Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help! Mesaj eroare:(

cburlea

Postări Recomandate

Hi, FI! :)Imi apare in systray <> :rolleyes: nu intzeleg la ce se refera...sunt conectat la internet prin retea (nu cablu)am o placa de retea "Realtek RTL8139 Fast Ethernet Adapter PCI"mi se intampla chestia asta de cand am instalat WinXP cu SP2inainte aveam win xp professional fara sp1/sp2 shi nu aveam aceasta problema!ma conectez la internet prin protocolul WAN MINIPORT PPPOE :prayer: Help me, please :prayer: Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Netcrusher

5

• cburlea

4

• Dj_Dog

3

• ph3e4r

2

Top autori în acest subiect

asa iti arata cand sunt 2 ip-uri la fel pe reteacu alte cuvinte cineva dupa reteaua ta isi pune ip-ul shi macul tau shi sta pe netul tau

asta ce-nseamna ca cineva foloseste contul meu??? sau a gasit o modalitate de a intra fara sa-mi foloseasca parola? :axe: si in cazul asta ce pot face?
Link spre comentariu

Nu. Inseamna ca in reteaua ta mai este cineva, care are setat IP-ul tau. MAC-ul nu poate sa-l puna sa fie ca al tau, pentru ca vine inscriptionat pe placa de retea din fabrica. Daca tu primest internet direct din retea, nu inseamna ca-ti fura netul, pentru ca are acces la fel ca si tine daca face parte din aceiasi retea. Daca intr-adevar vrei sa restrictionezi accesul altora pe internet, pune un ACL pe router care sa ruteze in exterior doar pachetele trimise de IP-ul tau.Poti sa scapi de eroare si schimbandu-ti tu IP-ul.

Link spre comentariu

ACL pe router care sa ruteze in exterior doar pachetele trimise de IP-ul tau.Poti sa scapi de eroare si schimbandu-ti tu IP-ul.

buna gluma shi romaneste cum e :rolleyes: nu ma pricep aici... la IP, MAC, ACL.... all thees crazy staff...so? 'could you.... HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEElP MEEEEEEEEEEEEEEEEE!Please :armesorry dar chiar sunt bata aici :toimonster:
Link spre comentariu

MAC = un cod de 32 de bitzi inscriptionat in placa de retea. Primii 16 bitzi apartin producatorului, iar urmatorii 16 identifica placa. Este o adresa de nivel 2.IP = Internet Protocol, si este adresa alocata placii tale de retea. O poti schimba din Network Connection, conexiunea curenta, TCP/IP. Este o adresa de nivel 3.ACL = Access List este un serviciu intalnit pe routere, care poate inainta doar pachetele trimise de o anumita adresa de nivel trei. Practic astfel se fac restrictii, cu ACL-uri. De asemenea, avandu un router, trebuie sa folosesti NAT si PAT. Poti opri accesul si prin NAT, pe care il faci sa traduca doar adresa ta spre exterior.

Link spre comentariu

MAC = un cod de 32 de bitzi inscriptionat in placa de retea. Primii 16 bitzi apartin producatorului, iar urmatorii 16 identifica placa. Este o adresa de nivel 2.IP = Internet Protocol, si este adresa alocata placii tale de retea. O poti schimba din Network Connection, conexiunea curenta, TCP/IP. Este o adresa de nivel 3.ACL = Access List este un serviciu intalnit pe routere, care poate inainta doar pachetele trimise de o anumita adresa de nivel trei. Practic astfel se fac restrictii, cu ACL-uri. De asemenea, avandu un router, trebuie sa folosesti NAT si PAT. Poti opri accesul si prin NAT, pe care il faci sa traduca doar adresa ta spre exterior.

Ce ar fi sai recomandam un rooter cisco ca sa scape de un amarat de conflict.
Link spre comentariu

Eu doar faceam ceva sugestii... si mai ales fiind retea cu atatea calculatoare incat sa nu stie cine i-a luat ip-ul, ma gandesc ca este rutata de un router calumea... si noah.. rutere calumea sunt si cele de la Cisco, nu? Si foarte intalnite de asemenea...

Link spre comentariu

netcrusher tu zici ca macu nu ti-l poti schimba?te inseli amarnic, se poate si este f simplu sa o faci.Cele mai multe servere care-ti asigura net, iti asigneaza transfer pe MAc address nu pe IP... daca s-ar baza doar pe IP ar fi prea simplu de furat net .... iti da net pe MAc pt ca nu toata lumea stie sa schimbe MAC adres-ul ... daca vrei sa aflii mai multe despre cum se schimba un MAC.... cauta pe net un tutorial de IFCONFIG (linux) sau Network configuration (windows).

Link spre comentariu

Pai eu invatz pentru Cisco. Daca ei mint, mint si eu. Vrei sa-ti dau citat? In curicula de CCNA se spune ca MAC addressul e format din 32 de biti. Acestia sunt scrisi in chipsetul placii de retea de producatorul acesteia. De asemenea, fiecare MAC este unic. Poate ca este si vreo alta chestie la care ii spune tot MAC, vreo simulare sau ceva care se poate modifica. Dar din cate stiu eu MAC address-ul e inscriptionat in dispozitivul fizic.

Link spre comentariu

teoretic, mac-ul este unic. TEORETIC. practic insa, la placile de duzina, nu este prea unic. am avut surpriza ca la 2 placi de retea realtek sa am acelasi max :axe: am avut de ales: sa ma duc cu placile la magazin si sa le spun alora ca macul este identic la amandoua sau sa schimb mac? evident, am schimbat mac :smt003 mac-ul se schimba de tot, nu doar in win, deoarece utilitarul era de DOS, dar se poate schimba doar la anumite placi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări