deschiderea liniei" etc. iar faptul ca dupa ce ati "lucrat pe placa" ati avut ton o saptamana conduce la ideea ca aveti un contact imperfect pe zona/etajul de intrare a liniei telefonice. sa ii pun alti condensatori mai mari ?Nu stiu la ce condensatori faceti referire....poate la cel de pe circuitul de sonerie (ring) care este de regula de 1 uF /250 V nepolarizat....Verificati si intrerupatorul de "furca" (cel in care se pune receptorul. La defectul acesta de "lipsa ton" poate fi cauzat de primul tranzistor "de linie" care se pune in scurt....dar in acest caz cel care apeleaza din exterior nr de telefon primeste un ton de ocupat..... si evident tensiunea de pe linia telefonica este de regula 9 V Dati mai multe detalii ...ce ati masurat.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum