norm Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 CINE ARE IDEI IN LEGATURA CU CONSTRUIREA UNUI DIRIJABIL TELECOMANDAT SA-MI IMPRUMUTE SI MIE CATEVA Link spre comentariu
VARAIN75 Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Suna interesant. Ceva idei? 1. Cu ce il umpli?2. Cat de stabil poate fi la dimensiuni mici? Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Un balon lung (prezervativ ) umflat cu gaz Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Cel din desenul dvs. este mai mult un simplu balon alungit decat un zeppelin.Daca-i montati un propulsor nu inseamna ca automat devine "un dirijabil".Unde este carma, unde este profundorul ? Ideal ar fi daca l-ati realiza din mai multe compartimente separate umplute cu gaz.In cazul avarierii unuia nu ar mai cadea "ca o piatra", ba chiar s-ar putea mentinein aer daca stiti sa-l calculati "inginereste", cu o rezerva suficienta a fortei ascensionale. Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Problema este cum il mai ...cobori? Asta daca reuseste sa se ridice sub povara: motoras,mecanisme,telecomanda,baterii... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Mai complicat, dar nu imposibil, s-ar putea realiza un sistem de pomparea unei parti din volumul gazului intr-un recipient interior (izocor), saupur si simplu o electro-supapa care ar elibera o parte din gaz.Dar ma indoiesc serios cu privire la reusita unei etanseitati suficient de bune,hidrogenul fiind un gaz care difuzeaza foarte usor, iar in ceea ce privesteutilizarea heliului, nu am nici cea mai vaga idee de unde l-ar putea procura... Link spre comentariu
norm Postat Martie 25, 2011 Autor Partajează Postat Martie 25, 2011 Eu voi folosi hihrogen. Stiu ca are molecula foarte mica fata de alte gaza deci scapa usor .recipientul ce va tine gazul m-am gandit sa fie ceva de genul nailionului acela ce se pune la flori deoarece are si un strat de aluminiu si hidrogenul nu v-a iesi. Daca aveti sugestii,alte materiale spuneti-mi.Cat despre coborare ,simplu, o supapa cu ac va da drumul incet la hidrogen. Link spre comentariu
norm Postat Martie 25, 2011 Autor Partajează Postat Martie 25, 2011 Hidrogenul va fi produs prin electroliza, in curent alternativ50A. Instalatia o am deja si am folosit-o la umflat baloane cu hidrogen. Telecomanda o cumpar de pe siera . receptorul e foarte mic si de aceea am ales acest model 6canale Link spre comentariu
cirip Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Hidrogen? Nailon? Gugal "Hindenburg disaster". Ce te face sa crezi ca esti mai norocos? Si un video aici: http://video.google.com/videoplay?docid ... 983810407# Oricum, cred ca esti foarte departe. Mai bine fa-ti un avion telecomandat. E mult mai distractiv. Sau, uite ceva apropiat de dirijabil, facut de mine si umplut cu aer. http://www.rhcforum.ro/topic/11546-jurn ... _p__155741 Am si film cu zbor, daca te intereseaza. Pentru constructie am folosit un hoverdisc de aici http://www.alibaba.com/showroom/hover-disc.html , pe care l-am echipat cu motor, receptor, servouri si suprafete de control. Link spre comentariu
norm Postat Martie 26, 2011 Autor Partajează Postat Martie 26, 2011 Norocul nu are nici o legtura cu asta. M-am gandit si eu ca nu invelis de naillon nu e bun deoarece expus la raze UV , la cea mai mica atingere incepe sa se sfasie. Ca material de invelis as folosi ceva de genul :folie de plastic+folie de aluminiu(material asemanator acelui cu care e invelesc buchetele de flori)material impermeabil moleculei de hidrogen. Link spre comentariu
norm Postat Martie 26, 2011 Autor Partajează Postat Martie 26, 2011 Ceea ce ai construit tu se bazeaza pe portanta(in cazul tau foarte mare, pentru o masa atat de mica)iar eu vreau sa construiesc ceva ce se bazeaza pe densitatea unor gaze.Totusi proiectul tau e destul de interesant Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Cat despre coborare ,simplu, o supapa cu ac va da drumul incet la hidrogen.Daca pentru "aterizare" este folosita aceasta metoda, atunci nu se mai justificacautarea si folosirea unui material superimpermeabil. Acumulatorii pe care ii veti folosi nu pot avea o capacitate prea mare (din cauza masei lor limitata de specificul constructiei) si prin urmare nici autonomia acestora nu va fi impresionanta, chiar impunandu-se "aterizarea" de urgenta atunci cand se apropie de starea descarcata. Ati facut un calcul simplu pentru a determina volumul de hidrogen necesar (in conditii date de temperatura si presiune) pentru a putea ridica o masa de, sa zicem, 1 Kg ? Si totusi, fara cele doua elemente (profundor si carma), cum veti reusi sa-i conferiti stabilitate si manevrabilitate in aer ? Hidrogenul va fi produs prin electroliza, in curent alternativ50A.Mai am un sfat : In acest caz pe fiecare din cei doi electrozi obtineti un amestecdetonant "gata preparat" de hidrogen si oxigen in stare moleculara, extrem de periculos ! Folositi o punte redresoare si efectuati electroliza apei numai in curent continuu ! Este mult mai putin riscant, cele doua elemente se vor degaja separat pe fiecare electrod. (hidrogenul la catod, respectiv la minus, oxigenul la anod, deci la plus). Link spre comentariu
cirip Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Ca material de invelis as folosi ceva de genul :folie de plastic+folie de aluminiu(material asemanator acelui cu care e invelesc buchetele de flori)material impermeabil moleculei de hidrogen. Bun! Un calcul de flotabilitate, ceva? :)De asemenea, ma alatur opiniilor lui Cristian. E la obiect, ca de obicei. Link spre comentariu
norm Postat Martie 26, 2011 Autor Partajează Postat Martie 26, 2011 Referitor la procurarea hidrogenului: am gresit ,nu electroliza,electroeroziune.Cat despre calculul de flotabilitate (am calculat) un volum de 1m3 de H2 poate riidica 1Kg la o temperatura de 298.15grade Kelvin .Ideea cu coborarea automata la descarcare este geniala. MERSI Link spre comentariu
norm Postat Martie 26, 2011 Autor Partajează Postat Martie 26, 2011 Ah si eu nu sunt Cristian Ciobanu, sunt Marian Risca prietenul lui si lucram pe acelasi cont fiindca eu nu pot sa-mi fac adresa.Si amintindu-mi de acumulatori (cantaresc100g) ,nu cred ca sumt foarte grei fata de ce masa poate ridica balonul. In rest vor fi 4 motrase de pa masinute de jucarie ,receptorul supapa.. si atat.Ma andesc anca la cum pot lipi folia ce va tine H2.Daca aveti vreo sugestie nu ezitati sa-mi spuneti. Volumul balonului poate diferi in functie de ce masa vreau sa ridice. M-am gandit la un sistem de urcare-coborare ca cel descris de Jules Verne in cartea cinci saptamani in balon dar mi-ar trebui nun acumulator de capacitate foarte mare +greutatea rezistentelor. :cry: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum