Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglaj indicatoare unghi

riciu

Postări Recomandate

Schema de mai jos este pt alimentarea unor indicatoare de unghi, cu un semnal ce vine de la un potentiometru de 5kohm. indicatoarele sint cu 0 la mijloc si apoi stanga si dreapta. tensiunea de alimentare a lor este +5V /-5V. problema e ca indicatoarele in pozitia 0 erau deplasate un pic la dreapta deoarece potentiometrul nu era chiar la mijlocul cursei. am adus potentiometrul exact pe mijloc insa s-au deviat indicatoarele un pic in stanga. am incercat sa reglez R7 la 0V, insa nu am avut cum sa o scad pana in 0V complet. am incercat din R6 si l am adus tensiunea in 0V .insa, daca se pastreaza zero grade, corect la indicatoare, indica intr un sens bine, insa in celalalt sens indica gradele cu abatere. daca il corectez aici , se decalibreaza in celalalt sens. eu nu stiu exact ce fac cele 2 potentiometre. oricum din R7 am vazut ca este un reglaj mai fin, din R6 unul mai brut. Cum se regleaza defapt indicatoarele ca sa arate proportional cu rotirea potentiometrului? e posibil ca cele 2 potentiometre sa fie pt reglajul de 0 si de SPAN? dupa mine, R 7 ar fi pt ajustarea tensiunii pe instrumente. ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riciu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări