Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telefon Fix Panasonic

Vizitator manelbmv

Postări Recomandate

Vizitator manelbmv

Salutare . am un telefon fix panasonic kx-ft988fx , nu are nici 3 luni de cand este cumparatProblema mea este ca nu are ton , iam schimbat autocuploarele ( PC-814 modelul) iar dupa 1 saptamana la fel nu are ton , imi puteti spune o rezolvare la aceasta problema ? sa ii pun alti condensatori mai mari ?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eusebiu Angelescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cred ca este o neintelegere la mijloc.....este Panasonic sau pawasonic ? La modelul asta nu trebuie sa fie un felefon fix ci un fax.... oricum mesajul dvs este putin ambiguu

Problema mea este ca nu are ton , iam schimbat autocuploarele ( PC-814 modelul) iar dupa 1 saptamana la fel nu are ton , imi puteti spune o rezolvare la aceasta problema ?

Pc 814 sunt optocuploare care de regula sesiseaza "deschiderea liniei" etc.

iar faptul ca dupa ce ati "lucrat pe placa" ati avut ton o saptamana conduce la ideea ca aveti un contact imperfect pe zona/etajul de intrare a liniei telefonice.

sa ii pun alti condensatori mai mari ?

Nu stiu la ce condensatori faceti referire....poate la cel de pe circuitul de sonerie (ring) care este de regula de 1 uF /250 V nepolarizat....

Verificati si intrerupatorul de "furca" (cel in care se pune receptorul.

La defectul acesta de "lipsa ton" poate fi cauzat de primul tranzistor "de linie" care se pune in scurt....dar in acest caz cel care apeleaza din exterior nr de telefon primeste un ton de ocupat..... si evident tensiunea de pe linia telefonica este de regula 9 V

Dati mai multe detalii ...ce ati masurat....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări