Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PSF si Za pentru 6C41C,sugestii.

THOMAS

Postări Recomandate

...Daca ati lua o diagrama de raspuns in frecventa a unui difuzor si ati incepe sa calculati ce potential trebuie sa existe ca sa functioneze optim acest element pasiv care impune constrangeri cand vrem sa facem un sistem de amplificare, mi-ati fi schimbat impresia.Dar pentru asta trebuie sa determinam functii,criterii de integrare si sa facem un calcul integral...nu merge cu Paint...

Parca nu-mi vine sa cred ca la cata experienta practica aveti nu puteti privi lucrurile ceva mai departe de Legea conductibilitatii a lui Ohm, catre, Legea lui Kirchhoff cu tot cu aplicatiile ei in alternativ.

...

Domn' ggg,

Asa cum puteti observa cu usurinta acest subiect are un titlu " PSF si Za pentru 6C41C,sugestii " in acest titlu nu gasesc legatura cu ce vreti dumneavoastra sa se trateze... :da ,vad in titlu PSF/Za/6C41C ,nu stiu ce se vede de la dumneavoastra ?!.

__Stabilesti dumneata cum privesc eu lucrurile ?!,fii serios !(nu cred ca sinteti in aceasta masura,sau-demonstrati masura...).

__Domnule merge foarte bine cu Pait(merge cu creion/hirtie/etc) numai ca unii nu sint in stare ! ,precum se vede cu ochiul liber ,si nu e vina mea .

__Sau dumneavoastra ma invatati acum pe mine cu ce "merge" sa trasez o dreapta de sarcina ?! ,__FORMIDABIL ! :rade: sau cum ?! eventual in ce consta dreapta de sarcina ? (eu zic sa renuntati in a incerca acest lucru...).

__Cred ca daca aveti stiinta necesara... , ar fi bine sa_l invatati pe domnul Lazaroiu aceste lucruri(astazi o zi intreaga NU a reusit sa precizeze o valoare corecta a unei drepte de sarcina ,culmea in cazul prezentat de dumnealui-chiar ,comitind gafe monumentale-repetate...).

__Ce nu va convine ?!,paint ?! ,scrieti dumneavoastra un "tratat" in care sa fie inclus modul personal pe care il doriti pentru trasarea dreptei de sarcina/PSF/"optim>/functii,criterii de integrare"/etc

__Asa cum am spus i_mi pare rau ,de situatia la care sa ajuns..., cu dreapta de sarcina 6C41C ,dar nu eu am prezentat acele valori in paint ,eu am comentat valorile prezentate de Lazaroiu argumentat ,NU STIAM CA TREBUIE SA FOLOSESC "un calcul integral" :rade: sau "Legea lui Kirchhoff cu tot cu aplicatiile ei in alternativ" :ras:.

__Dumneata NU esti in masura sa ma inveti pe mine !,ce, cum sa fac...,cred.

__Pretentiile dumitale- depasesc "aria" subiectului tratat !,-in confomitate cu "materialul clientului" ,-prezentat insasi de "client" in pagina anterioara.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 117
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ggg

23

• THOMAS

11

• mișa

10

• adrian_pic

10

Top autori în acest subiect

Am incropit repede o sursa cu Ua=200V si maxim 500mA,am facut motajul ca in poze si am gasit prin vechiturile mele si doua trafuri:

-unul cu Za=756 ohmi/8 ohmi

-unul cu Za=1111 ohmi/8 ohmi

Facand masuratori pentru ambele trafuri au iesit urmatoarele rezultate:

-pentru traful Za=1111 ohmi:

Ia=210ma (0,21A).....in poza se vede.

Ua~vv=181,2V

Ug=-34,95V

Uanod de la sursa 205V.

-pentru traful Za= 756 ohmi

Ia=260mA(0,26A)......in poze se vede

Ua~vv=77,8V se vad testerele ca sunt puse pe primarul trafului de iesire.

Ug=-44,1V

Uanod la sursa 205V.

In ultima poza este o vedere de ansamblu a montajului.

Concluziile le trageti dv.acum!

Cred ca limba romana este foarte grea pentru o parte dintre noi,titlul postului era:"PSF si Za pentru 6C41C,sugestii",in niciun caz nu am spus acolo ca ce spun eu este perfect,am cerut sugestiile dv.

http://img840.imageshack.us/g/curentza11k.jpg/

Curent Za=1.1k

Posted Image

Curent Za=0.756k

Posted Image

Tensiune negativare 1k1

Posted Image

Tensiune neagativare 0,756k

Posted Image

Ua Vvv 1k1

Posted Image

Ua Vvv 0.756k

Posted Image

Vedere de ansamblu a montajului:

Posted Image

Link spre comentariu

...Concluziile le trageti dv.acum!...

Cui apartine acest Za 1111 ohmi si/sau 756 ohmi ?!,nu eu am stabilit acele drepte de sarcina !,eu am precizat valorile corecte pe care le au dreptele de sarcina trasate de dumneata ! download/file.php?id=65026&mode=view .

__Asadar dreptele de sarcina va apartin ! in integrum ! (nu ati putut preciza valoarea corecta a acestor drepte ! ce_i drept...).

__Concluzia fiind ca nu ati putut stabili intr_o zi/intreaga valoarea corecta a dreptelor de sarcina ! ,drepte de sarcina care apartin prezentari dumneavoastra ! download/file.php?id=65020&mode=view (NU eu am trasat acele drepte de sarcina ! ,sau considerati ca eu am trasat dreptele ? :ras: :101 :aplauze ).

__O alta concluzie fiind:- sinteti departe de un regim si Ra-optim cu 6C41C(in opinia mea).

Link spre comentariu

,sau considerati ca eu am trasat dreptele ? :ras: :101 :aplauze ).

Pt aducere aminte

download/file.php?id=65026&mode=view

Hai nu zau ?(esti tare domnule...) , cui apartin dreptele de sarcina din imaginea la care faceti referire ????!!!! :da :aplauze .

Domnule dumneata trebuie sa intelegi ca toate imaginile apartin lui Lazaroiu si in imaginea de care faci vorbire tot a lui Lazaroiu !,numai ca in aceasta imagine a lui Lazaroiu

download/file.php?id=65020&mode=view eu am precizat valorile corecte ale dreptelor de sarcina !(atita-tot).

__Dumneata vad ca intelegi pe dos !,sau ce doresti sa insinuezi ?! ca nu pricep ?.

Link spre comentariu

__O alta concluzie fiind:- sinteti departe de un regim si Ra-optim cu 6C41C(in opinia mea).

Acum daca tot a fost aruncata manusa, asteptam un PSF corect, sa ne lumineze si noua mintea, astora mai incepatori.P.S. Va rog fara jigniri ca nu isi au locul aici, sa incercam sa pastram o minima decenta in discutii, jignirile nu aduc nimic bun.
Link spre comentariu

...Acum daca tot a fost aruncata manusa, asteptam un PSF corect, sa ne lumineze si noua mintea, astora mai incepatori....

Probabil ca doriti un Ra corect-cit mai optim pentru un PSF dat ? ..., printr_un PSF dat pot trece o multitudine de drepte de sarcina ! ,PSF putind fi punctul comun de intersectie al dreptelor de sarcina ca aici download/file.php?id=64922&mode=view exemplu PSF comun-doua drepte de sarcina verde_3k25 rosu_2k4 ,puteau fi ori cite drepte de sarcina doriti ,o "vecinatate" de drepte de sarcina ca sa nu zic o dreapta de sarcina se poate apropia de un Ra_optim.O dreapta de sarcina anume se va constitui in Ra_optim (am dat astfel de exemple/ pentru GU50).
Link spre comentariu

Ok, vin si eu cu o sugestie conform titlului topicului, un psf cu o dreapta de sarcina gandita de mine pt 200v alimentare, trafo 1k2 (aproape de 1k1) daaar cu o negativare fixa si catodul la masa. Nu depasesc puterea disipata, nu sar peste Ua maxim, si nici Ia maxim.

Posted Image

Pareri?

Link spre comentariu

Un posibil PSF si Ra(nu inseamna ca este cel mai bun PSF sau Ra_optim).Asa cum se poate constata din img. acest tub 6C41C are un "neajuns" -fiind necesar un atac asimetric ca amplitudine pentru semialternante g_comanda pentru a obtine in final un raspuns cit mai simetric.

Desigur dreapta de sarcina are valoare corecta ,si acest PSF/Ra este similar (aproape identic).

Ar mai trebui precizat ca atunci cind PSF se afla la limita puteri maxime disipate la anod trebuie folosita negativare-automata.Asadar Vb=Ug+Ua_k in cazul de fata/ Vb fiind circa 250V,Va-245V,Vk-65V,Ua_k in repaos 180V.

In anumite situatii chiar si un tub de talia 6C41C-SE poate sa "cînte".

Link spre comentariu

Ar fi interesant de vazut o schema concreta, pentru a obtine un asemenea atac.

Aveti aici un articol pentru a realiza acest amplificator,acolo spune totul si despre Za,dar si cate ceva despre traful de iesire (am pus si traducerea partii respective). Din experimentul pe care l-am facut eu aseara,se poate observa ca rezultatele sunt mult mai bune pe un Za=1111 ohmi sau poate mai mari....pana la 1500 ohmi.Nu am avut un traf cu Za mai mare si nici prin tatonari de adaptari de sarcina(asa cum recomanda si neamtul in aticolul lui!) nu am gasit niciunul.Atentie!!!!! neamtul isi cere scuze ca a uitat sa deseneze rezistenta din grila lui 6C41C,aceasta fiind de 470K,dupa spusele lui.
Link spre comentariu

Asadar NEAMTUL http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... e-6C41.htm a ajuns la conclluzia de aici download/file.php?id=65088&mode=view sau http://img156.imageshack.us/i/6c41coptimkgnd.png/ unde W0 este nici mai mult nici mai putin 7W(la borne primar regasinduse 92Vef) ,ca sa vezi ce coincidenta.

__Concluzie randamentul pentru acest tub 6C41C-SE este 7/24=0,28 sau procentual 28% desigur pentru W0 in secundar sarcina probabil 22%-26%.(teoretic acest randament poate atinge 33% in cazul triodelor-SE),De fapt randamentul mai exact de aici download/file.php?id=65088&mode=view fiind 7/22,5=0.31(1) adica 31% pentru W0.

__Sa mai calculam si pentru dreptele de sarcina-Lazaroiu download/file.php?id=65026&mode=view randamentul ? (la valoarea lor corecta desigur-NU declarata !) ,cred ca NU mai e cazul.

Link spre comentariu

Pe caracteristica mea erau vreo 9w in primar trafo out, eu cred ca era mai avantajoasa, si asa puterea e oarecum mica pt ditamai tubu.

Kosmin!..diseara o sa incerc practic ce ai propus tu si te tin la curent.

Uite ce zice neamtu' referitor la putere:

Aus den Kennlinien der Röhre ergibt sich ein vernünftiger Arbeitspunkt bei einer Ua von 190 V und einem Ia von 120 mA, was einer Eingangsleistung von ca. 23 Watt entspricht. Damit müsste sich pro Kanal eine Ausgangsleistung von etwa 6 bis 7 Watt realisieren lassen, was sich am.....

TRADUCERE

Din caracteristicile tubului vom gasi un punct de operare optim si rezonabil la o Ua de 190 V şi 120 mA Ia, care corespunde o putere disipata de aproximativ 23 de waţi,aproape de puterea maxima. Acest lucru ar trebui să realizeze o putere de ieşire pe difuzor de aproximativ 6-7 waţi utili care ar putea la.....

Link spre comentariu

Pareri?

@Kosmin!Numai doream sa intervin dar ,...Daca PSF inseamna Punct Static de Functionare si determina regimul de lucru al componentei,inseamna ca Ra este tot un punct pt ca apartine lui PSF.Cum o dreapta este alcatuita dintr-o multime de puncte colineare in acelasi plan (aritmetica de clasa a -IV-a), inseamna ca dreapta de sarcina este un vector rezultat din cauza variatiei marimilor U si I.Ohm a scos gaselnita asta prin care U si I isi pastreaza un raport prin R.Asta este motivul pt care printr-un punct R de referinta/inital pot exista mai multe rezultate vectoriale ale lui U si I.Tubul singur nu face doi lei.Dar cand mai apare inca o componenta langa el trebuie sa o iei in considerare(deja este sistem).Pentru a gasi un Ra optim in raport cu sarcina trebuie sa iei in considerare si capabilitatile inductive,capacitive si reactante ale adaptorului in impedanta cu sarcina ,in aceeasi unitate de timp.Pt ca discutia este despre curentul alternativ.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări