zbodeoc Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Buna ziua domnule Lazaroiu, incintat de cunostinta! Sa va zic, am avut un prieten care a primit din Italia un amplificator SE cu cite un 6S41S pe canal, scos pe trotuar, pentru ca avea o lampa distrusa mecanic si nici soclul aferent nu era prea bine, asta s-a intimplat acum citiva ani buni, inainte de 2000, cam cind s-a consacrat termenul de "capsunar". La vremea aceea nu aveam prea multe optiuni si lampa cea mai apropiata mi s-a parut 6AS7 - respectiv varianta "mioritica" 6N13S, din care aveam o plasa de-un leu plina. In paranteza fie spus, orice tub destinat stabilizarii de tensiune se preteaza de minune la domeniul audio, care-i doar o prelungire triviala de la 0 Hz (50-100-400 Hz) pina la, uite-asa, 100 kHz. Foarte putine lampi au fost declarate "audio" pentru ca in economia industriei mondiale "audio" este o nisa foarte ingusta, incheiat paranteza. Uitindu-ma eu cu un ochi la sticla de vin a prietenului meu si cu celalalt la graficele celor doua lampi am conchis ca un 6N13S ar face cam acelasi lucru, daca-i dai Biasului cei al Biasului si le petreci in mod cit de cit egal pe cele doua triode. Acesta a fost un motiv teribil de bun sa-i spun prietenului meu (eram lenes si atunci) sa monteze doua socluri octale ceramice pe care i le-am furnizat (macar atita pentru sticla aia de vin). Nu trece saptamina si ma cheama prietenul sa desavirsesc lucrarea. Ma rodeau mari regrete, de aceea m-am dus cu doua drosele micute de 1-2 H la 300 mA si doua condensatoare de 10 uF de motor (ma iertati, atita m-a dus pe mine mintea atunci...). Le-am imbirligat acolo si prietenul meu a fost initial multumit, in final a fost de-a dreptul entuziasmat, nu mai spun... :-) Unii zic ca 6S33S e buna doar cu o trioda, care-i mult mai buna decit 6S41S dar eu nu ma iau dupa nimeni daca am deja in mina 6S41S... Masa acesteia fiind semnificativ mai mica decit 6S33S ma astept sa ajunga la "Amin" mult mai repede... Eu am crezut pret de vreo doua luni ca-i bai cu mine, adica cum?! Mie, care-mi place de astea cu lampile, sint luat cu suturi in cur de nu ma vad?! Mi-am verificat intre timp gramatica, m-am uitat si la cistigatorul Oscar-ului pe anu' asta, poate ca asa-s eu, gindesc intens si nu stiu sa ma exprim, ca-n bancul cu injinerul si cu ciinele; amindoi au o privire inteligenta dar nu stiu sa se exprime... Mi-am revenit intre timp, si-mi salta inima de bucurie ca vad in acelasi topic Ra(a) si Za(a) impreuna! Uraaaaa! Cind o sa am vreme o sa scriu un articol despre "Marirea si decaderea PSF-ului", da' nu acuma, ca am ceva pe aragaz.. :-) Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 25, 2011 Autor Partajează Postat Martie 25, 2011 Si eu sunt incantat de cunostinta si m-a bucurat tare mult dizertatia d-voastra,simteam nevoia de o astfel de relaxare cu rezonante tehnice,mai ales acum cand mi-am dat seama ca dupa atata timp nu am habar de nimic (!!!!!) Am explicat in acest post,undeva mai sus,ca as fi putut sa stau linistit fara sa impart "problemele" cu unii de pe acest forum,probleme pe care nu le-as fi avut daca nu ma manca undeva.Parerea mea este ca daca nu stim sa socializam,daca nu intelegem gramatica limbii noastre (fara dictionar roman-roman),daca nu stim sa respectam atunci nu ne meritam definitia de OM. Multumesc pentru interventie,sunteti un om de caracter! P.S pentru cine nu-l iubeste pe Basescu: nu am nicio legatura cu Lazaroiu,consilierul lui,absolut nicio legatura! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 ...Pentru a gasi un Ra optim in raport cu sarcina trebuie sa iei in considerare si capabilitatile inductive,capacitive si reactante ale adaptorului in impedanta cu sarcina ,in aceeasi unitate de timp.Pt ca discutia este despre curentul alternativ...Eroare Ra sau Ra_optim nu aere treaba cu "capabilitatile inductive,capacitive si reactante ale adaptorului in impedanta cu sarcina"__Ra se confunda cu dreapta de sarcina in cazul SE. Aceste capabilitati "capabilitatile inductive,capacitive si reactante ale adaptorului in impedanta cu sarcina" sau cum doriti sa le mai exprimati intervin ulterior si satisfac mai mult sau mai putin dreapta de sarcina in cazul SE. __Faceti confuzie crasa intre Ra si cabilitatile de care faceti vorbire(filozofati inutil/a_tehnic ,fara sa cunoasteti definitia unor temeni-spuneti povesti preluate de la altii...).Ra fiind si raminind Ra in conformitate cu orice foaie de catalog sau dreapta de sarcina trasata in cazul SE.Ra nu are legatura cu trafo-out sau ce doriti dumneavoastra ! ,Ra nu_i OT sau difuzor etc . __Ca transformatorul de iesire sau difuzorul prin intermediul transformatorului de iesire poate satisface mai mult sau mai putin Ra este o alta problema.Ra este/ramine Ra , nu se poate confunda cu NIMIC!.La fel dreapta de sarcina este si va ramine dreapta de sarcina ,aceste marimi provim din caracteristici tub . Mai bine ati realiza care este valoarea dreptei de sarcina optima(-daca vreti) pentru un tub in SE sau chiar si in PP in conditii bine precizate ,m_am saturat de ineptiile(de imprumut) pe care le debitati sau confuzia in termeni pe care o faceti ,asociati o marime Ra bine definita altor "componente ansamble sau sub_ansamble" (OT/difuzor/etc) care reusesc sa o satisfaca mai mult sau mai putin bine. Link spre comentariu
ggg Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Pentru a gasi un Ra optim in raport cu sarcina ....Sper sa nu ajung sa incep sa si desenez, ca nu am cu ce...n-am rigla .Totusi pt a ne putea exprima trebuie sa citim si sa vorbim corect limba prin care vrem sa comunicam. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Pentru a gasi un Ra optim in raport cu sarcina .... ,fugi de aici...,cu prostiile...Sper sa nu ajung sa incep sa si desenez, ca nu am cu ce...n-am rigla . Totusi pt a ne putea exprima trebuie sa citim si sa vorbim corect limba prin care vrem sa comunicam. Ce_i "aia" ?! "Ra otim in raport cu sarcina" ?! (vezi daca nu stii...). Domnule Ra_optim poate fi in raport cu PSF si tubul dat ,Ra_optim ,ne-optim fiind chiar sarcina pe care tubul o vede la anod ,adica sa_ti traduc(ca nu intelegi cu toate ca ma exprim scris clar in limba-română) Ra este chiar sarcina tubului ,acomodarea sarcini din secundar se face raportat la acest Ra_optim sau ne_optim de obicei printr_un raport de transformare ,Nu se acomodeaza Ra la sarcina ,Ra fiind optim in raport cu tubul si regimul dat(PSF) ,Ra nu este optim in raport cu sarcina din secundar pricepi ?!.Ra fiind chiar sarcina tubului la anod.(Ra fiind abrevierea rezistentei vazuta de anod ca sarcina).Acest Ra trebuie sa fie optim in raport cu regimul_stabilit pentru tub ca sarcina optima la anod.Ca OT sau difuzor nu sint perfecte e o alta poveste. NU se stabileste Ra functie de imperfectiunile OT sau difuzor , pricepi domnule ?,ca asa ai vrea dumneata sau altii....,traduc din nou: -la stabilirea Ra nu se tine cont de "imperfectiuni" OT si/sau difuzor ,ar fi aberant sa se faca acest lucru ,Ra fiind sarcina pentru un tub la anod asa cum a fost stabilita de noi in special/ prin metoda grafica. Ia stabileste dumneata un "Ra optim in raport cu sarcina" ..., sa vedem si noi metoda pe care o sustii !,poate devine interesant !?... Link spre comentariu
ggg Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Daca PSF inseamna Punct Static de Functionare si determina regimul de lucru al componentei,inseamna ca Ra este tot un punct pt ca apartine lui PSF. Ra_optim ,ne-optim fiind chiar sarcina pe care tubul o vede la anod .Serios!!!Si eu care credeam ca este sarcina tubului care se vede la Podul Constanta.Tubul si anodul sunt doua componente separate ?Tubul este purtator de sarcina si incarca anodul ? Sau cum ??? Domn' Vali, nu va mai obositi atat.Cine are ochi de citit,vede despre ce este vorba aici.Ce naiba!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Daca PSF inseamna Punct Static de Functionare si determina regimul de lucru al componentei,inseamna ca Ra este tot un punct pt ca apartine lui PSF. Aberant deja !__Nu domnule vezi cum devii diletant_clar !, Ra nu este un punct ! prin acelasi PSF pot trece o "armata" de drepte de sarcina(Ra_uri) ia de vezi ! download/file.php?id=64922&mode=view aici acelasi PSF apartine la doua drepte de sarcina ,PSF putind fi punctul comun prin care trece "armata" de drepte de sarcina ,adica aceste drepte de sarcina ca numar pot fi infinite-daca dorim ,acest punct in unele situatii fiind comun desigur satisface fiecare dreapta de sarcina (nu stiam ca PSF este si Ra in acceptiunea dumneata !-aflu acum...,hai continuati ca devine din ce in ce mai interesant ) . __Prin acest PSF (200V/60mA) download/file.php?id=64922&mode=view pot trece un milion de drepte de sarcina sau oricite si toate dreptele de sarcina pot avea valoare diferita ,desigur nu se pot reprezenta grafic un numar exagerat de mare de drepte de sarcina. Link spre comentariu
ggg Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Eu sunt si/sau/nu diletant dar dumneavoastra sigur sunteti ZOB cu aritmetica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Eu sunt si/sau/nu diletant dar dumneavoastra sigur sunteti ZOB cu aritmetica.Parerea ta nu ma priveste !(fiind o parere personala a ta , NE_argumentata).Se observa cu ochiul liber cine este "ZOB cu artimetica ".Sint "ZOB" cei care nu sint capabili sa faca o scadere ,impartire etc ca aici : download/file.php?id=65010&mode=view unde o dreapa de sarcina circa 800_ohmi a capatat alta valoare.Mai bine stabiliti Ra sub forma de punct. ca aici: ..Daca PSF inseamna Punct Static de Functionare si determina regimul de lucru al componentei,inseamna ca Ra este tot un punct pt ca apartine lui PSF. __Chestiune elementara in cazul configuratiei SE ,PSF apartie drepei de sarcina !. .,dreapta de sarcina(Ra) nu poate fi un punct ca_i dreapta.PSF fiind punct el apartine dreptei de sarcina !. Link spre comentariu
ggg Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Ce sa argumentez eu!? Ati demonstrat aici,singur si nesilit de nimeni.Eu ma retrag ca nu vreau sa par mai ridicol decat dvs.P.S.Daca ati fi avut macar o idee despre ce inseamna,un domeniu de definitie, o functie matematica cu argumentele ei,v-ati fi dat seama unde gresiti.Dar asa tot insistati in aceeasi greseala.Nu am nicio vina ca va discreditati singur. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 P.S.Daca ati fi avut macar o idee despre ce inseamna,un domeniu de definitie, o functie matematica cu argumentele ei,v-ati fi dat seama unde gresiti.Dar asa tot insistati in aceeasi greseala.Nu am nicio vina ca va discreditati singur.Lasa domnule concluziile..., le vor trage altii , in masura sa le traga ,dumneata NU esti in masura in conformitate cu dovezile_scrise_multiple expuse chiar de dumneata.__Noroc ca pe forumul asta nu sintem singuri(va avea cine concluziona ,stai linistit...). Link spre comentariu
ggg Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 PSF apartie drepei de sarcina !. [/b][/i][/u].,dreapta de sarcina(Ra) nu poate fi un punct ca_i dreapta.PSF fiind punct el apartine dreptei de sarcina !. Stiti ce-i aia o dreapta ? Este atat de dificl chiar dupa ce s-a scris definitia aici ? Daca PSF este o functie cu variabile multiple, ghici ??? care este una din variabile ? Chiar trebuie sa plec de data asta ca mai am si treaba. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Domnule dumneata NU stii ca printr_un punct pot trece o infinitate de drepte(dovada certa mai sus) sau consideri dreapta un punct , ce tot indrugi acolo ?! ...,asteapta "rezultatul" dat de "audienta". Sa demonstrat cum stau "lucrurile",cred. Daca PSF este o functie cu variabile multiple, ghici ??? care este una din variabile ?... PSF= abreviere=punct static de funcionare ,care/ce variabile ?! intervin in regim static ?,nu stiti ce inseamna static ?!...,formidabil !.Un punct static bine detrerminat , NU poate fi o functie cu variabile multiple !.(ce confuzii grosolane se fac). Link spre comentariu
ggg Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Un punct static bine detrerminat , NU poate fi o functie cu variabile multiple !.(ce confuzii grosolane se fac).Domn' Vali!Deja este foarte trist.Numai pot sa rad dar va deplang.Daca nu stiti ce-i aia o functie si cum se determina punctele alea din hiperbola de disipatie,pe care va place dumneavoastra sa faceti impartiri cu rigla si sa trageti tangente, numai insistati ca incepe sa-mi fie rusine de rusinea dvs.Grav.Deja este un circ notoriu aici.Asta ar trebui sa ajunga in atentia adminilor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Domn' ! ,lasa domne , -nu ma deplânge pe mine !..., ocupativa dumneavoastra in continuare de Ra ca "punct" si PSF ca "functie cu variabile multiple",cine va opreste ?! , daca atit puteti "duce" in acest moment, Asadar o dreapta devine punct @ si apartine lui PSF" ,sau un punct static de functionare devine o functie cu variabile multiple @ ,aceste constatari fac parte din "filozofia-_vacuumtube" ,filozofia@ exprimata in citatele de mai jos ca dovada. ...Daca PSF inseamna Punct Static de Functionare si determina regimul de lucru al componentei,inseamna ca Ra este tot un punct pt ca apartine lui PSF...sau... PSF este o functie cu variabile multiple, ghici ??? care este una din variabile ?...in rest...,ma duc sa_mi beau cafeaua ca se raceste(dar revin). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum