Vizitator florinbuda Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Salutare, vreau implementez un sistem simplu care sa schimbe ceva apa la acvariul de la pesti prin niste furtunase de la perfuzii. Acuma nu sunt foarte convins cum să fac ... dar - ca sa ma hotarasc - v-as ruga sa-mi spuneti unde as putea gasi niste produse "acvatice" ca sa pot sa aleg un sistem. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 De unde vrei sa iei apa proaspata pentru acvariu, de la robinet retea apa, de la un put la care apa este pompata cu pompa, sau dintr-un rezervor (10-25L) cu apa plata? Cat de aproape esti de o canalizare. Solutia: Cu un electroventil ON/OFF cu revenire, pozitie NC (normal close) alimentat de la ~220v (sau +12V prin redresor) cuplat la alimentare cu un timer (gen timer programabil la retea - cate 1/2h per zi sau alti timpi), apoi un prea plin care sa poti trimite apa la canalizare. Intrarea apei pe la fundul acvariului si preaplinul la partea superioara al acvariului. PS: in cazul rezervorului cu apa plata, acesta trebuie plasat la min. 1 m desupra acvariului. Trebuie sa alegi furtumase mai mari decat cele de la perfuzii sau sa ai inaltimea mai mare la pozitionarea rezervorului. Succes! Salutare, vreau implementez un sistem simplu care sa schimbe ceva apa la acvariul de la pesti prin niste furtunase de la perfuzii. Acuma nu sunt foarte convins cum să fac ... dar - ca sa ma hotarasc - v-as ruga sa-mi spuneti unde as putea gasi niste produse "acvatice" ca sa pot sa aleg un sistem. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 sincer sa fiu nu sunt lamurit la ce-ti foloseste acest sistem. Cu niste furtunase pt. perfuzii o sa ai un debit mic de apa. Dupa cum se stie apa din acvariu se schimba odata pe saptamana cam 25% din volumul ei. Acum ce acvariu poti sa ai asa urias ca nu-ti permiti sa arunci o galeata sau doua la baie si-ti trebuie un sistem automat? Plus ca schimbarea prea desa a apei nu-i recomandata intr-un acvariu, exista forumuri de profil pe care poti intra sa te lamuresti. Daca-mi explici mai bine ce doresti poate te pot ajuta. Oricum eu iti recomand cand scoti apa sa folosesti un furtunas cu o sita la capat si sa-l plimbi cu mana prin toate colturile acvariului pentru a scoate si mizeria care se aduna acolo si in timp poate putrezi si provoca moartea pestisorilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum