Kosmin Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Doream sa scriu, in continuare despre aceste lucuri dar nu o sa mai fac pt ca am descoperit ca unul din moderatori mi-a sters posturi care nu contineau decat drept la replica, iar intr-unul din ele(chiar din a doua pagina) erau scrise si valorile pt Ra si Za.Deja numai stiu ce sa inteleg!!! Asta seamana un pic a discrimanare si inteleg ca se incurajeaza ca studiile empirice sa fie ridicate la rang de "mare stiinta".Eu ma astept, probabil ca oricare , ca intr-un forum sa gasesc informatii cat mai utile din care pot invata sau intelege anumite lucruri.Ca nimeni nu s-a nascut invatat,nu detine secretul adevarului universal si intotdeauna este loc de invatat si de studiat.Sunt foarte dezamagit !!!.Imi pare rau dar pe istoricul topicului nu apare nici o stergere, m-am uitat atent si nu vad vreun post sters.De altfel nu promovez nici incurajarea studiilor empirice ridicate la rang de mare stiinta.Asadar, daca vrei, esti liber sa scrii in continuare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Mai simplu de atit domn'ggg, nu am ce sa spun de PSF (dreapta aia verde/Ra o pun cum vreau domn'ggg , ca nu ma opreste nimeni atita timp cit ma situez sub hiperbola de disipatie si nu depasesc maximum specificat pentru Ea ,sau triodei aleia din schita trebuie sa_i pun "musai/obligat" la anod o rezistenta/Ra de valoare unica cum vrei dumneata domn'ggg ?!...) : Acum vezi si tu cam ce Ra ar fi aici download/file.php?id=64975&mode=view (270V/0,35A = 771Ω ,pina la 1300Ω, e "cale lunga" sau 941Ω sau 1060Ω ,eu am zis circa 800Ω ca na !...). __Pot sa calculez pentru orice segment din dreapta verde acelasi lucru va rezulta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Si ca sa te opresc din diletantism domn'ggg iti spun asa: __Tangenta aia de unghi alfa nu face trimetere la o tangenta la hiperbola de disipatie , fiind de fapt vorba de tangenta intr_un triunghi dreptunghic care are si un unghi alfa ,pricepi domn'ggg acum ?!. __Ca uneori(intr_o situatie particulara) numai daca vreau dreapta de sarcina poate fi si tangenta la hiperbola de disipatie maxima la anod ,aceasta obtiune NE-FIIND-OBLIGATORIE ! ,cind am optat pentru o astfel de situatie PSF va fi situat pe hiperbola de disipatie ca vreau eu,tu sau cine o mai fi.Nu ma obliga nimeni sa am PSF situat pe hiperbola de disipatie maxima la anod , pricepi ?!-domn'ggg , sau vrei să rămâi diletant ?! la capitolul vacuumtube. __Te_am lasat pina acum domn'ggg , ca sa fac dovada/certă /irefutabilă a gradului de diletantism avansat de care dai dovada la "acest capitolul"(prea mai facut cum ti_a venit la gura). Link spre comentariu
ggg Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Imi pare rau dar pe istoricul topicului nu apare nici o stergere, m-am uitat atent si nu vad vreun post sters.Te rog foarte frumos sa te interesezi si sa intrebi si mai "sus".Pentru ca altfel, inseamna ca aveti probleme de securitate la nivel de php script.Mersi De altfel nu promovez nici incurajarea studiilor empirice ridicate la rang de mare stiinta.Ce se intampla mai sus(prin masacrarea unor defintii cat si a legii 3/2; aici deja exista un alt sens pt termenul "exponential") nu ar fi permis pe forumul DoItYourself. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Imi cer scuze ca sunt off topic dar aici valderama intra mai des si doresc sa semnalez ca s-a cerut schema la topic-ul Amplificator pp cu 6p3s schema Valderama si mai multi am dori sa vedem cat mai repede schema (chit ca nu intelegem asa mult din ea ) dar este sentimentul ala pe care il are un copil care il asteapta pe mos Craciun cu sacul plin de cadouri. Aici se pare ca va mai dura ceva timp pana va apare o schema cap coada pentru acest tub. Oricum se vede ca lumea este interesata si de acest topic si ca la copiii mici orice poza produce bucurie . Un desen (o schita) face cat o mie de cuvinte! Link spre comentariu
iulidan2 Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 E adevarat ca nu am acest tub si nici posibilitatea sa fac sau sa cumpar , transformatoare pentru acest tub, dar am citit cu atentie topicul si sunt recunoscator, oricarui om de la care pot invata ceva despre tuburi. Polemica e interesanta, doar daca se poate invata ceva util. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 ggg, hipergola de disipatie data in foile de catalog e cea maxima. Astfel, dreapta de sarcina aleasa de mine, nu e obligatoriu sa fie tangenta cu ACEASTA hiperbola de disipatie, poate fi mult mai jos. Acestei situatii, ii corespunde o alta hiperbola de disipatie, sub cea maxim admisibila si intr-adevar tangenta la dreapta de sarcina aleasa de mine. De asemenea, PSF este un singur punct de pe aceasta dreapta, cum indica si valderama cu liniuta subtire verde.Inca ceva: in cazul in care hiperbola de disipatie e sub cea de disipare maxima, nimeni nu o mai deseneaza pentru ca nu mai prezinta interes. O deseneaza numai pe cea de disipare maxima pentru a fi sigur ca nu este depasita.Exista situatii cind se marge cu lampa la "maxim", caz in care, intr-adevar dreapta de sarcina e tangenta cu hiperbola de disipatie maxima. (lampi finale in clasa A de exemplu)Asa trebuie interpretat desenul lui valderama...si de fapt a oricarei persoane care proiecteaza. Link spre comentariu
ggg Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Exista situatii cind se marge cu lampa la "maxim", caz in care, intr-adevar dreapta de sarcina e tangenta cu hiperbola de disipatie maxima. (lampi finale in clasa A de exemplu) Salut Misa Pai, topicul este deschis pt a discuta regimul de functionare a unui tub de tip trioda, ca tub de putere(pt a fi folosita in preamp este alta discutie) in clasa A.Nu AB,D sau altceva. Si chiar daca s-ar dicuta despre alte clase de functionare,sper ca esti de acord ca o dreapta de sarcina poate fi sub curba limita de disipatie dar numai in limitele care o impune toleranta clasei pt care alegem sa functioneze tubul respectiv. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Se pare ca tot nu ai inteles...pacat. Functionarea in clasa A nu ma obliga sa lipesc dreapta de sarcina de hiperbola de disipatie maxima...Functionarea in clasa A NU are legatura cu asta! Am spus ca EXISTA SITUATII, nu am spus ca E OBLIGATORIU. Clasa A de functionare nu are de-a face cu hiperbola de disipatie maxima numai in cazurile amplificatoarelor Hi-End SE. In rest, toate amplificatoarele lucreaza SUB acea curba. De asemenea, lampile din preamplificatoare lucreaza tot in clasa A, la curenti de zeci sau sute de ori mai mici decit cei care ating curba de disipatie maxima. Daca nici asta nu e clar, BEA O TUICA! (dupa care pune mina pe carte)Acum, daca "te bati" si cu mine inseamna ca ai o problema.... Link spre comentariu
ggg Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Exista situatii cind se marge cu lampa la "maxim", caz in care, intr-adevar dreapta de sarcina e tangenta cu hiperbola de disipatie maxima. (lampi finale in clasa A de exemplu)....Functionarea in clasa A nu ma obliga sa lipesc dreapta de sarcina de hiperbola de disipatie maxima...Functionarea in clasa A NU are legatura cu asta!???????????Eu invat permanent, ca nu-mi este rusine si nici nu doare.Nu doresc sa ma cert cu nimeni.Daca am lasat impresia asta, atunci imi cer scuze.Fiecare sa faca cum considera.Sa auzim numai de bine, Link spre comentariu
mișa Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Cele 2 citate, poti sa o ei ca axiome!Nu serios...chiar sunt niste legi de bun simt....nu e nimic complicat...trebuie numai sa vrei sa le afli. Problema e ca fiind legi ale fizicii ele nu pot fi incalcate. Se manifesta si daca nu le cunosti. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Hiperbola de disipatie maxima este "respectata" de toate tuburile fabricate de un producator sau pot exista si exemplare care sa fie sub aceasta hiperbola de disipatie maxima? Un user mai sus pomenea de o dispersie destul de mare a parametrilor deci pana la urma care ar fi limita de bun simt la care avem voie sa ne apropiem de aceasta hiperbola de disipatie maxima? (presupun cazul unor lampi nos dar la care nu avem cu ce sa le masuram si dorim sa mergem dupa parametrii din foaia de catalog). Imi aduc aminte ca valderama vindea niste lampi care avea foaia de catalog si dorea sa cumpere la fel lampi cu foaie de catalog. Sa inteleg ca acele foi de catalog prezentau parametrii masurati pentru lampa respectiva? (nu prea am vazut lampi care sa aiba si foaia de catalog in cutie). Misa cind lampa incepe sa se uzeze mai este bine ca PSF-ul sa fie hiperbola de disipatie maxima? Cam pana la ce grad de uzura al unui tub totul este ok daca PSF-ul este pe hiperbola de disipatie maxima? Link spre comentariu
Vizitator Trilulilu Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Ra se calculeaza pe tangenta iar Za poate sa zburde oriunde sub hiperbola, ce-i asa de greu?! E fizica de clasa a X-a (de pe vremuri) Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Trilulilu ce inseamna pentru tine: Ra se calculeaza pe tangenta. Nu-mi aduc aminte din liceu de la trigonometrie de o asemenea formulare. Referitor la Za poate sa zburde oriunde sub hiperbola, ce-i asa de greu?! daca nu-i asa de greu poate faci niste calcule si il ajuti pe lazaroiu pentru ca dumnealui de aceea a inceput acest subiect. Dar nu scrii din burta o valoare si gata. Minim prezinti un grafic si un calcul ca sa se vada lumea cum si mai ales de ce ai ales acel Za. Ce zici? Mai este asa de simplu? Iti reamintesc ca lazaroiu a pomenit un cuvant: OPTIM. Reusesti sa oferi o solutie mai buna decat ce s-a prezentat pana acum? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Pentru clasaA UN SINGUR TUB(SE=single-ended). Cred ca este bine sa mai precizez o data cine da valoarea dreptei de sarcina,-tangent de alfa = O functie trigonometrica chioara intr_un triunghi dreptunghic si atit.Acum ca aceasta dreapta de sarcina poate fi si tangenta sau nu la hiperbola de disipatie maxima la anod , nu este conditie obligatorie.Cert in clasaA-SE ,PSF (un punct static de funcionare cu coordonate Ua0/Ia0) care apartine dreptei de sarcina.Hiperbola de disipatie maxima la anod stabilind aria de lucru in siguranta in ceea ce priveste puterea maxima disipata de anod ,mai clar aceasta hiperbola de disipatie maxima la anod este determinata de toate coordonatele Ua_k si Ia pentru care Pda devine maxim specificat in foaia de catalog a tubului.Sub hiperbola de disipatie maxima la anod ne aflam in aria de siguranta in cea ce priveste puterea disipata la anod ,inclusiv atunci cind dreapta de sarcina este tangenta la aceasta hiperbola de disipatie maxima la anod. __PSF si panta acestei drepte(unghiul alfa-ala) fiind determinante in obtinerea unui "OPTIM". __Citi anozi la ECCXX(clasaA) din JCM800 au incarcare maxima ?! sau au PSF situat pe curba de disipatie maxima ?(vorba @misa) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum