feri.visky Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 ...daca primul raspuns s-ar fi rezumat la a scrie ecuatia dreptei de sarcina si nu la a "calari" pe gresala oponentului nu s-ar fi ajuns aici ca membrii forumului sa-si doreasca sa plece...Nu este nici prima si nici ultima oara cand s-au mai desenat drepte de sarcina si s-au fixat puncte de functionare...Deci: PSF?, PIF?, Ra?, Za?... raspunsuri simple, are nevoie forumul si nu de... emoticoane... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Google la ce serveste ?! ,si asa metoda copy/paste en floare ...,personal nu m_am servit niciodata de aceasta metoda.Domnule feri.visky i_mi pare rau... , dar nu cred ca am adus deservicii acestei sectiuni(probabil ca am furnizat multa informatie)... ,asadar sa ramin SPECTATOR ?! , ce doriti sa fac ?! sa las ... asa pe toti sa isi bata joc... ,Nu domnule nu pot.Ce era de facut in cazul ?!(sa vazut ce "stie" omul legat de vacuumtube...).Va deranjeaza prezenta mea ?!aici ?!.dati domne un ban(a bana) si gata sa rezolvat problema mea.Nu am domnule oponent (personal nu vad lucrurile asa/...).In prima pagina a acestui subiect sa putut domnule preciza valoarea dreptei de sarcuina ?(pina la urma ?),intreb si eu asa ...,sau de fiecare data sa precizat gresit ? ,in final sa precizat corect ?, eu nu am remarcat acest lucru dupa atitea pagini(5). Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Sper sa nu vă supăraţi dacă fac şi eu cîteva remarci. Cearta ca Ra=1K1 sau 1K3, mi se pare cam nefondată. Dacă judecăm în termeni de impedanţă reflectată în secundar, atunci diferenţa între 1K1 şi 1K2,1K3 corespunde unei diferenţe de la 4 la 4,7 ohmi. Este idealizarea prea mare. Raportul impedanţelor este egal cu raportul pătratului numărului de spire, asta-i ideal. În realitate mai avem pierderi în cablurile de la boxe, în sîrma de bobinaj, iar modulul impedanţei unui difuzor variază grav cu frecvenţa! Toate se simt în anodul tubului. Mai mult, rezistivitatea cuprului depinde grav de temperatură. Toate duc la o variaţie a înclinării dreptei de sarcină, chiar şi în timpul funcţionării! (btw, o mică adaugire, dreapta de sarcină este o elipsă, aria ei creşte la frecvenţe joase, deoarece rezistenţa de sarcină este impedanţă, cum s-a mai zis) Deja consider că nişte valori atît de apropiate îs cam acelaşi lucru. Apoi, aici discutăm doar de impresii subiective, ceea ce natural duce la certuri. Este trist că la peste 100 de ani de la inventarea triodei analizăm ochiometric PSF-uri, fără nici un fel de calcul. Cu nişte curbe mai fine am putea spre exemplu să calculăm distorsiunile prin transformata Fourier. Dacă n-avem date şi chef de aşa ceva, atunci măcar un experiment practic. Aşa că propun urmatorul montaj experimental: Din RV1 şi RV2 reglăm PSF-ul. Ua, Ug1. Ia se poate vedea cu o rezistenţă mică în catod. Din RV3 reglăm practic sarcina. La 8 ohmi (reostat la capăt), rezistenţa văzută de anod este de 1K8. La 6 ohmi este 1K35 etc. Neglijînd pierderile în sîrme, desigur. Cine n-are distorsiometru (eu n-am!) poate folosi un program, Visual Analzyer, gratis şi tare fain de la SyllanumSoft. O chestie simpatică ar fi şi urmărirea pe osciloscop X(Y) tensiunea anodică şi curentul catodic, în special 'strîmbarea' segmentului de dreaptă de sarcină la capete. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Domnule nu este in discutie modul de analiza ochiometric sau alt_cumva(PS.metoda ta fiind buna),dar cind prezinti personal trei grafice si nu poti cota de trei ori dreapta de sarcina cu obiectii , in urma obiectiilor tot cam aia...(la asta sa rezumat).Apoi vine unul si_ti spune ca "PSF este o functie cu variabile multiple",sau ca "Ra este un punct care apartine lui PSF",te mai face in toate felurile ,ce sa_i raspunzi ?...,cine ia pus domnule sa puna problema asa ?!.Apoi iti urca un PSF- personal pe hiperbola de disipatie ca asa vrea el ca sa_ti dea definitia tangentei !(PSF-personal fiind evident in afara hiperbolei de disipatie maxima),adica sa te faca prost sadea !,fara sa verifice macar daca acel PSF apartine hiperbolei de disipatie maxima la anod!...,cum ai reactiona ?.,te intreb ?. __Pai ce domnule ?, Lazaroiu nu vede Ea,Ra,Ia la dreapta asta albastra download/file.php?id=64975&mode=view ca se vede de la o posta ! un 270V_acolo si un 350-360mA adica circa 800_ohmi. aici ce vede Lazaroiu download/file.php?id=65010&mode=view sau aici download/file.php?id=65020&mode=view ca tot cam aia e ! 270-280V cu 350-360mA PESTE TOT !,cum poti sa gresesti de trei ori consecutiv avertizat ?,intreb NA! ,apoi vine unu sa dreaga CE ?!,jignindute in fel si chip. Probabil ca trebuia sa_i pup !,NU ?. Nu vezi domne ce "oponenti" am... Atit se poate deocamdată !. Link spre comentariu
ggg Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Inainte de definitia tangentei download/file.php?id=65128&mode=view Dupa definitia tangentei download/file.php?id=65154&mode=view Bag de seama ca a inceput ca la sah.Dar nu ai voie dupa ce ai mutat pionul , sa retragi mutarea. In fine. Urmeaza definitia dreptei de sarcina O dreapta tangenta printr-un singur punct(adica o singura valoare) cu hiperbola de disipatie, astfel incat unghiul alfa(nu am simbolul la indemana) sa fie egal atat pt. V cat si pt. I. reprezinta dreapta de sarcina. Caracteristica statica de functionare este definita prin ecuatia I(A) = A(tr) (V(G) +D V(A))^3/2, unde V(G) = – E(G) = V(G(0)) (iar D este DELTA,...aici mai trebuiesc amintite niste legi de variatie dar revenim ...) iar dreapta de sarcina prin ecuatia : EA = V(A) + R(A)I(A) Prin intersectia caracterisiticii statice pt VG = – EG ,cu drepta de sarcina se obtine punctul M (V(A(0)), V(G(0)), I(A(0))).Deja se intelege ca este valabil pt cum spunea si Misa,pt o stare initiale,fara semnal. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 ...Pt ca exista lacune despre ce inseamna o dreapta sau despre ce este o tangenta ? ...Vai ...,ce concluzii/intrebari/etcSa vedem unde ar fi lacuna: __ Ce trebuia facut inainte de a defini tangenta http://oi52.tinypic.com/29fpda8.jpg parca scrie acolo ceva de punct exterior hiperbolei,punct care nu apartine hiperbolei.Sau PSF din img. mea download/file.php?id=65088&mode=view 180V/130mA coordonate ,PSF e unde vrei dumneata in img. mea ?! adica carei problema ce 23,4 nu poate fi egal cu 25 la .Vezi eu am fost totusi dragut si am pus doua tangente asa... pentru consolare(bine ca intre cele doua tangente mai sint o infinitate de drepte care satisfac punctul exterior e o alta chestiune...,care s_ar parea ca va depaseste...de moment). Link spre comentariu
ggg Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Inainte de definitia tangentei download/file.php?id=65128&mode=view Dupa definitia tangentei download/file.php?id=65154&mode=view Bag de seama ca a inceput ca la sah.Dar nu ai voie dupa ce ai mutat pionul , sa retragi mutarea. In fine. Urmeaza definitia dreptei de sarcina O dreapta tangenta printr-un punct(adica o singura valoare) cu hiperbola de disipatie, astfel incat unghiul alfa(nu am simbolul la indemana) sa fie egal atat pt. V cat si pt. I. reprezinta dreapta de sarcina. Caracteristica statica de functionare este definita prin ecuatia I(A) = A(tr) (V(G) +D V(A))^3/2, unde V(G) = – E(G) = V(G(0)) (iar D este DELTA,...aici mai trebuiesc amintite niste legi de variatie dar revenim ...) iar dreapta de sarcina prin ecuatia : EA = V(A) + R(A)I(A) Prin intersectia caracterisiticii statice pt VG = – EG ,cu drepta de sarcina se obtine punctul M (V(A(0)), V(G(0)), I(A(0))).Deja se intelege ca este valabil pt cum spunea si Misa,pt o stare initiala,fara semnal. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Da domnule ecuatiile sint bune(se gasesc usor peste tot). Acum: __Pai daca eu NU am pus PSF pe hiperbola ?! (ti se pare 180V/130mA pe hiperbola ?),vai-vai-vai !!!, dumneata stii o singura POEZIE !(poate te_o lamuri cineva,stiu si eu...,te las daca NU poti mai mult...,ce sa mai fac...). Domnule dumneata esti tare greu de cap ? si nu pricepi ?, care sint coordonatele PSF din img. mea ?,repet poate intelegi , hiperbola aia de disipatie maxima reprezinta permanent 25W la anod orice punct al hiperbolei satiface valoarea 25 .PSF meu are 23,4 nu este situat pe hiperbola de disipatie maxima ! fiind punct exterior hiperbolei printr_un punct exterior hiperbolei pot sa duc doua tangente la hiperbola sau cite drepte vreu fara sa intersecteze hiperbola.CLAR !. __Dumneata trebuie sa intelegi ca PSF nu este intotdeauna situat pe hiperbola de disipatie maxima la anod(ca si in exemplul meu). __Daca in repaos nu vreau sa disip puterea maxima la anod NA ! si vreau sa disip la anod 95% din Pda_max sau cit o fi, diferit de 100% da mai putin decit 100% , unde este situat PSF ?, pe hiperbola sau in afara ei ?. Mai domn'ggg asta ce o fi ? : PDL,PCR,PNL,etc Link spre comentariu
ggg Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 PSF meu are 23,4 nu este situat pe hiperbola de disipatie maxima ! fiind punct exterior hiperbolei printrun punct exterior hiperbolei pot sa duc doua tangente la hiperbola sau cite drepte vreu fara sa intersecteze hiperbola.CLAR !.Atunci se discuta despre caracteristicile unui alt tub, pt ca hiperbola (sau curba limita) de disipatie este rezultatul unei functii (asta este si nu am ce sa-i fac) care nu depseste Umax in raport cu I.Tangenta2 ( download/file.php?id=65154&mode=view ) depaseste Umax si in conlcuzie caracteristica nu este pt acelasi tub.Asa ca ne intoarcem la definita dreptei de sarcina pe care nu am inventat-o eu.Ca sa numai spun ca nu discutam despre picturi de Rubens ci de diagrame de functionare iar asta inseamna ca si in locul in care sunt acele drepte intersectate exista o hiperbola chiar daca nu este desenata.De fapt pt fiecare variatie a lui U in raport cu I exista cate o hiperbola care de fapt ne duce la calcularea rezistentei interne a tubului R(i). R(i)=DELTA(V(A))/DELTA(I(A)) ,[attachment=0]RI.gif[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Pai cine ma obliga sa stabilesc Ia0 si Ua0 astfel incit sa fiu situat pe hiperbola de disipatie maxima ?!. Link spre comentariu
ggg Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Mai domn'ggg asta ce o fi ? : PDL,PCR,PNL,etcAia nu este dreapta de sarcina pt ca nu este tangenta la curba limita de disipatie,...conform definitiei .Am eu vreo vina ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Si ce dreapta ar fi aia ?Sau uite ce zice PHILIPS mai jos pentru 250/250 Va/Vg2 Ia0=48mA -Ug1=7,3 sint date doua marimi Ra 5,2k si respectiv 4,5k . Link spre comentariu
ggg Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Si ce dreapta ar fi aia ?O dreapta care nu are ce sa cauta acolo.Cu clasele de functionare este o alta discutie destul de particulara.R(a) este o singura marime dar intr-adevar sunt doua valori.Inca nu sunt lamurite cateva probleme de principiu.Mai este si maine o zi.Noapte buna Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 ggg ai vazut ca am spus urmatorul lucru: lazaroiu vrea maximul ce se poate obtine. De aceea si-a ales si PSF-ul pe hiperbola. Cind mergi pe ideea de a obtine maxim trebuie sa aiexperienta (si lazaroiu are experienta) dar trebuie mare atentie pentru a nu depasi Pmax. Valderama asa cum am mai spus a ales alt PSF care nu este situat pe hiperbola si a specificat clar ca nu este decat o solutie (deci nu cea mai buna dar in apropierea celei mai bune solutii si asta a spus: nu inseamna ca este cel mai bun PSF sau Ra_optim). In plus a mai adaugat valderama: Asa cum se poate constata din img. acest tub 6C41C are un "neajuns" -fiind necesar un atac asimetric ca amplitudine pentru semialternante g_comanda pentru a obtine in final un raspuns cit mai simetric.User-ul iulidan2 desi sigur nu are in plan sa construiasca ceva cu lampa asta dar pentru ca totusi este ceva mai particular imediat a si scrie: Ar fi interesant de vazut o schema concreta, pentru a obtine un asemenea atac. si lazaroiu asteapta pareri sau opinii de la toti cei care au un anumit bagaj de cunostinte ca sa poata alege din multele solutii pe cea finala care repet sigur o doreste sa fie cea mai performanta. Deci acest subiect devine ceva asemanator cu lozinca asociatiei JUNIMEA : intra cine vrea pe acest topic dar solutii propune doar cine poate. (Lozinca originala era: intra cine vrea , ramane cine poate). Pana acum doar doi useri au propus ceva, in rest noi ceilati doar am facut ca topicul sa ajunga la 5 pagini. Deci cum am spus: cine poate sa urce pe ring si sa demonstreze. Link spre comentariu
ggg Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Eu nu-mi permit sa reinventez nici fizica si nici modelele matematice.PSF-ul este un singur punct(uite ca fac si pleonasm) care nu poate exista in afara in curbei limita de disipatie.Asta este.Nu am facut eu aceste reguli.In plus, ce nu s-a discutat aici,inca, este faptul ca acest regim de functionare statica se calculeaza un pic diferit pt fiecare tip de tub, in functie de numarul de grile.Pt trioda exista un model matematic ca si sistem cu 3 ecuatii, pentru tetroda cu 4 ecuatii,pt pentoda cu 5 ecuatii,...etc.Regimul de lucru static este omolog , daca vreti sa o considerati in acest sens, cu mototul in 4 timpi.Ca sa existe putere maxima cu un consum de combustibil optim, la relanti trebuie sa fie foarte bine dozate aerul si benzina.Fizica este stiinta care se ocupa cu studiul fenomenelor iar matematica se ocupa cu studiul masuratorilor.Doream sa scriu, in continuare despre aceste lucuri dar nu o sa mai fac pt ca am descoperit ca unul din moderatori mi-a sters posturi care nu contineau decat drept la replica, iar intr-unul din ele(chiar din a doua pagina) erau scrise si valorile pt Ra si Za.Deja numai stiu ce sa inteleg!!! Asta seamana un pic a discrimanare si inteleg ca se incurajeaza ca studiile empirice sa fie ridicate la rang de "mare stiinta".Eu ma astept, probabil ca oricare , ca intr-un forum sa gasesc informatii cat mai utile din care pot invata sau intelege anumite lucruri.Ca nimeni nu s-a nascut invatat,nu detine secretul adevarului universal si intotdeauna este loc de invatat si de studiat.Sunt foarte dezamagit !!!. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum