doru3160 Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Daca puneti un carton mai grosut si bagati la spire pe le o sa aveti si voi o antena ca asta. La un capat sudati un fir cu o banana, hi, hi, sa intre in gaura adecvata. Apoi puneti 2 coli de hartie, eventual imprimate cu pozele descrise, lipiti cu scoth si gata. Problema e cu fixarea ei mecanica langa geam, ca daca o puenti afara o bate vantul, o ploua..Iar firul va fi stran intre ramele geamului..De incropit o asemenea antena nu e chiar greu in zilele noastre...merge si cu ceva textolit,ca doar nu se fac in serie mare,sau de ce nu,un sticlotextolit placat cu cupru,pe care se poate coroda prin metoda clasica sau laser,un traseu cat mai lung...n-am incercat pe US cum merge,dar pe UM stiu ca intra bine postul local la noi in Iasi(si ceva prieteni de la rasarit)...ar fi si culmea sa nu mearga cu ce antena avem in emisie,doar ca nu o folosesc,ci doar s-a nimerit sa fie prin preajma,si nu m-am indurat s-o arunc...e prea adevarata,si mai ales,veche Daca se foloseste o bobina de demagnetizare de la TK color,sigur ies cateva bucati,nu m-ar mira sa apara si pe la vanzari ceva facaturi la preturi pt "pasionati"ca doar pasiunea costa Link spre comentariu
Flor Postat Martie 25, 2011 Autor Partajează Postat Martie 25, 2011 Opinia meaSa faci niste trasee pe o placa de cupru mi se pare mult prea nerentabil. Hai sa imi jutific rationamentul.Cine are mana deseneaza cu mana libera. Cine NU, ca mine, va sta macar 2 ore la PC ca sa traga frumos traseele. Apoi trebuie sa consumi tonerul din imprimanta, folia pnp, etc..Oricum, ca sa faci o treaba buna vei consuma macar o foaie de cablaj dublu placat de dimenisiuni macar A4. Toate cele de mai sus se traduc in macar 10 lei consumati. Nu ca sunt zgarcit, dar prefer sa ii toc intr-o carsma. Stiu ca sunt prea putin, dar macar cele 2 beri mi le-am scos-o. Evident ca nu voi merge la Capsa, hi, hi..Iar cartonul dintr-o cutie de ambalaj e moka fre@gratuit. Asa ca ma va costa doar sarma*-care zacea si planga intr-un colt, saraca, -+imprimarea la Best Qual, iarasi zero lei+plastifierea desenelor trimise de cei care au fost atat de draguti si carora eu le multumesc din suflet pt amabilitate.Chiar, daca inainate nu aveam nici un desen, acum ma confrunt cu dificultatea alegerii. Eu mi-l amintesc pe PIF le chien, hi, hi, asa ca..* Ideea cu folosirea firelor din bobina de demagnetizare mi se pare excelenta.PS. Extrem de sincer marturisesc ca nu credeam sa fac atatea valuri cu prostioara asta. Si mai ales sa capat atatea raspunsuri on topic. Ma steptam sa fiu mistocarit la greu. Asa ca va raman recunoscator tuturor care ati contribuit si ma bucur ca am reusit sa redestept unele amintiri ..Din genul "ce bine era pe vream lui Ceasca,..Esti nebun era frig, foame,taia curentul..Da, dar aveam doar 20 de ani" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum