Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PSF si Za pentru 6C41C,sugestii.

THOMAS

Postări Recomandate

• Răspunsuri 117
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ggg

23

• THOMAS

11

• mișa

10

• adrian_pic

10

Top autori în acest subiect

Am urmarit din :rzb acest post si-mi permit sa intervin si eu ....lasind la o parte tot circul creat in jurul acestui subiect (ca orice nastere cu dureri...) dpdv meu ar trebui sa se aiba in vedere si randamentul de transfer al transformatorului de iesire(max 65-70%) pt a intelege ca puterea reala pe boxe va fi de max 6W (sper).In practica punctul optim de functionare nu e identic cu cel ce rezulta din diagrame ....Cel putin asta ar fi urmatorul pas de urmat pt. ca de fapt realizarea practica e punctul critic ce va dicta caracteristicile finale (cite sectiuni primar /secundar, sectiunea optima pt fir ca sa nu mai vorbesc de tip de tola etc)Cu alte cuvinte daca merita efortul... :limb: eu personal as face altfel....

Link spre comentariu

Un transformator bun/acceptabil de iesire pentru clasaA-SE(unde puterile utile sint mici) trebuie sa asigure randament 80%.Daca am la anod un 6W trebuie sa reusesc sa transfer sarcini 4,8W.

Link spre comentariu
Vizitator Trilulilu

...In practica punctul optim de functionare nu e identic cu cel ce rezulta din diagrame ....

Cel putin asta ar fi urmatorul pas de urmat pt. ca de fapt realizarea practica e punctul critic ce va dicta caracteristicile finale (cite sectiuni primar /secundar, sectiunea optima pt fir ca sa nu mai vorbesc de tip de tola etc)

Cu alte cuvinte daca merita efortul... :limb: eu personal as face altfel....

Ca si cum asta n-ar fi destul, rezistenta interna a sursei de alimentare, (de obicei) nestabilizata, variaza semnificativ cu frecventa
Link spre comentariu

Sper sa nu se stinga furtuna... adica topicul... Una peste alta s-a castigat de toti cei care au vrut sa profite... chiar si intre randuri ai putu citi adevaruri mari... Filozofiile erau doar la suprafata... bune si ele ca din ceata generata sa se vada... piscurile!

Ceea ce nu s-a amintit inca este faptul ca tehnica de rotire a dreptei de sarcina ( care este o dreapta!) in jurul punctului PSF (care este un punct!) este folosita pentru a "regla" din calcul coeficientul de prezenta a armonicelor de gradul doi respectiv trei. Si daca se obtine un factor de valoare mare trebuie rotita dreapta de sarcina in asa fel incat variatiile de curent anodic sa fie cat mai simetric posibile la trepte de Ug, sa zicem egale cu cate 0.5*Ug0. (s-a mai dezbatut subiectul, dar, cum repetitia este stiinta ... mamelor... mai repetam si noi).

Link spre comentariu

Inca sunt sub juramant :rade: dar daca tot l-am vazut pe D-l Fery.Visky, profit de ocazie sa-mi cer public scuze pt. afirmatia ,citez ,

"unul din moderatori mi-a sters din posturi".

Evident ca nu este adevarat dar in incercarea mea de a-mi gasi un punct stabil (Ra :rade: ) in discutii am ignorat potentialul subiectului si am am trecut cu Za peste limita admisa.

Imi cer scuze

Dar evident, ceva s-a intamplat cu acele 3 posturi care au disparut.Inca mai cred ca pot fi cateva hibe de securitate.

Un ultim rand mai scriu pt ca ma simt dator din cauza unei omisiuni din povestea mea cu painicile,mici,mici,mici.

In cursul atasat cateva posturi mai sus, se pomeneste de un termen care ii spune "curent de saturatie".Acest curent este responsabil de inrosirea anodului, in momentul in care este bombardat cu mai multe "painici" decat trebuie. Acest curent ,ca valoare, este cu mult mai mare decat curentul anodic recomandat de producator si rezultat din hiperbola de disipatie.

O seara cat mai buna, tuturor

Link spre comentariu
Vizitator Trilulilu

Bine ca te-ai intors, mai stai!

Daca vorbim de granite, in speta temuta hiperbola, aceasta nu trebuie vazuta ca gardul de la Auschwitz ci mai degraba ca benzile extreme de pe o autostrada vestica cu multe benzi (ca ale noastre vai de mama lor!)

Link spre comentariu
feri.visky poti da un link sau indica unde sa gasesc mai multe despre tehnica rotirii dreptei de sarcina? Bine ai spus ca se ridica ceata dar dupa ce se ridica se vad unele lucruri care erau in ceata. As da un search aici dar dupa ce cuvant? (uneori nu stiu de ce dar nu-mi merge nici cautarea dar na se intampla).
Link spre comentariu

Numai si numai pentru incepatori,stiu ca voi lua un sut(poate mai multe!) in dos,astept si avocatii sa ma incolteasca,dar mi-am permis sa redactez un foarte mic "curs" pentru calculul fff simplificat al unui etaj final cu trioda SE clasaA (!!!!!!!).

In paginile redactate de mine nu am pus grafice,pentru asta ar fi bine ca fiecare sa le ia de bune pe cele date de fabricantii de tuburi in cataloage si sa faca socotelile pe hartie milimetrica,nu sa le luam d'aici unde increderea nu este deplina.Puteti si dv sa alegeti un tub,sa inlocuiti in formule si sa vedeti rezultatul.

In ceea ce priveste PSF-ul pentru 6C41C sau EC360 (sunt similare),fiti siguri ca l-am facut si pe hartie dar si in practica chiar de la bun inceput,cel mai aproape de realitate a fost userul 9,2W !!!!!.

Astept criticile....

P.S sa nu fie cu suparare din partea celor ce stiu FOARTE BINE ce am pus eu acolo.Imi cer scuze si pentru eventualele greseli gramaticale,este si noapte si cu vederea stau cam foarte prost :jytuiyu

Link spre comentariu

Imi cer scuze pentru faptul ca atunci cand am facut documentul in Word 2007 si l-am salvat cu Word 2003.doc pentru a putea fi citit de toata lumea,semnele grecesti alfa,eta,miu corespunzatoare pentru;tangenta de alfa,randamentul si factorul de amplificare vad ca nu sunt tiparite,deschizand cu word 2003.doc.Sper sa se inteleaga. :jytuiyu

Link spre comentariu

Ceea ce nu s-a amintit inca este faptul ca tehnica de rotire a dreptei de sarcina ( care este o dreapta!) in jurul punctului PSF (care este un punct!) este folosita pentru a "regla" din calcul coeficientul de prezenta a armonicelor de gradul doi respectiv trei. Si daca se obtine un factor de valoare mare trebuie rotita dreapta de sarcina in asa fel incat variatiile de curent anodic sa fie cat mai simetric posibile la trepte de Ug, sa zicem egale cu cate 0.5*Ug0. (s-a mai dezbatut subiectul, dar, cum repetitia este stiinta ... mamelor... mai repetam si noi).

S-a amintit ,acest tub 6C41C nu prea poate asigura conditia download/file.php?id=65088&mode=view fiind evident ca pentru trepte simetrice ale curentului anodic treptele Ug sint asimetrice(sint acolo niste simboluri de egalitate trepte Ua si Ia si inegalitatetrepte Ug ,treptele de inegalitate fiind marcate cu rosu) se si face referire la "inconvenient" textual.

__Sa roteasca cine doreste/poate/stie o dreapta de sarcina intr_un punct(psf-ales cum doreste) astfel incit sa asigure simetria optima pentru acest tub 6C41C dar sa mai obtina si ceva putere la anod in sarcina, in acest fel poate reusim sa gasim un Za-optim pentru 6C41C.

Link spre comentariu

...din pacate nu mai gasesc referinta unde s-a calculat si coeficientii de armonica... cred ca la un subiect cu trioda ?sau GU50-SE? anul trecut? Poate ca nici nu s-a mai pastrat?

Dreapta de sarcina se "roteste" in doua cazuri (ma refer la calcule):

1. Atunci cand P alternativ este mic.

2. Cand coeficientul global al celor doua armonici (radacina patrata din suma patratelor celor doua) este prea mare.

P.S. @ggg: Scuzele sunt binevenite... si iti pot confirma ca nu s-a sters nici o "iota" din topic...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări