daniel_smd Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Sal. Stie cineva cum pot emula software o comunicatie UART (pe un PIC18F4620)? sau daca este posibil asa ceva. In proiectul meu PIC18 comunica cu un dspic (folosind portul serial), si as dorii si o interfata cu calculatorul. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Adica "definirea" unui al doilea port serial in pic, sau ce vrei sa emulezi. Daca da, am senzatia ca prin bibliotecile de functii care vin cu compilatoarele de la mikroelektronika sunt astfel de implementari "soft" de porturi de comunicatie. Asta daca vrei ceva gata facut, altfel poti sa-ti scrii tu functiile de comunicatie.Daca te interesa la PC, poti folosi si un simplu Hyperterminal. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Sal. Stie cineva cum pot emula software o comunicatie UART (pe un PIC18F4620)? sau daca este posibil asa ceva. In proiectul meu PIC18 comunica cu un dspic (folosind portul serial), si as dorii si o interfata cu calculatorul.Salut,Poti sa fii mai explicit in cea ce vrei sa faci, te rog?Ma intereseaza si pe mine subiectul.http://www.edaboard.com/thread152358.htmlMersi Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 @25L91N11: tu cine esti din cei de pe edaboard (topicul are cativa anisori, ma gandesc ca nu esti tu Vandal S)? Link spre comentariu
25L91N11 Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Salut Liviu,Nu, nu sunt cine spui.Aparte de forumul acesta de unde am invatat foarte multe tot asa ma documentez/invat si de pe edaboard.Linkul respectiv l-am postat fiind pe undeva asemanator cu subiectul care chiar ma intereseaza.Sper ca nu am deranjat. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Bineinteles ca n-ai deranjat, voiam sa ma prind cam ce probleme ai, ca poate as putea sa te ajut. Din pacate nu m-am prins prea bine nici de problema ta (eventual deschide-ti un topic special), nici problema lui daniel_smd. Daca te/va intereseaza comunicatia seriala cu PC-ul, exista PIC-uri cu USART hard, care trebuie numai setate corespunzator. La PC iti ajunge la inceput un simplu Hyperterminal. Eu am comunicat cu un 16F877; pentru conectarea PICului la PC am folosit un convertor FT232 (FTDI); mi s-a parut mai usor decat cu un MAX232. Programul pentru PC l-am scris in Labview - mi-a usurat configurarea portului. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Daca te/va intereseaza comunicatia seriala cu PC-ul, exista PIC-uri cu USART hard, care trebuie numai setate corespunzator. La PC iti ajunge la inceput un simplu Hyperterminal.Eu am comunicat cu un 16F877; pentru conectarea PICului la PC am folosit un convertor FT232 (FTDI); mi s-a parut mai usor decat cu un MAX232.Programul pentru PC l-am scris in Labview - mi-a usurat configurarea portului.Salut Liviu,Exact de asta sunt interesat, sa vad si sa inteleg cum si ce fel au facut altii. Am lasat balta proiectul respectiv ca mi-a scos peri albi la momentul ala. Am folosit atunci un MAX232 si TeraTerm Pro. Si ptr. ca mai am destul pana o sa "stapanesc" C, am avut codul sursa facut de un amic sa vad cum si ce fel. Momentan sunt departe (cu munca) dar probabil ca o sa ma apuc din nou sa vad ce si cum. Acelas lucru mi-a recomandat si altcineva, sa folosesc FT232 in loc de MAX232.Multumesc ptr. timpul acordat. Link spre comentariu
sosoi Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Recomand si eu FT232 cu toate ca nu am facut inca nimik cu acest integrat.... Comunicatie PC(Laptop) - PIC (PIC16F874A) am facut prin intermediul unui cablu de date (KQ-U8A) pentru telefoane mobile din care am folosit Tx si Rx . In filmuletu urmator nu am facut decat sa verific functionarea convertorului ADC al PIC-ului si comunicatia seriala. Programul folosit pe PC a fost facut in Visual C# .NET Frameworks wI4fwNb1ie8 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum