Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CONSTRUIREA UNUI DIRIJABIL TELECOMANDAT SUGESTII VA ROG!!

norm

Postări Recomandate

(am calculat) un volum de 1m3 de H2 poate riidica 1Kg la o temperatura de 298.15grade Kelvin

Ceva ma face sa am indoieli. Poti sa postezi si cum ai calculat?EDIT: Ai dreptate. Am calculat si eu si e corect.Raman insa valabile problemele de siguranta in exploatare.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norm

12

• cristian_draghiescu

4

• cirip

3

• leoncris

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Proiectul meu va zbura la+100m :da . Eu locuiesc la sat deci nu sunt cladiri prea inalte. Mai ramane o problema : cea a pasarilor.Fiind in stol nu cred ca vor evita obiectul plutitor plus ca pasarile rapitoare sunt dornice sa-si infinga ghearele in orice :freaza: .. spargandu-mi balonul acesta cade ca o piatra avariind aparatura :cry: . Stie cineva cum pot construi un sistem de protectie (sistemul sa nu consume mult si sa nu foloseasca forta bruta) ceva in genul sunete puternice enervante...

Link spre comentariu

Cred ca l-ati citit cu foarta multa pasiune pe Jules Verne ! :rade: (ma refer la "atacul" pasarilor asupra balonului...) :da Consider ca acest proiect ar trebui abordat in alt mod. Aveti nevoie deun schelet cat mai usor (balsa, de exemplu), pe structura caruia sase monteze acumulatorii, propulsia, receptorul, servomecanismele, etc.Acest schelet va contine 4... 8 recipiente umplute cu hidrogen, care vor fiastfel mult mai bine protejate. In exterior se poate imbraca cu un materialcat mai usor si rezistent, care nu va fi necesar sa fie etans.Folosind mai multe camere cu gaz independente, pentru "aterizare" estesuficienta eliberarea gazului dintr-una singura, iar pentru "decolare"reumplerea ei. Deci un mare avantaj, cel al economiei de hidrogen sial reducerii manoperei in vederea "decolarii".Trebuie tinut cont de un aspect important. Cu cat suprafata"aerostatului" dvs. va fi mai mare, cu atat actiunea vantului asupra luiva fi si ea tot mai puternica. Ca l-ati putea manevra inainte-inapoicu acea telecomanda, asta am inteles-o de la inceput.Totusi, cum v-ati gandit sa rezolvati problema directiei ?Va intreb, deoarece din desen (si din intregul topic de altfel) nu reiese acest lucru.

Link spre comentariu

Nu am nicio idee :sparge: :nebunrau: . In acest caz nu îl voi scoate afară cand vantul sufla tare.Ideea dvs cu mai multe camera cu hidrogen e buna dar se mai impune o problema , cea a masei :da . O masa mai mare>volum de H2 mai mare>volumul balonului mai mare>sensibilitate mai mare la vant :cry:

Link spre comentariu

hello! domnule Marian Rasca de ce imi umbli pe cont?te rog sa-mi parasesti contul sau ma voi adresa cui trebuie.este contul meu te rog sa iti faci unul(incerci).multumesc anticipat :bataie :bataie :bataie

Link spre comentariu

...Si amintindu-mi de acumulatori (cantaresc100g) ,nu cred ca sumt foarte grei :da fata de ce masa poate ridica balonul. In rest vor fi 4 motrase de pa masinute de jucarie ,receptorul supapa.. si atat..... :cry:

Cred ca ai uitat ceva foarte important... balonul. Pentru 1mc atarna si el ceva.
Link spre comentariu

Atentie cu hidrogenul, mai ales la sat, daca aerostatul se agata de acoperisul unei case acoperita cu sindrila/carton bitumat/etc, si hidrogenul se autoaprinde, cadeti sub incidenta Codului Penal pt. infractiunea de distrugere.

Link spre comentariu

Atentie cu hidrogenul, mai ales la sat, daca aerostatul se agata de acoperisul unei case acoperita cu sindrila/carton bitumat/etc, si hidrogenul se autoaprinde, cadeti sub incidenta Codului Penal pt. infractiunea de distrugere.

Aveti,dreptate , in acest caz nu il voi ridica la mai mult de 5 m.Daca doamne fereste se indreapta spre o casa ,hidrogenul v-a fi eliberat de supapa cu ac inainte ca el sa ajunga la casa(+10m)
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Ridicarea si coborarea unui dirijabil telecomandat nu are rost sa o faceti cu pierdere de gaz ... asta se va intampla oricum.Si eu mi-as dori sa construiesc un dirijabil dar nu am gasit un material pentru a pastra hidrogenul sau heliul pentru mai mult timp.Ideal este sa faceti mici suprafete portante (chiar corpul dirijabilului poate fi portant) si/sau 2 elici orientabile(inclinabile) pe fiecare parte. Astfel, directionand elicile astfel incat jetul sa bata in jos, obtineti ascensiune, altfel, coborare. Varind viteza celor 2 elici, se poate schimba directia. Astfel, sunt necesare 3 canale minim pentru telecomanda (viteza stanga, viteza dreapta, sus-jos). Teoretic se poate monta o singura elice in spate, astfel se obtine ceva asemanator cu o barca cu motor, fara carma (directia se controleaza schimband unghiul elicei). Evident, vehiculul va trebui sa fie tot timpul in miscare, pentru a sa putea mentine in aer. Astfel, daca se pierde controlul de exemplu, se poate prevedea ca jucaria sa cobare, nu sa se piarda in departare :da Bineinteles echilibrarea modelului are importanta.

post-3956-139829381235_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator mihaimalai

Buna ziua la toata lumea si nu pot spune "Bine v-am regasit" caci urmaresc de foarte mult timp acest topic dar abia acum mi-am facut curaj sa scriu si eu.

Am vrut si eu sa construiesc un asemenea dirijabil dar mai la indemana a fost un quadrocopter.

De inspirat m-am inspirat de aici: http://hobbyforum.ro/forum/32-multirotoare-tricopter-quadrocopter-hexacopter-octocopter-etc/

Nu este chiar asa usor cum pare la prima vedere dar nici de nefacut. A fost o provocare, recunosc. Si nici costurile nu sunt chiar asa mici cum s-ar crede, costa ceva toate cand le pui cap la cap. Dar acum, dupa ce am facut deja 2, ma gandesc iar sa fac un dirijabil. Si vreau sa intreb in ce stadiu se mai afla proiectul Dumneavoastra ?

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări